Звездите от "Игра на тронове" Емилия Кларк и Джейсън Момоа се събраха отново и няма как да скрием радостта си. Преди дни и двамата актьори публикуваха емблематични снимки от рождения ден на един от създателите на Игра на тронове - Дейвид Бениоф, пише "Труд".

"Когато слънцето и звездите ми дойдат на гости в града, проверявам, дали все още може да вдигне от лежанката една Калиси", написа Емилия Кларк под снимката, на която Момоа я държи на ръце.

Кларк изигра Данирис Таргариен във всичките осем сезона на хитовия фентъзи сериал на HBO, но продължи приятелството си с Джейсън Момоа, който макар и за кратко, изигра героя хал Дрого. Явно чувствата са взаимни, тъй като той коментира с: "Обичам те завинаги луна в живота ми". 

Двамата актьори са много добри приятели от дълго време, но изглежда това е първото им събиране от началото на пандемията през март 2020 г. Последната им съвместна изява в социалните медии беше през октомври 2019 г., когато Кларк, Момоа и Кит Харингтън празнуваха отново рожден ден. По повода Емилия Кларк написа: "Срещите никога не са изглеждали толкова космати".

Въпреки че може да не успеем да видим хал Дрого и Дейенерис Таргариен отново заедно на екрана, предисторията на "Игра на тронове" ще стартира по HBO през 2022 г. Сериалът ще се казва "House of the Dragon" и ще разгледа гражданската война на Таргариен, която се е случила около 300 години преди това, което знаем от "Игра на тронове".