Няма никакво съмнение, че Валентина, Елеонора, Елия и Никол успяха да омагьосат зрителите на 5-ия сезон на "X Factor" още с първата си поява на сцената на предаването. Те са млади, красиви и позитивни, а изпълненията им носят онзи заряд, който неминуемо кара всеки човек да настръхне несъзнателно, слушайки ги. Сама по себе си, всяка една от тях е изключителна певица, надарена с огромен талант и харизма, но когато четирите запеят заедно - сякаш светът забавя ход, отнесено в песента им. Ето защо те си тръгнаха от музикалното предаване като победители, спечелили любовта на публиката. Днес те са най-успешната момичешка група в България, а всеки техен сингъл се превръща в абсолютен хит.

Именно последният им сингъл "Дай ми" е причината за тази наша среща с тях. В предстоящия разговор те разказват как им се отрази тази необичайна година, изпълнена с трудности, но и споделят своите желания за Коледа. Освен това разкриват на какво са способни в името на любовта.

Вижте снимки на 4Мagic >>

Здравейте, момичета! Как се чувствате, предвид факта, че в момента страната ни е във втори локдаун? Как повлия той на живота ви?

Никол: Срещаме се в едни наистина странни времена... Надали някой е предвиждал, че ще се наложи да стоим изолирани и затворени толкова време, да ограничим максимално живите си контакти... За мен и повечето хора като цяло това беше истински шок, но ме научи, че сигурни неща в този живот няма. Това, което имаш днес, може да нямаш утре. Затова трябва да ценим здравето и времето си на тази земя и с всеки изминал ден да се стремим да изграждаме една по-добра версия на себе си.

Валя: На мен лично тази ситуация ми повлия някак позитивно. Наистина обичам да гледам на нещата от добрата им страна и смятам, че почти винаги има такава. Изключително много от навиците и приоритетите ми се промениха за тези месеци, израснах повече като човек, обърнах много внимание на любимите ми хора, успях да начертая нови мечти и планове за бъдещето.

Снимка: Вирджиния Рекърдс

Кое е нещото, което ви дава сили да продължавате да се развивате и да вървите напред, напук на естеството на настоящата ситуация?

Елия: Тази ситуация е голямо нещастие за музиката, най-вече защото живият контакт с публиката изчезна напълно, а той е ключов за всеки един артист. Но сред най-лошите изпъкват и най-добрите моменти - аз се научих да ценя всеки ден, всеки един човек в живота ми и всяко едно малко нещо. Това всъщност ни дава сили да творим музика, защото засега тя е и единствената ни връзка с феновете и слушателите ни. Сцената ни липсва, но се надяваме скоро отново да стъпим на нея и да видим всички усмихнати лица на хората.

Елеонора: Връхлетялата ни ситуация не би трябвало да пречи на развитието на музиката и артистите от цял свят го доказаха. Тази година издадоха едни от най-невероятните си песни и албуми, защото бяха максимално концентрирани върху работата си, нямаше какво да ги разсейва. Ние с момичетата също се стараем много, работим върху себе си, групата и предстоящите си проекти. Трудно е, но спазваме мерките за сигурност и пазим както себе си, така и хората, с които работим. Феновете много ни подкрепят, което е изключително важно за нас и сме им много благодарни! Скоро ще споделим с тях още изненади!

Валентина

Снимка: Вирджиния Рекърдс

Къде откривате щастието и каква форма има то за вас?

Валя: За мен щастието със сигурност е в хармонията и баланса. Със себе си и с околната среда. Спокойствието и усещането, че всичко си е на мястото е онова, което пълни истински сърцето ми.

Елия: Щастието за мен се крие в изкуството... В музиката, в рисуването, в актьорсткото майсторство! Чувствам се изключително вдъхновена да творя и да се развивам. В края на октомври тази година дори имах честта да представя първата си изложба със собствени картини в Пловдив и съм много горда с това.

