Частното погребение на носителя на "Оскар", на актьора Филип Сиймор Хофман, починал на 2 февруари на 46-годишна възраст от свръхдоза хероин, се състоя в Ню Йорк. На него присъстваха близките му и много от холивудските звезди, предаде Асошиейтед прес.

Сред знаменитостите, дошли да се простят с Хофман, бяха Мерил Стрийп, Кейт Бланшет, Итън Хоук, Ейми Адамс, Мишел Уилямс, Джулиан Мур, а също сценаристът Дейвид Бар Кац, открил тялото на актьора. Към тях се присъединиха Хоакин Финикс, Спайк Лий, Мариса Томей, режисьорът Майк Никълс и други знаменитости. Много от изброените звезди са работили заедно с Хофман.

Погребалната служба се състоя в римската католическа църква "Свети Игнатий Лойола" в Манхатън малко преди обяд. Тук през 1994 година бе изпратена в последния й път Джаки Кенеди Онасис.

Полицията не пусна в църквата външни лица, а на представителите на средствата за информация бе разрешено да следят церемонията от далечно разстояние. Преди това близки и знаменитости оплакаха Хофман в траурната къща "Франк Кембъл" в Манхатън.

Още една религиозна церемония в памет на Сиймор Хофман, която този път ще бъде достъпна и за широката публика, е предвидена за края на месеца.