Херцогинята на Кембридж роди момче.

Вижте снимки >>

Около 18 часа местно време принц Уилям напусна болницата. Малко по-късно той пристигна с другите си две деца - принц Джордж и принцеса Шарлот, за да видят за първи път братчето си. Малката бе видимо развълнувана и се въртеше постоянно, за да помаха на всички фотографи. След няколко минути Джордж и Шарлот бяха изпратени отново у дома. Очаква се Кейт да се прибере вкъщи с бебето още тази вечер.

То се роди днес в 11 часа, на празника на Свети Джордж. Момченцето тежи 3830 г. Таткото принц Уилям по традиция е присъствал на раждането. И майката и бебето се чувстват добре.

"Кралицата, Единбургският херцог, принцът на Уелс, херцогинята на Корнуол, принц Хари и членове на двете семейства бяха информирани и са много радостни от тази вест", се казва в комюнике на двореца. "Нейно Кралско Височество и детето ѝ се чувстват много добре."

Детето е пето по линия на наследяване на престола и измества принц Андрю на шеста позиция.

Навремето министърът на вътрешните работи във Великобритания е присъствал на раждането, за да се увери в легитимността на бебето. Тази традиция не се спазва от 1936 г., когато се ражда принцеса Александра, братовчедка на кралица Елизабет II.