Елеонора: Една дума ми стига, за да опиша щастието, и тя е... любов.

Елеонора

Снимка: Вирджиния Рекърдс

Никол: За мен щастието се крие в малките неща, които всъщност са и най-големите.

Преди броени дни излезе петият ви самостоятелен сингъл, озаглавен "Дай ми", разкажете ми неговата история?

Елия: "Дай ми" e едно доста по-различно парче от издадените ни до момента. Създадохме го по време на първия международен лагер за писане на музика у нас Sofia Songwriting Camp, като работихме в екип с румънския хитмейкър и наш близък приятел Monoir, с когото всъщност направихме и първите си 2 големи хита - "Вечерай Радо" и "Колко ми липсваш". Работата с него е изключително приятна. Сред авторите е и много талантлива изпълнителка от Норвегия - YNGA, а в писането на българския текст освен ние, се включи и Venci Venc".

Елеонора: Както Елия спомена, създадохме парчето по време на лагера преди около година и половина и наистина нямахме търпение да го издадем и споделим с всички! "Дай ми" е една от най-любимите ни песни до момента, обичаме я, обичаме и какви сме в нея.

Какво е посланието, което искате да предадете с него на слушателите?

Валя: Най-вече да се обичат, да си дават "малките неща" от живота, които всъщност ги изграждат като хора, и са скелет на отношенията им с останалите, да слушат музика и да се забавляват от сърце!

Никол: Песента носи и посланието хората да бъдат себе си във връзките си, да се приемат и обичат точно такива, каквито са.

Никол

Снимка: Вирджиния Рекърдс

Как преминаха снимките на видеото към новата ви песен? В предишно наше интервю споменахте, че всеки път се сблъсквате с премеждия на снимачната площадка, този път беше ли изключение... или напротив?

Елия: Заснемането на клипа беше много вълнуваща част от цялостния проект, защото зад гърба си имахме уникален екип от професионалисти. Режисьор е Люси Иларионов, който още от първото слушане много хареса песента. За хореографията ни се погрижи Тамара от балет "Нова", за което много ѝ благодарим, изкара една доста предизвикателна и секси страна от нас (смее се). Много сме доволни от финалния резултат!

Валя: Наистина се радваме на видеото и това как изглеждаме в него, а премеждия по време на снимки винаги има - този път снимахме на минусови температури и то не особено облечени... Но това не ни спря да се забавляваме и да дадем максималното от себе си.

Елеонора: Времето, за което снимахме клипа, мина неусетно, благодарение на екипа, с който работихме. Студът не успя да замрази ентусиазма ни, стиснахме зъби и изпълнихме всичко. Сега поне вече нямаме право да се оплакваме, че ни е студено. Калихме се (смее се).

Елия

Снимка: Вирджиния Рекърдс

Както споменахте, след "Вечерай Радо", сега за пореден път си сътрудничите с румънския хитмейкър Monoir, как бихте описали работата си с него?

Никол: Monoir е истински професионалист, на моменти се изумявам колко бързо създава парчета и то хитови! Като машина за музика е (смее се). Огромно удоволствие е да работим с него, защото освен всичко сме и приятели, разбираме се много като хора.

Валя: Точно защото вече доста пъти сме влизали в студио с Monoir смея да твърдя, че той много добре знае кое би ни паснало перфектно чисто музикално и кое не. Усещаме се взаймно, трептим на една честота и много се забавляваме.

В клипа виждаме вече не 4 момичета, а предизвикателни дами. Какво се промени във всяка една от вас през последните години?

Елия: Не бих казала, че сме се променили като хора, но определено сме пораснали, а най-хубавото е, че го направихме заедно - като група артисти и група най-добри приятелки! Мотивираме се една друга с всеки изминал ден да сме по-дейни, по-можещи и мислещи. Обожаваме да сме група и да сме заедно!

