Няма никакво съмнение, че още със своя старт, романтичното приключение, наречено "Ергенът", се превърна в едно от най-гледаните и обсъждани предавания в историята на българската телевизия. Свидетелство за това бяха безбройните публикации, залели социалните мрежи със силата на мощно цунами в премиерната му вечер, разпалено разискващи случващото се в шоуто. За зрителите бе нужен само един поглед към малкия екран, за да забравят за всичко останало, потъвайки изцяло в съвременната приказка за мъжа, търсещ истинската любов, и жените, готови да се борят за сърцето му, която продължава постепенно да се разгръща, докато в даден момент не достигне до своя щастлив край. Дотогава обаче все още има време, през което участниците в историята ще се сблъскат с редица изпитания, чиято цел е да помогнат на ергена, който е главният герой в нея, да открие своята половинка.

Сега предстои да ви срещнем с една от участничките, останала без роза от Виктор Стоянов през миналата седмица, което означава, че за нея надпреварата за обичта му приключи. Тя обаче ще бъде запомнена като една от най-колоритните дами, взели участие във формата, която още с появата си пред камерите успя да се открои от останалите, превръщайки се в може би най-коментираната представителка на нежния пол в риалитито, след като подари на бившия спортист "своето най-скъпо"... 28-годишната Габриела Петрова от Сливница може и да отпадна от състезанието, но в крайна сметка излезе като победител от него, защото пътят ѝ към дома ще я отведе до венчилото, където с партньора ѝ ще застанат рамо до рамо пред олтара, разменяйки своите клетви.

Вижте снимки на Габи >>

Радостната вест за предстоящата сватба тя реши да сподели първо с Life.dir.bg, разкривайки повече подробности за събитието, което ще се състои на рождения ден на нейния избраник, когато в ръцете си ще държи не една роза, а цял букет. И по-важното - ще сложи халка на безимения си пръст. Повече разберете от самата нея:

Да започнем с това кое бе онова нещо, което те накара да се включиш в "Ергенът"?

Страстта ми към риалити форматите. Обичам да бъда пред камера, да се забавлявам и да срещам нови хора. Записах се, защото бях напълно сигурна, че това ще бъде приятно изживяване.

Доколкото знам обаче си имала още една причина да го сториш, а тя е била да отмъстиш на годеника си, с когото преди това сте имали противоречия.

Да, това също е истина. Ако трябва да бъда напълно честна, решението ми бе комплексно. След като с партньорът ми се скарахме, случайно попаднах на реклама, че набират участнички за предаването. Тогава спонтанно кандидатствах, убедена, че ще ме вземат, защото колкото и пъти да съм се явявала на кастинг досега, винаги са ме одобрявали.

Имаше ли резултат от този своеобразен урок, който си дала на своята половинка? Каква бе реакцията му, когато разбра, че ще бъдеш една от 22-те дами в предаването на bTV, борещи се за сърцето на друг мъж?

Всъщност до последно пазех нещата в тайна от него, като му казах, че заминавам за снимките, едва след като подписах договора. Определено не му стана приятно, но какво можеше да направи човека (смее се).

Снимка: bTV

Кажи ми тогава как те посрещна той, след като отпадна от надпреварата и се прибра при него? Продължите ли така, сякаш нищо не се е случило, или се разрази още един спор?

Най-важното е, че бе все така влюбен в мен, а освен това ме изненада с апартамент, който бе купил за нас... До онзи момент не бяхме живели заедно, тъй като преди да вляза в шоуто бяхме във връзка едва от три месеца и всеки от нас се прибираше в своя дом. Само че когато се върнах тук, разбрах, че докато ме е нямало той е взел жилище за двама ни, което дори е обзавел.

Това със сигурност говори много за сериозните му намерения към теб. Е, значи действително има правота в поговорката, че човек оценява онова, което притежава, едва след като е на път да го загуби?

Абсолютно, при мен имаше ефект. Аз постоянно го плаша с някакви неща, не че наистина бих сторила нещо, ама да си знае (смее се).

Друг път случвало ли се е изпитваш истинността на тази сентенция?

Откривам повече истина в мисълта: "Човек обича, затова търпи, а който нищо не обича, нищо не търпи". Но така или иначе в шоуто не съм направила каквото и да било, с което да нараня половинката си. Не съм се сваляла с ергена, така че той няма от какво да се притеснява.

И въпреки всичко, след като си се върнала от Турция, където се снимат епизодите на риалити шоуто, двамата пак сте имали кавга. Нещо повече, тя е била толкова голяма, че ти си хвърлила годежния си пръстен с диамант през прозореца на движещия се автомобил, в който сте били по време на спречкването.

Така е, ядосах се за нещо и се поддадох на импулса. Признавам, че лесно паля, но хубавото е, че след пет минути ми минава, а освен това не съм злопаметна.

Добре, но тези пет минути са ти коствали най-добрия приятел на една жена - диаманта.

