През последните две години светът се промени драстично - и не става дума само за пандемията. Миналата година "Victoria's Secret" обяви, че се отказва от легендарните си Ангели, наричайки ги "вече неактуални от културна гледна точка". Новината бе голям шок за най-големите звезди на марката за бельо, включително и за супермодела Кандис Суанепoл, която за първи път стана Ангел на "Victoria's Secret" през 2010 г. Това обаче не спря разцвета на кариерата й. Той е свързан както с финансовото й благосъстояние, така и с успехите в личен план. 

Започваме отначало:

Кандис Суанепол е родена през 1988 г. в Южна Африка. Тя е отгледана в семейната ферма на родителите си, намираща се в селския окръг Уестланд. На 15-годишна възраст е случайно открита от т.нар. "букер", докато е на пазар в Дърбан. Рискувайки, тя се премества в Европа, където бързо предизвиква фурор в модната индустрия - подписва договори с агенции като "Way Model Management", "Munich Models" и "Elite Model Management". Тези договори й отварят път към най-престижните издания. Започва работа в някои от водещите модни къщи в света и редовно се появява в редакционни статии, публикувани в списания като "Vogue", "Elle", "Harper's Bazaar" и "W". Освен това украсява реклами на "Tom Ford", "Tommy Hilfiger", "Rag & Bone", "Vera Wang", "Juicy Couture", "Ralph Lauren" и др. Наред с това Кандис Суанепол е награждаван модел, известен най-вече с работата си за "Victoria's Secret".

Кандис по време на модното шоу на Victoria's Secret, 2018 г. в Ню Йорк

Снимка: Getty Images

Още през 2010 г. Суанепол се появява във всички празнични каталози и участва в кампании, свързани с марката. 

Вижте снимки на Кандис >>

Едва тогава кариерата ѝ процъфтява и тя получава възможност да дефилира за "Dolce&Gabbana".

Кандис зад кулисите преди ревюто на Victoria's Secret, 2015 г.

Снимка: Getty Images

Макар началото й да е ударно, моделката от Африка, е от "кротките" жени, които успяват без много шум да постигнат успех.

Всички сме свикнали да четем за нея и работата й като Ангел, но няма как да не отчетем, че освен модел, тя е и активен филантроп, който допринася за различни благотворителни каузи, включително в "mothers2mothers" като посланик. Заедно с тях тя работи в тясно сътрудничество за постигане на поколение, свободно от ХИВ. Освен това Суанепол подкрепя благотворителна организация, занимаваща се с доброволческа дейност. Междувременно навлиза и в света на предприемачеството чрез своята линия бански костюми "Tropic of C", предлагаща екологично чисти вечни модели за устойчиво плажно облекло. Планът й е скоро да разшири тази линия с обувки.

Суанепол е работохолик, който успява да съчетае моделството с поддържане на производството на луксозни бански костюми. "Исках линията да бъде нещо, с което да се гордея. Искам да направя света по-добър", казва тя пред "Fashion Week Daily".

Засягайки темата за личните й успехи, отбелязваме също, че Кандис е горда майка на двама сина, заради които разделя времето си между Бразилия и Ню Йорк. Те са плод на любовта й с Херман Николи, когото среща когато е на 17 години в Париж. Тогава Николи е на 23 и също се изявява като модел.

Кандис и Херман Николи, 2014 г.

Снимка: Getty Images

В крайна сметка през 2015 г. се сгодяват, а година по-късно Кандис обявява в социалните си мрежи, че очаква своето първо дете.

"Доста е напрегнато, но е невероятно", казва тогава пред "People".

За съжаление, щастливото семейство на Суанепол се разпада. След 13 години феновете започват да забелязват разрив между двойката, когато Николи се появява за последен път в нейния профил в мрежите през септември 2017 г. Най-показателното за раздялата е, че двамата се "отследваха" един друг там. След много спекулации Кандис в крайна се наложи да обясни, че е свободна, без да дава повече подробности. Към днешна дата 33-годишният Ангел излиза с испанския модел Андрес Веленкосо.

Андрес Веленкосо

Снимка: Getty Images

Животът на Кандис е поредното доказателство, че случайността може да те споходи ненадейно. Успехът може да кацне на рамото ти, а ти трябва да имаш силата да го хванеш. Изводът, който бихме могли да направим, проследявайки пътя на модела, е че мотивираният човек въпреки всичко и всички може да постигне мечтите си. Достатъчно е само да вярваш и твърдо да продължаваш напред.