Елеонора: Това, което се промени е, че станахме още по-отговорни и дисциплинирани. Работата в екип, не само като група, но и като артисти на "Вирджиния Рекърдс", ни научи, че трябва да сме сериозни, защото и други хора разчитат на нас. Трябва да сме съобразителни и винаги да даваме максималното от себе си, защото успехът се крие в труда, а не толкова в таланта.

Снимка: Вирджиния Рекърдс

Освен всичко, във видеото танцувате. Правите ли го и по време на изпълненията си на сцена? Все пак това едно от най-големите предизвикателства за певците, независимо от техния ранг и популярност. Всички вокални педагози единодушно се съгласяват, че комбинацията от пеене и танци изисква наистина добра физическа, но и вокална подготовка.

Валя: Абсолютен факт, трудно е да пееш и танцуваш едновременно, но е абсолютно задължително за всеки артист и е умение, което се развива с доста тренировки. На всяко свое участие изпълняваме различни хореографии на парчетата. Както за нас, така и за публиката ни е важно от сцената да искри силен заряд и той да се усеща и във въздуха по време на изпълненията ни.

Никол: Спортът е абсолютно неизменна част от ежедневието ми, всеки ден се старая да поддържам тялото си в много добра физическа форма, което много ми помага по време на пеенето и танците. И четирите се стараем да се развиваме максимално в тази посока.

Парчето ви се казва "Дай ми". Интересно е какво сте способни да дадете вие за истинската любов?

Елеонора: Аз лично съм способна и склонна да дам всичко от себе си в името на любовта. Най-много боли, когато загубиш човек, когото обичаш, затова трябва да се бориш и да знаеш, че си направил всичко по силите си за него.

Елия: За мен най-важното в живота е да раздавам любов! Според мен, ако хората се научат да се обичат и подкрепят повече, да дават любов на другите, вместо да наказват, то тогава светът би бил доста по-прекрасно място.

В приказката на Ханс Кристиян Андерсен "Малката русалка", публикувана през 1837 г., главната героиня се отказва от гласа си, за да спечели обичта на принца. Вие бихте ли сторили такова нещо за своя любим? Валентина, да започнем с теб, все пак вече 3 години си във връзка...

Валя: Припомни ми любима приказка от детството... Бих се отказала от гласа си само, за да спася живот (смее се). Иначе не си го давам за нищо на света!

Никол: Вярвам, че хората имат най-чисти и дълготрайни отношения помежду си тогава, когато наистина са себе си в присъствието на другия и не се променят в името на връзката. Това означава, че продължават да следват мечтите си и да градят себе си и като личности, не само като част от нещо. Когато започнем да се отказваме от нещата, които са най-ценни за нас, "в името на любовта", там започват и проблемите. Така че подкрепям Валя напълно, бих се отказала от гласа си само, ако има застрашен живот (смее се).

Елия и Елеонора

Снимка: Вирджиния Рекърдс

Елия и Елеонора, от последната ни среща насам намерили се някое момче, което неусетно да открадне сърцето ви?

Елеонора: Да и съм ужасно щастлива! Намерихме се взаимно, ако мога така да се изразя. Всичко стана много случайно и спонтанно, но той е едно от най-хубавите неща, които са ми се случвали до момента.

Елия: В моя случай по-скоро той ме откри.

Всичките ви песни дотук са се превърнали във водещи хитове на територията на България. Как реагирате самите вие, когато случайно чуете някъде да звучи ваше парче?

Никол: Огромно щастие за нас и за всеки друг артист е музиката му да бъде чута от възможно най-голяма група хора! Така че винаги много се радваме, когато това се случи. Определено прави дните ни по-щастливи.

Валя: Наша мечта като артисти и група откакто сме заедно е музиката ни да достигне до хората, да я разберат или да се припознаят в нея. Така комуникираме с тях най-пълноценно и от сърце им благодарим за силната подкрепа!

