”Слава” е българското предложение за ”Оскар”

Филмът „Слава” на Кристина Грозева и Петър Вълчанов е българското предложение за „Оскар” за чуждоезичeн филм, съобщиха от Националния филмов център.

Обратно в новината

Коментари - ”Слава” е българското предложение за ”Оскар” | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БГ филмова тъпотия до шия.

А каква ли е връзката на Кристина Грозева с шефа на комисията проф. Грозев...

Никаква. Случайно съвпадение на фамилиите.

от сценаря комплексарщина и гiuро михаиловщина. нещо като български варянт на "шинел" на гогол... никакъв шанс за осцар

Гледах филма, не е лош, даже е добър като за нашето кино. Но да претендираме за Оскар с това произведение е смешна работа! По-добре с лагерна количка на Формула 1 да се пробваме. То е мноооого далеч от световното кино във всяко отношение. Но айде - успех и добри пожеления! ;-)

Някой ред за "Безбог" и останалите кандидатури?

На пръв прочит, без да съм гледам филма- няма шанса даже да мине и пресяването в АМЕРИКАНСКИ конкурс! Филм кръстен на руска фирма часовници, семейна реликва, корупция и некадърност по балкански като сюжет- ама моля Ви се, в 21-ви век сме?!

Ама разбира се! Къде по-интересно би било да се бият Батман и Годзила, а по някое време да кацне извънземен кораб и оттам да излезе някой трансформър. Това вече е достойно за окар!

Филмът е някаква жалка смесица на документално и игрално кино.

Изключително слаб филм. Срамота, излага ме се.

Тоя сценарий дълбоко не интересува и не е интересен за западната публика. Това са клишета и стереотипи, в които ние знаем или предполагаме, че те вярват, а ние мислим, че като им ги поднасяме те ще ни наградят... Това е глупаво щото те са ги измислили тези стереотипи и ние като обратно им ги поднасяме им звучат като претоплена манджа. Все едно да си пуснал слух нарочно, а после някой да дойде и да иска да ти го разказва или не дай- боже и пари да ти иска за историята.

На добър час!

Очевидно това е по истински случай, ама имам чувството,че ще има някаква излишна патетика.