Още си чакам втория пръстен, но за разлика от мен, явно любимият ми е злопаметен... (смее се). Сега, когато споделя на някого, че съм сгодена, постоянно получавам въпроса къде ми е пръстенът, а аз измислям оправдание защо не го нося, като например, че ми е голям. Какъв друг избор имам, при положение че кажа ли истината, всички ме гледат странно (смее се).

Не се ли върнахте по-късно да потърсите бижуто?

Той се върна, но така и не го откри. Все пак наистина не е лесно да се намери игла в купа сено.

Снимка: Личен архив

Как всъщност се запознахте с твоя партньор, който е собственик на траурна агенция?

Една вечер през миналото лято отидох да видя сестра ми, която бе в столично заведение. На масата отсреща стоеше компания от около шестнайсет човека. Познавах повечето, с изключение на двама-трима души, а той бе един от тях. Може да се каже, че се запознахме съвсем случайно, при това не в интернет, защото срещите там са ми много странни.

След като вече успешно сте подложили любовта си на тест, установявайки, че наистина сте един за друг, смятате ли скоро да се изправите пред олтара?

Да, планираме да вдигнем сватба на 17-и август тази година. Понеже той ми предложи брак на моя рожден ден, искаме да се венчаем на неговия.

С други думи подготовката за голямото събитие би трябвало вече да тече с пълна сила.

Все още не. Всеки ми обяснява, че такава церемония се организира поне половин година преди това, но за мен не е чак толкова сложно. Да, вече сме си харесали място и сме коментирали гостите, но мисля, че за останалото и два месеца преди това са напълно достатъчни. Работила към като пиар в няколко вериги хотели и казина, за които ми се е налагало да устройвам различни събития, така че имам нужния опит, следователно няма смисъл да изпадам в паника отрано.

Къде мислите да размените своите клетви?

В началото искахме да си кажем "Да" на морето, но понеже датата, която избрахме, се пада през седмицата, много наши приятели ни казаха, че вероятно ще бъдат възпрепятствани - от една страна заради разноските, от друга защото са на работа. Ето защо в крайна сметка решихме да се венчаем близо до София в голф комплекс, разполагащ с прекрасна хотелска част. Мястото изглежда наистина романтично.

Няма никакво съмнение, че ти бе сред най-колоритните и запомнящи се дами, включили се в това романтично приключение, която направи силно впечатление на зрителите още с първата си поява. Интересно ми е обаче, не се ли притесни да се определиш като меркантилна във визитката си?

Знаеш ли, в предаването бях бледа сянка на самата себе си, показвайки едва 10% от това, което всъщност съм в живота. До последно бях спокойна за представянето си, защото не смятах, че съм казала нещо нередно. Определено не очаквах хората да реагират чак толкова остро на прямотата ми, все пак всичко, което изрекох, отразява истината за века, в който живеем. Поради тази причина се учудих от огромния отзвук на думите ми, който все още не мога съвсем да си обясня. Като теглим чертата, това е шоу, което означава, че трябва да бъде интересно, а ти - да се отличиш с нещо.

Както се казва - тежка е короната на популярността. Факт е, че само за една вечер се превърна в най-коментираната жена у нас, която всички неизменно обсъждаха. Как обаче понесе всички противоречиви коментари и закачки по свой адрес?

Първият ден ми беше обидно, защото ме изкараха тъпа и грозна, а аз не се имам за глупава, още повече пък за неприятна. На места срещнах да ме определят и като злобна, а аз определено не мисля, че това качество преобладава в мен. По-скоро бих казала, че съм истинска и откровена - каквото ми е на душата, това ми е и на устата. Вероятно обаче хората не са свикнали с подобна искреност.

Снимка: Личен архив

Да разбирам, че прямотата е едно от нещата, на които със сигурност държиш в живота си, така ли?

Много. Обкръжението ми е от хора, които винаги ще ми дадат честното си мнение, без да го увъртат или нагаждат, според това, което аз искам да чуя. Ето защо не мога да си обясня защо се счита за минус на характера да бъдеш директен с околните.

Любопитно ми е, какво те посъветваха твоите приятели, когато виртуалното пространство бе изпълнено с твои снимки още в премиерната вечер на предаването?

Изпратиха ми различни публикации, питайки се дали потребителите на социалните мрежи не са се побъркали... Така де, аз не съм Лепа Брена, че да се занимават чак толкова с мен. Няма да скрия, че бях изумена от реакциите, които предизвиках, само защото изтъкнах, че една жена трябва да живее добре и да има изисквания. Все пак в наши дни никой няма да ти даде каквото и да било даром, освен ако не си го поискаш.

Да, едва ли това е някаква новост, при положение че още преди години Мадона заяви нещо подобно с песента си "Material Girl"...

Точно така. В съзнанието ми дори се е запечатал един неин отговор на въпрос от интервю, в което я питаха дали е вярно, че е спала с 13 мъже. Тогава тя отвърна: "Не с 13, а със 113, но вас това какво ви интересува?" и е права. Колко скучно трябва да е ежедневието на някого, за да се вълнува от подобни неща? Знаеш ли, странно е, че мен ме коментират и обиждат повече мъжете...

