Бургазлийката Златка Димитрова шокира зрителите на "VIP Brother" с познанията си по география. Майката й, Маргарита Червенкова потвърждава пред изданието, че е преподавала география, но не разкрива къде е била учител. "Има по-важни неща в ежедневието от столиците на държавите", заявява Маргарита Червенкова и допълва: "Географията не е сред силните страни на Златка. Нея я влече българският език." По думите на Червенкова, дипломата на Златка по финанси е от БСУ и е съвсем истинска.

След като във facebook се появи група с името "Нека да дарим на Черната Златка старите си учебници по география", "фен" на бургазлийката й посвети ода, пишат от bliasak.bg. Тя се радва на голям интерес от страна на интернет потребителите. Ето и част от произведението на автора:

Ода за Черната Златка
 
 Дава kisses, муцки, free for all,
 а не може да спрегне правилно ни един глагол.
 Неграмотни сме си ний,
 в простотията си тя всички ще обвий.
 Силикони, джуки, хелурони,
 всичко е добре щом има кой кинти да й рони,
 Нейната мечта при Гала е да работи,
 ала телевизията не е за бавните й обороти.
 
 ограничеността й веднага ще проличи.
 На черното ми Злате, моето любимо порно пате,
 аз ще пожелая много кинти,
 че тръгне ли си Мирослав,
 би я искал само някой старец гологлав.


Междувременно пък Николета Божинова защити приятелката си в сайта на Мартин Карбовски. Тя заяви, че познава Златка и е сигурна, че още щом излезе от къщата, тя ще се погрижи да научи столиците. "Но аз се чудя за друго – защо редакторите на V.I.P. Brother не избраха, например, синоптичка, но не да я питат кои са столиците на Турция и Сърбия, а да я питат, кои са президентите им, премиерите им или кои реки минават през тези страни... Имам усещането, че хората, които по един или друг начин са част от Нова телевизия са защитени от подигравки и излагации. Ето това, според мен, не е честно отношение спрямо Златка и дори изглежда тенденциозно" - завършва съпругата на Валери Божинов.

Познанията на Златка по география скандализираха българите
Златка във  ВИП Брадър >>