16-годишната Деница Караславова се прочу с перфектното си представяне за отбора на Поли Генова в "Гласът на България". Графа, който също е ментор в шоуто, не се обръща за нея по време на кастингите на тъмно, но следващите изпълнения на Деница го убеждават да ѝ предложи договор с неговата продуцентска компания "Монте мюзик". В края на миналата седмица младата певица представи дебютния си клип "Може да ми се обадиш". Пред Life.dir.bg днес тя разкрива как съучениците ѝ приемат нейната слава, говори за работата си с Поли Генова и Графа.

Вижте снимки на Деница >>

Здравей, Деница. Съвсем скоро пусна първия си сингъл "Може да ми се обадиш". Как се случи всичко?

Здравейте! Тази песен се появи благодарение на "Монте Мюзик". Чрез тях заедно със Светлин Къслев сглобихме парчето. Текстът на "Може да ми се обадиш" се появи много случайно вечерта преди да направим записа на демото. Още тогава имах идея какъв горе-долу искам да бъде той. Естествено, за какво може да се пее в една тийнейджърска песен освен за любимото момче. Нахвърлях няколко реда набързо и след това с помощта на Еванджелин и Светлин успяхме да създадем цялостния вид на текста. Мисля, че доста добре ни се получи.

Какво е това момче, за което пееш? Може да ти се обади, обичаш го, но го засичаш с други. Каква е тази история?

В случая няма конкретно момче, за което пея, но със сигурност на всеки се е случвало поне веднъж да очаква с нетърпение определен човек да му се обади. Точно затова смятам, че всеки би припознал своя история или момент в текста.

Имаш ли приятел?

Това мисля да бъде малката ми тайна.

За пръв път правиш музикално видео. Притесняваше ли се по време на снимките?

Доста бях притеснена в началото, но благодарение на режисьорския екип  - Стефан Маринов и Петър Андонов от Budabazz Tipe Company, успях да се отпусна и да се насладя на обстановката.

В коя сцена от клипа се чувстваше най-комфортно?

Няма сцена, на която да съм се чувствала некомфортно. Вижданията ни за клипа бяха еднакви и се получи точно това, което исках.

По време на кастингите на тъмно в "Гласът на България" Графа не се обърна за теб. Сега си част от лейбъла му. Как успя да го убедиш в това, че си продаваем изпълнител?

Графа не се обърна по време на кастинга, но явно съм доказала със следващите си изпълнения, че мога и имам какво да покажа. Много се радвам, че той го е оценил и сега съм част от "Монте Мюзик".

Снимка: Instagram

Каква беше Поли Генова като ментор?

Поли беше страхотен ментор. Аз много се радвам, че попаднах точно в нейния отбор. Още опреди да изляза на сцената тайно се надявах тя да се обърне, тъй като много я харесвам от малка.

Продължаваш ли да работиш с Поли? Чувате ли се?

С Поли не сме имали възможността да работим заедно след предаването, но тя ми даде много, за което ѝ благодаря.

Имаше много противоречиви мнения за начина, по който отпадна от "Гласът на България". Мнозина харесаха повече твоето изпълнение, но Поли предпочете Анастасия Белявская. Смяташ ли, че ти беше ощетена?

Не, категорично не мисля, че съм била ощетена. Всеки от участниците, който стигна до този етап, заслужаваше да продължи напред. Но както знаем това е едно състезание и такива са правилата.

Снимка: Instagram

Някои млади певици у нас се оплакват от завист и лошо отношение от страна на съучениците им, дори на учителите. Ти как се чувстваш като популярна личност в училище?

Постоянно пеем с моите съученици. Те са ми истински фенове заедно с учителите още преди предаването и ме подкрепяха много по време на "Гласът на България".

Кой е любимият ти хит в момента?

Не мога да скрия, че тайно се възхищавам на момчетата от СкандаУ и техните песни. Много са готини и свежи.

Имаш ли идол сред актуалните звезди в момента?

Много харесвам Бионсе и Ариана Гранде. Мечтая някой ден да се запозная именно с Бионсе, защото по-голямата част от песните ѝ са много вдъхновяващи.

Как обичаш да се забавляваш?

Най-много обичам да се срещам с приятелите ми. Когато съм с тях, независимо къде се намираме, винаги е забавно.

Спортуваш ли?

Още от малка много обичам да карам ски. Десет години всяка зима съм на пистите. Това ме кара да разпускам и да се чувствам страхотно.

Снимка: Instagram