Този факт е в пълно противоречие с разпространения израз "женска злоба".

Да, но е истина. Дори в Инстаграм, където преди участието ми в "Ергенът" имах 5 хил. последователи, а сега са 25 хил., ме следват предимно жени, което аз лично намирам за лицемерно. Силният пол трябва добре да се замисли по въпроса защо днешната жена е това, което е. Според мен той просто вече е спрял да се грижи за нея, а тя се е превърнала в повече мъж от него, оправяйки се сама в живота.

Влизайки в "Ергенът" заяви, че ще покажеш как се печели мъж, каква бе причината да не успееш?

Между мен и Виктор просто нямаше химия, пролича си, че не сме един за друг. Ако го бях харесала, то със сигурност щеше да се види, защото по принцип обичам да флиртувам. Когато имам симпатии към някого, без значение от неговия пол, на челото ми пише, че той или тя ми допада. Той беше изключително скромен и стеснителен, а аз не харесвам притеснителните мъже.

Имайки предвид твърдението, че любовта на силния пол минава през стомаха, може би трябваше просто да му сготвиш нещо, за да плениш сърцето му. 

Между другото, това е истина, но за жалост нямаше подобен вид кулинарно съревновение. Макар че аз и във връзката си не мога да приложа този трик, понеже с партньора ни имаме абсолютно различни вкусове за храната и всеки път, когато аз сготвя нещо у дома, той заявява, че не е гладен и после яде пица (смее се). Считам обаче, че ако действително готвиш на любимия си това, което обича, и му сгъваш дрехите така, както харесва, то той ще се привърже трайно към теб, едва ли не като към майка си (смее се).

Снимка: Официална Instagram странива на "Ергенът"

Преди малко спомена, че Виктор не отговаря съвсем на твоя вкус за мъже, аз обаче съм сигурен, че все пак си открила нещо, което ти е допаднало в него. Прав ли съм?

Да, хареса ми това, че е джентълмен, който подхождаше със страхотно внимание към всяка от нас. Това ми направи впечатление. Освен това е красив, спортист е... вероятно е мечта за много дами у нас.

Но явно не и твоята...

Виждаш ли, три години съм работила във фитнес центрове и съм свикнала да ме свалят точно такъв тип "мускулести и лачени" момчета, но прекалената суета просто не ми харесва.

В такъв случай, какъв е твоят идеал за мъж?

Моят мъж!

При запознанството си с Виктор му подари бельото си, казвайки, че му даваш "най-скъпото си"...

Исках още в началото да му изкарам акъла (смее се).

Какво символизираше този твой дар?

Всеки знае, че мъжете предпочитат обектът на техните желания да бъде недостъпен, карайки ги да се потрудят за него, все едно са на лов. Аз обаче смятам, че ако покрай тях мине някоя жена с по-ясно изразена сексуалност, то лигите им ще потекат. Истината е, че в конкретния случай не вложих точно тази умисъл, а чисто и просто се пошегувах с Виктор. Харесвам намеци и закачки от този вид, така че ако той има поне малко чувство за хумор, значи ме е разбрал.

Кое беше твоето най-силно оръжие в битката за ергена?

Това, че умея да бъда харесвана, колкото и странно да ти звучи, предвид нещата, за които вече говорихме. По принцип след като се запозная с някого, той ми казва, че съм оставила в него добро впечатление, дори по-рано да не е мислил, че ще стане така. Това си пролича и по реакциите на момичетата в шоуто, когато си тръгнах от него. Мисля, че имам качествата на лидер, ето защо ме е яд, че се наложи да напусна толкова рано.

А дали именно това не беше причината, поради която отпадна?

Не, не мисля. По-скоро ми попречи фактът, че не бях толкова влюбена и ревнива, както се очаква в подобен романтичен формат.

В коя от останалите участнички виждаше своя най-голяма конкуренция?

Интересното е, че всички ние толкова много се сприятелихме още от втория-третия ден, че никога не съм гледала на тях по този начин. Дори за миг не съм си мислела, че някое от другите момичета ще ми попречи да спечеля. Ние бяхме толкова пъстра палитра, толкова различни една от друга, че всъщност по някакъв начин по-скоро считах, че се допълваме.

Снимка: Официална Instagram странива на "Ергенът"

С какви чувства си тръгна от състезанието?

Толкова много свикнах с всички - от участниците до екипа, че в първите дни, когато се върнах, ми бе тежко и криво... Отделно, шокът, че отпаднах толкова рано, ме разплака.

И за финал, кажи ми какво ти предстои оттук насетне?

Искам да обърна целия този шум в нещо, което ще ми донесе дивиденти. Бих желала да работя в телевизия или радио, там бих се чувствала в свои води, но все още нищо конкретно не съм набелязала.