Мен ако питате, ноември е кофти месец. Летните спомени, които могат да ти стоплят душата вече са съвсем избледнели, за сметка на това хората започват ритмично да потракват със зъби по улиците, а коледа е все още чак в края на някой следващ месец. Но няма страшно! В такъв труден момент е време да се разходим до три интересни места, които да ни върнат усмивките.

Както знаете, този месец, който стана известен още и като "Movember" (November - ноември, англ. превод), е месец, посветен на мъжете и грижата за тяхното физическо и ментално здраве. Не на последно място, през ноември на особена почит са и всички разновидности на бради и мустаци. Затова и днес ви водя до едно прекрасно място в София, което всеки брадатко познава - Head Hunters.

Веригата барбершопи с лекота излезе от рамките на козметичен салон и се превърна в истинско място за мъже, удобно разположено на няколко ключови места в града. След добре познатите салони на ул. "Алабин" и ул. "Джеймс Баучер", Head Hunters могат да се похвалят и с трети, нов салон, на бул. "Васил Левски". С други думи, господа - нямате извинение.

Снимка: dir.bg

За съжаление на дамите, услугите тук са само за джентълмени. Подстригване, прически, боядисване и безупречна грижа за брадата очакват всеки господин, посетил симпатичното място. Можете да се възползвате и от пакет баща и син, за да превърнете посещенията в бръснарницата в малка семейна традиция.

Снимка: dir.bg

Разбира се, в офертата влиза и екип от категорични професионалисти, които имат прекрасен потенциал бързо да се превърнат и в добри приятели. Интериорът е модерен и типичен за класически барбершоп, а посещението ви ще се допълни отлично с чаша чай, кафе или нещо по-концентрирано - зависи от настроението. И трите салона на Head Hunters работят всеки ден, повтарям - всеки ден, от 10:00 до 20:00 часа, така че не губете време и се изстрелвайте към някой от адресите! 

И въпреки, че с удоволствие отбелязваме този месец като мъжки, не можем да пренебрегнем и нежната част от жителите на София. И, за да няма сърдити, следващата ни дестинация е едно истинско парче от рая за всяка дама. Говоря ви за MakeUp atelier. Гримьорското ателие на художник-гримьора Светлана Якова отвори врати само преди седмица, а появата му на столичната карта е истински празник за всяка красавица. Тук, мили дами, можете да се превърнете в каквото и когото пожелаете. Могат да ви гримират за специален повод, за Хелоуин, за бал с маски, за предстоящото фирмено коледно парти или просто ей така - за разкош.

Снимка: dir.bg

За голямо щастие на всички почитатели на формата "Като две капки вода", тук можете да преживеете и истинско преобразяване. Светлана е част от екипа гримьори, които дълги години се грижат за различните образи на участниците в предаването, което гарантира тоталната ви трансформация.

Снимка: dir.bg

Независимо дали искате да приличате на Анджелина Джоли или пък на Баба Яга - това е мястото, където магията се случва. Освен всичко изброено, тук можете да се включите и в обучение за това как да се гримирате сами така, че да постигнете същия професионален краен резултат. Ателието работи от понеделник до петък от 09:00 до 19:00 часа, а събота и неделя - до18:00 часа. Остава само един въпрос - какво чакате още?

И за финал, след подобна ползотворна разходка, си е съвсем в реда на нещата да разпуснем в уютна атмосфера и с добра компания. Иначе казано - гостуваме на Bar Mе. Заведението се намира в една от най-централните части на града и си прави отлична компания с Централния военен клуб, Руската църква и Александър Невски.

Снимка: dir.bg

Bar Me е от тези заведения, в които влизаш и се чувстваш така, сякаш някой е прочел мислите ти и е направил "твоя" бар. Да започнем с това, че основното ви занимание тук е да си пийнете - чай с ром след работния ден, чаша вино в приятна компания или някой коктейл. И като говорим за коктейли - те са повече от 40 и всичките са авторски, дори и класическите! С други думи, тук всяка глудка крие голяма изненада. Моят съвет е да уважите познатото блъди мери, а аз ви уверявам, че приготвянето му е истински спектакъл.

Снимка: dir.bg

Интериорът на заведението е романтичен, топъл и уютен. Персоналът е само от любезни и симпатични хора, а усмивките ви са гарантирани. Тук можете да се насладите на късна работна среща, приятелски разговори в отлична атмосфера и, разбира се, весело парти с live музика. Барът работи от понеделник до събота от 17:00 до 02:00 часа, а в последния ден от седмицата затварят час по-рано. Неделя е все пак! Но независимо кога решите да посетите това прекрасно място, доброто настроение ви е в кърпа вързано! Наздраве от мен и до следващия път!

Гардероб: Armani Exchange