Най-красивата българка за 2009 година Антония Петрова-Батинкова е в очакване на първото си дете. 2018 г. бе наситена с хубави и емоционални събития за юристката. В специално интервю пред Life.dir.bg Антония разказа вълнуващи подробности около предстоящото раждане на сина ѝ и най-хубавата година в досегашния ѝ живот.

Вижте снимки на бременната Антония >>

Антония, как прекарахте празниците? Предполагам, че за първи път не си била някъде на бурен купон по случай Новата година?

Да, да, бяхме с приятели в София. Така си бяхме решили със съпруга ми - до Нова година пътуваме, каквото сме пътували - след това вече си чакаме бебето. Но пък сметнахме, че за 9-те месеца бебето е било на 4 континента и в 17 държави, което значи, че пътешествията му са били достатъчни. Ние и двамата много обичаме да сме на път. Работата му (на съпруга ѝ Ивайло Батинков - бел.ред.) е свързана с много пътуване, а той навсякъде държи да съм с него, пък на мен също ми е изключително приятно - така че обикаляме доста места и за удоволствие, и по работа.

Вече решили ли сте кое ще е първото място, на което ще заведете сина си?

Да, планирахме едно пътуване с бебето, след като мине периодът, в който трябва да си е вкъщи. Ще бъде през втория месец.

Снимка: Facebook

Далечно ли ще бъде?

Да, да, далече...

Остават броени дни до големия ден. Имате ли точно избрана дата или както се случат нещата по естествен път?

По принцип имаме дата, която е около термина, обаче ще видим. Всички лекари казват, че бебето е доста голямо, добре оформено и вече иска да излиза и може би ще се случи по-рано. В тази връзка не съм решила дали ще бъде естествено, или със секцио - искам самото бебе да си прецени. Ако има всички предпоставки за нормално, хубаво раждане, със сигурност няма да проявявам капризи и да искам секцио, но пък ако има и най-малко нещо, заради което лекарите преценят, че е необходимо секцио, веднага ще направим.

В интервюта си казвала, че 17-и е една желана дата за раждането, защото е заредена с положителни емоции за вас. Консултирали ли сте се с астролог за нея или е по-скоро пожелателна?

И двете. Консултирали сме се, но първо ние си я избрахме. Все пак мисля, че ще стане по-рано от 17-и. Просто ние (със съпруга ѝ Ивайло Батинков - бел.ред.) се запознахме на 17-и март, когато е рожденият ден на баща му и на сестра му, а той има една особена връзка с баща си, който е починал преди години. И той самият смята, че срещата ни точно на тази дата е съдбоносна. И двамата намерихме голямата любов, която сме търсили през годините, но не сме я срещали. И тъй като Ивайло няма деца и никога не е бил женен, на мен за първи път ми се иска да имам дете от мъж, много бързо ни се случиха всички неща - бебето ни е планирано и се случи веднага, когато го поискахме. Знаете колко е трудно в момента, в нашето съвремие, и как хората години наред правят опити. Наистина сме благословени с това, че го пожелахме и веднага се случи. Всякакви такива неща ни се случват на 17-и. На 17 юни се оженихме и затова, когато стана въпрос за януари - горе-долу определихме да бъде около 17-и, което пък е Антоновден.

Снимка: Официален профил във Facebook

Тъкмо исках да попитам за връзката с Антоновден, на който и ти празнуваш имен ден...

Със сигурност няма да е Антон или производно на моето име. Избрали сме си име, което също е наречено вече, но няма да е това.  

Със съпруга ти сте неразделни, навсякъде сте заедно. Той ще присъства ли на раждането?

Да, със сигурност, каквото и да е раждането, ще присъства! Той е медицинско лице. Занимава се със страшно много неща - едно от тях е ортопедични операции, на които той присъства и участва наравно с хирурзите. Той има по няколко операции всяка седмица, така че него не можеш да го изплашиш с операция.  

Няма да има стрес за него...

Не, не, стрес няма да има. Дори той държи, а пък и аз много искам, защото ми дава много голямо спокойствие само това, че ще бъде вътре. Чисто психологически да бъде до мен и да знам, че е до мен.

А ще се възползвате ли от някакви по-алтернативни варианти на раждане или ще заложите на класическите методи?

Не, не. Аз съм изцяло за това човек да се възползва от достиженията на съвременната медицина, но такива неща от типа на раждания вкъщи, във вода - не! Ще направя всичко, което е най-добро за бебето.

Подготвихте ли вече всичко необходимо за новия член на семейството?

Да, абсолютно всичко. Навсякъде по всички магазини ходихме заедно, избирахме заедно, обзаведохме си стаята за бебето. Всичко е купено, подредено, изпрано, изгладено, точно както трябва да бъде - с дрехите за изписване, с чантата за болницата. На всички прегледи е идвал с мен. Много ни е интересно и на двамата, защото ставаме родители за първи път и ги изживяваме тези неща заедно, учим се в движение. Постоянно четем, образоваме се, питаме. Той ми казва: "Ти знаеш ли, че това е така", после пък аз го питам: "Ти знаеш ли, че това е еди как си". Много приятна емоция.

Снимка: Официален профил в Instagram

Поддържаш перфектна форма до момента, би ли споделила как ти се отрази бременността на фигурата?

Нямам никаква представа. Никога не съм вярвала, че така ще случи при мен. Качила съм 10 кг, а в същото време в деня, в който влизах в 9-ия месец, бебето беше 3,5 кг. Всички ме питат - дори се бях стреснала да не би отсъствието на килограми да вреди на плода, обаче казват, че е много добре развито и голямо бебе. Ям доста тесто и тестени неща всеки ден, които преди това не съм. Никаква диета не спазвам. В никакъв случай не съм толкова суетен човек, че да се лишавам при условие, че в момента се формира живот, аз да мисля за суетата си - пълен абсурд. Въобще не разбирам бременни, които мислят за това, дори да бях качила много килограми, нямаше да се съобразявам. След това винаги има диета, спорт. Но в момента, в който формираш живот и това бебе може да си набави само от теб всичко необходимо, да се ограничаваш е проява на невероятен егоизъм. После мога да си гладувам колкото трябва.

Така е, но ако една жена има желание да кърми, трябва да се съобразява с храненето и след раждането, за да има пълноценна кърма...

За кърменето, както и за естественото раждане, имам най-доброто желание да се случи. Как ще се случи, нямам представа. Подготвила съм се с всички възможни покупки - всичко най-добро, което може да се вземе. Но да видим какво ще каже природата, доколкото и както. Важното е, че имам желание нещата да се случат най-добре за бебето и пак суетата няма да ми бъде водеща.

В заключение ще кажа, че 2018 г. и на двамата ни беше най-хубавата година в живота, защото всичко хубаво, което можеше да ни се случи, ни се случи през тази година.

Дано следващата да ви е още по хубава...

Предполагам, че ще започне добре съвсем скоро.