Добрата традиция в четвъртък повелява, че нищо не може да ни спре да отскочим до три забележителни места в София, които могат да ви развълнуват дори и в най-хладните есенни дни. Разходката ни си има очарователна концепция и аз нямам никакво търпение да ви разходя до тези градски съкровища.

Отдавна си търся място, където да се поглезя с красива дреха, да пийна по нещо с приятели и да се забавлявам с хубава музика. И, разбира се, това място следва да няма допирни точки с мол. Затова днес си умирам от ентусиазъм, защото място с подобна гениална концепция има - дами и господа, представям ви Koncept! Идеята за това бижу идва с музиката или иначе казано, Koncept е сцена, която отлично допълва динамиката на културния живот в София. Но това, драги, съвсем не е всичко. Освен партита, тук можете да посетите и интересни изложби, работилници и любопитни базари.

Снимка: dir.bg

Друга важна част от мястото е и барът за наливна бира на "Бял Щърк". Там с нетърпение ви очакват над 20 вида крафт бирички по специални рецепти. А това само по себе си е достатъчно удобна причина да отскочите до това място, както се казва, за да ви стане хубаво. И не на последно място, престоят ви в Koncept ще се допълни отлично от магазина със селектирани дрехи, бижута и аксесоари за дома, подбрани изцяло от независими български брандове. Ех, че хубаво!

Снимка: dir.bg

Това място определено има собствена душа и винаги може да ви изненада с нови възможности. Намира се на 10-тина минути от центъра на града и е на ваше разположение от вторник до петък от 17:00 до 22:00 часа, събота и неделя от 14:00 до 22:00 часа, а понеделник си е за тях. А вие не губете време и елате да се забавляваме заедно.

Разбира се, винаги след добра разходка трябва да се отдаде нужното и на апетита. Затова днес ви водя до най-добрите пици в София. На метри от НДК, вече 25 години пицария Mamma Mia е остров на италианските кулинарни традиции. Тук можете да опитате над 20 различни вида пици, приготвени по класически италиански рецепти със специално подбрани пресни и качествени продукти. Пещта, разбира се, е дървена, а вкусът - безкомпромисен.

Снимка: dir.bg

Смело можете да опитате и други специалитети от Апенините като полента или фарфали. Пастата гарантирано ще подплати посещението ви с много, много вкусни спомени, а винената селекция с лекота задоволява и най-претенциозния вкус. Доброто обслужване и уютната атмосфера ще превърнат това място във ваш верен любимец, готов да ви посрещне всеки ден от 11:30 до 22:30 часа. Ако пък сте сред тези късметлии, на които тайно завиждам в момента и живеете в кварталите Лозенец и Иван Вазов - честито, можете да се възползвате от впечатляващо бърза доставка до дома.

Снимка: dir.bg

Това е заведение, което категорично си върви с името и само една хапка ще е напълно достатъчна, за да запомните това име и да се връщате към него отново - Mamma Mia!

Обиколката ни днес ще завърши отново подвластна на вкусната храна. За целта, обаче, отиваме на гости на едно много романтично, свежо и сладко като името си място - The Cherry. Независимо дали искате да се насладите на закуска с ароматно кафе, вечеря в препоръчан ресторант, или просто да смените еднообразието в офиса и да поработите от друго място - тук всички мисии са напълно възможни.

Снимка: dir.bg

Още с влизането, витрината със сладки изкушения ще разтегли усмивката ви поне до ушите. Предложенията са различни и затова всеки ден може да ви донесе нова изненада. Високото качество, за сметка на това, е абсолютно постоянно, а за него се грижи екипът на The Cherry. Разбира се, солените кулинарни шедьоври също не бива да се подминават - яйца "Бенедикт" с оригиналния сос Холандез, вкусни месни и безмесни предложения, както и емблематичните за "Черешката" късни закуски в събота и неделя - все изкушения, на които не може да се устои.

Снимка: dir.bg

Различните сезони внасят разнообразие от традиционни предложения към основното меню, а редовните посетители на "Черешката" знаят, че за екипа тук няма невъзможни неща. Винаги сте добре дошли за кафе, вкусен обяд, среща с приятели или спокойна вечеря всеки ден от 10:00 до 22:00 часа. Стилът на заведението е модерен, атмосферата е уютна, музиката е тиха и приятна и всеки, който е посетил това място, знае, че ще се върне отново. Не губете време и елате да се уверите сами. До следващия път!

Гардероб: Collective Bulgaria