Елия: Успехът на парчетата ни до момента не се дължи само на нас, но и на труда на още голям брой хора, на които също сме безкрайно благодарни! Зад нас стои страхотен екип.

Предстоят най-светлите празници в годината и хората казват, че през тях се случват чудеса. Какво си пожелавате за Коледа? Какво искате да намерите под елхата на 25-ти?

Елеонора: Пожелавам си най-вече всички да сме здрави. Какво повече от това може да иска човек. Ще споделя топлите празници с близките си и честно казано няма значение какво ще има под елхата, стига да сме заедно и да се обичаме. Пожелавам на всички да са здрави, да се забавляват и да използват времето с близките за тях хора пълноценно.

Елия: За Коледа си пожелавам спокойствие, топлина и пълен дом с любимите ми хора.

Валя: Аз пък си пожелавам любовта на близките ми да бъде все така силна и зареждаща.

Никол: Моето най-голямо желание за тази Коледа е здраве и истински пълноценно време със семейството и приятелите ми. Тази година показа, че по-важно от това няма. Така че бъдете заедно и се обичайте.

Снимка: Вирджиния Рекърдс

А как мислите, бяхте ли достатъчно послушни, за да се сбъднат желанията ви?

Валя: Надявам се да съм била. Наистина полагам усилия в посока на това да се изграждам като човек, да бъда по-добра, по-търпелива и като цяло най-добрата версия на себе си за хората около мен.

Елеонора: Аз и Никол също слушахме, но не чак през цялото време. Все пак животът е, за да се живее и трябва и по мъничко непослушание от време на време (смее се).

Елия: Аз пък си слушах напълно (смее се).

Къде ще прекарате предстоящите празници и кои са обещанията, които ще дадете на себе си в новогодишната вечер?

Елеонора: Празниците ще прекарам вкъщи с близките си, а за новата година си обещавам нищо да не ме спира да правя нещата, които обичам. Надявам се следващата година да е по-успешна за всички ни и си обещавам, че ще дам всичко от себе си, за да я направя такава!

Елия: И аз ще остана вкъщи със семейството си. Обещавам да науча и открия максимално много неща през новата година, които не съм знаела преди! Обещавам си, че ще съм винаги до най-обичаните си хора и ще им давам любов. Обещавам си да не спирам да творя и развивам себе си, да направя още изложби, да издадем нови песни с групата, да завърша успешно 12-ти клас и да направя правилно решение за обучението си след това.

Никол: Май всички ще си бъдем вкъщи по Коледа (смее се). Аз чисто и просто си обещавам да се променя към още по-добро и да преследвам мечтите си без страх!

Валя: Няма по-хубаво от това да си вкъщи по празниците с най-близките. Много се вълнувам. Обещавам си да започна да играя тенис и да се науча да карам ски (смее се)!

Снимка: Вирджиния Рекърдс

Поглеждайки назад, с какво ще запомните 2020 година?

Валя: Ще запомня тази турболентна 2020-та с любов, защото никога не знаеш какво печелиш, когато загубиш. Загубихме контакт с живата публика, но спечелихме време да създаваме още музика и да работим върху групата. Изгубихме време навън, но спечелихме много време вкъщи с най-любимите си хора. Така че ще я запомня с най-доброто!

Елеонора: Тази година всичко се преобърна за толкова кратък период от време... Беше тежка година, но пак мина неусетно. Ето, 2021-та чука на вратата, а помня 31.12.2019 г., сякаш беше вчера.

Елия: Ще я запомня с много изкуство - пеене, рисуване, писане на песни и спорт, разбира се. За щастие и с доста пълноценно време, прекарано с близките.

Никол: 2020-та определено бе най-неочакваната за мен година до момента, защото всички планове, които бях направила, се промениха напълно. Но пък ме научи да бъда още по-издръжлива и приспособяваща се към ситуацията. Важното е погледът да бъде винаги напред, в правилната посока.