19-годишната Калина Митева, която преди дни се завърна от Китай, където представи България в престижния конкурс "Мис Свят", разказа пред Life.dir.bg за емоциите, които са съпътствали нейното невероятно пътешествие.

Вижте снимки на Калина >>

Как се чувстваш след шеметните емоции в Китай?

Да прекарам един месец в Китай на най-престижния конкурс за красота беше страхотна емоция. Чувствам се развълнувана и щастлива, че представих страната ни, горда, че постигнах някакъв успех, а също така и много по-уверена, че с постоянство и желание може да постигнеш това, за което мечтаеш.

На кое място се класира?

Тази година местата бяха много по-ограничени. За разлика от миналите години, когато имаше топ 50 и топ 40, тази година избраните бяха само 30.

На кой панел се представи най-силно?

Бях се подготвила за всички етапи на конкурса. Благодарение на изпълнението ми, а именно танц с лъжици, успях да се класирам в топ 20 в категория "Tалант". В Head to head challenge всички момичета бяхме разпределени по 6 в група. Аз бях заедно с Белгия, Лаос, Колумбия, Португалия и Замбия. "Head to head" означава "Глава до глава". В това предизвикателство всяка от нас получава по два въпроса, на които има възможност да отговори в рамките на минута. Победителят се избира от публиката, а най-много вотове имах точно аз, за което благодаря на България и на всички гласували. Така класирах страната ни и в топ 20 на Head to head challenge. Видео визитката ми за България също беше високо оценена. Фенове ни наредиха на първо място в класацията за "Introduction video".

Успя ли да завържеш нови приятелства?

Да се запозная с момичета от цял свят беше едно от най-хубавите изживявания на конкурса. Най-много се сближих с участничките от Беларус, Украйна, Австрия, Молдова, Барбадос, Бахамите, Белгия, Русия, Гвинея-Бисау, Чили, Сърбия.

Какво те впечатли на конкурса? А в Китай?

Останах доста приятно изненадана от приятелското отношение на целия екип, а също така и на останалите участнички. За наистина кратко време станахме едно голямо семейство. А Китай - това е огромна и много интересна страна с различни традиции. Впечатлих се колко трудолюбиви, а в същото време и икономични са китайците. С удоволствие бих се върнала там за да опозная напълно всичките им обичаи.

Снимка: Официален профил във Facebook