Всички почитатели на кралското семейство знаят, че Камила Паркър не е първата съпруга на принц Чарлз. Той бе женен за принцеса Даяна, а Камила стана известна като негова любовница.

Вижте снимки >>

Но сега, след като Камила и Чарлз са женени, дали може тя да излезе от сянката на "любовницата" и хората да започнат да я приемат по-положително? Да погледнем към фактите на рождения ѝ ден. Днес Камила Паркър Боулс навършва 72 години.

Камила и Чарлз се запознават през далечната 1971 г. и имат връзка за известно време. Тогава семействата и на двамата се обявяват против това да бъдат заедно. Кралското семейство не считало, че Камила е подходяща за съпруга на принца, а родителите на Камила искали тя да се омъжи за друг, пише изданието Showbizz ChetSheet.

Така двамата се разделят, когато Чарлз заминава за флота през 1973 г. и Камила наистина се омъжва за друг. След това и принц Чарлз се жени за Даяна през 1981 г.

Независимо, че и двамата са били женени за други хора и имат деца с тях, Чарлз и Камила продължават да се обичат и в края на 80-те подновяват връзката си. Принцеса Даяна била наясно с аферата на съпруга си и дори се опълчила на Камила. Тя направила всичко възможно, за да прекратят те отношенията си, но не успяла да ги убеди. Даяна разкрива всичко пред пресата през 90-те.

"Бяхме трима в този брак. Затова беше малко пренаселено", казва Даяна в интервю за BBC.

Не след дълго, през 1995 г. Камила Паркър се развежда със съпруга си, а Чарлз и Даяна се развеждат през 1996 г.

10 години по-късно и след смъртта на Даяна (през 1997 г.) принц Чарлз решава все пак да се ожени за любовта на живота си Камила. Макар че хората отдавна са разбрали, че Чарлз се е оженил за Даяна само заради задълженията си към Короната, те не подкрепят брака му с Камила през 2005 г. Те остават с убеждението, че Даяна е била жертва, чийто живот е бил разбит от "злодеите" Чарлз и Камила.

БТА

Въпреки това синовете на Чарлз и Даяна - принц Уилям и принц Хари, винаги са се опитвали да покажат на хората, че Камила е добър човек. Уилям дори е кум на сватбата на баща си и тогава казва:

"(Камила) е чудесна жена и тя направи нашия баща много, много щастлив."

Изминали са много години, откакто Камила и Чарлз бяха любовници и много години от сватбата им дори, но обществеността сякаш все още не може да приеме Паркър като нещо повече от "любовница" и няма изгледи това да се случи скоро. Така е, защото образът на Даяна все още е много силен в съзнанието на почитателите на кралското семейство. Хората често обсъждат трагичния ѝ живот, трагичната ѝ смърт, както и огромната ѝ заслуга за множество благотворителни каузи, като връзката на Чарлз и Камила също изниква в тези разговори.

Getty Images/Guliver Photos

Но, дори да не излезе от образа си на "любовница", проучвания на общественото мнение са показали, че Камила е станала по-популярна с годините. Е, тя е най-малко известният член на кралското семейство, но благотворителната ѝ дейност, както и подкрепата, която оказва на всеки от семейството, не остават незабелязани и са я направили по-известна.

Не може да се каже, че херцогинята на Корнуол е изцяло мразена, но дали ще бъде приета като кралица е нещо, което предстои да видим.