Ей така като тръгне януари, наводнен с новогодишни обещания с безпрецедентно кратък срок на годност за нови диети, фитнес програми и интелектуални лъвски скоци, най-подходящо ми е да кажа само "аман"! Затова и тази година аз упорито продължавам по старому да ви разхождам из новите, лачените одъртели и винаги интересни места в града. Изобщо няма да ви бавя, така че да започваме по същество.

Денят започва много момичешки и два пъти по-приятно, защото гостуваме на Coco Nail House. Иначе казано, това е място, където дори в  ранните часове на деня ще те посрещнат с чаша просеко и ще те поглезят качествено! Аз съм тук по-скоро заради втората част, но и началото не бива да се пренебрегва. Царството на издържания маникюр се намира в пре-симпатичния квартал "Изток", до който можете да стигнете точно както си искате. Има си метро, няма зона за паркинг, така че и с колата може, а на близо има и хеликоптерна площадка. Ако сте се разбързали, не за друго. 

COCO Nail House

Снимка: dir.bg

Атмосферата е повече от приветлива, интериорът е модерен, а момичетата на COCO ще се погрижат за вас по-най добрия начин. Класически или гел лак маникюр, японски или спа маникюр, както и всевъзможни творчества и декорации за само част от услугите, които ще ви предложат. Тук ще се погрижат дори и за най-малките принцеси със специален детски маникюр, а господата също са добре дошли. Последното го уточнявам в духа на януарските резолюции.

COCO Nail House

Снимка: dir.bg

В COCO Nail House ще откриете истински професионализъм и най-пресните трендове, когато говорим за маникюр и педикюр, а цените са повече от примамливи. Най-просто казано, това си е баш Hot Spot-ът, където да се погрижите за себе си с чиста съвест и много усмивки. Салонът работи всеки ден от 9:00 ч. до 21:00 ч. и гарантирано ще се превърне в едно от любимите ви градски местенца. Обещавам! Ако не вярвате - чакам ви да се разберем на по маникюр.

И след като обърнахме внимание на самочувствието, си е съвсем в реда на нещата да се погрижим и за настроението. Затова ви водя в новия столичен магически свят, за да обърнете деня си с главата надолу. Музеят на илюзиите е последната софийска атракция, която с лекота шашка не само соличното буржоа, но и всеки гост на града.

Започвам с това, че този музей хич не е като повечето, в които ти шъшкат предупредително и те гледат на криво, защото как така си посмял изобщо да влезеш. Напротив - тук можете да се смеете, да пипате на воля и да снимате колкото си искате. За целта на ваше разположение е историческа зала, зала с оптически илюзии, стая, обърната надолу с главата, фосфорен тапет, където най-общо казано можете да си зарежете сянката и още един тон шантави и интересни шашми.

Музей на илюзиите

Снимка: dir.bg

И да, разбира се - тук ще откриете също и типичните old school трикове като криви огледала, например. Така де, ако трябва спешно да се отслабне за инстаграм през новата година. Защото иначе си оставаме на "едно огледало го изнанадало и се оказало надебеляло", както казва господин Хазарта. Музеят на илюзиите се намира в сърцето на София и е сред най-лесно достъпните атракции в града. Необичайно свежите и любезни гидове безспорно са единствена категорична реалност на това място, а доброто ви настроение е в кърпа вързано. Можете да разгледате колекцията всеки ден, без почивка. Рабира се, малчуганите влизат безплатно, а всеки възрастен може да "вкара" до три хлапета. Весело да си изкарате!

Музей на илюзиите

Снимка: dir.bg

Честно ви признавам, за мен най-ползотворните дни винаги завършват с хубав коктейл в ръката. И в този ред на мисли се отправям към най-новия Hot Spot за подобни намерения - 3oz Bar. Това чудно местенце се случва благодарение на трима приятели. Браво, момчета! Аз с чиста съвест мога да кажа, че "3oz" е едно от най-приятните места, на които съм попадала в последно време.

3oz Bar

Снимка: dir.bg

Започвам с уточнението, че в името е закодирана мерната единица с най-звучно име - унция, която се обозначава с "oz". Меню няма - трябва само смело да си признаеш какво ти се пие, а момчетата ще ти го забъркат и ще ти го поднесат в тънкостенни замразени чаши на около 20 години. Също така е напълно възможно това да е единственият бар в София, където ледът се транжира, но все пак оставям шанс за разногласия. Какво имам предвид с транжирене на лед можете да разберете ако изгледате видеото. Аз само споменавам, че си е екшън малко. 

3oz Bar

Снимка: dir.bg

Барът ще ви посрещне в индустриален уют с хип-хоп и джаз-поп фон, което поне за мен е повече от отлична комбинация. Тук магията наистина се случва в чаша, съвсем не е илюзия, а безкомпромисният талант на коктейлните магьосници е известен на всеки що годе запознат с бар-сцената в София. Останалите бързо да се поправят, поне през януари. Нова година е все пак! Предупреждавам, че на пластмасата в "3oz" се гледа критично, а най-големият коз в шейкъра на бара е разнообразието от Live събития, така че не остава много за мислене. Заведението се намира на удобния булевард "Васил Левски" и работи всеки ден от 18:00 часа. През седмицата затварят в 02:00 ч., уикендите - в 03:00 ч. и са усмихнати през цялото време.

От мен за днес - толкова. Наздраве, на много градски разходки и до нови срещи!

 

Гардероб: Collective Bulgaria

Автор: Ренета Веселинова

Видео: Благой Момчилов