Марио Дедиванович стартира кариерата си в козметичната индустрия като консултант на парфюми. Когато жените в дрогерията го бъркат за един от гримьорите обаче, той никога не отказва да им помогне с мнение или с апликация на грима им.

Марио се влюбва в начина, по който жените поглеждат в огледалото и се усмихват, доволни от начина, по който изглеждат и започва да работи над кариерата си като гримьор. След повече от 18 години опит в козметичната индустрия, Марио е утвърдил мястото си сред най-добрите и най-разпознаваеми гримьори по света.

Работил е над визиите за червения килим на безброй знаменитости. Всички те показват уменията, таланта, личността и вниманието към детайлите, които влага във всяка една трансформация. Някои от най-популярните му клиентки са Ким Кардашиян, Ариана Гранде, Кендъл и Кайли Дженър, Кристина Агилера, Дженифър Лопес, Мери Джей Блайдж, Тайра Банкс, Приянка Чопра, Криси Тийген и много други.

Топ клиентката на Марио е Ким Кардашиян. Той се грижи за външния ѝ вид вече повече от 10 години. Двамата се срещат през 2008 г., когато е нает да я гримира за фотосесия. Марио споделя, че тогава не е знаел много за звездата.

"Знаех името ѝ, знаех, че има риалити шоу, но нищо повече", казва Дедиванович, "Влезе и си помислих: "О, Боже мой, това е най-красивото момиче, което съм виждал." Тя просто се влюби в грима, който ѝ направих. Постоянно ме питаше какво използвам през целия процес и не спираше да се снима."

След фотосесията Ким го моли да я заведе на шопинг, за да си купи всички продукти, които е ползвал за грима ѝ. Оттогава той става неин личен гримьор. Миналата година двамата работиха върху makeup линията KKWxMario. Колекцията включва всичко нужно за пресъздаване на най-иконичните визии на Ким.

Дедиванович е известен и с класовете за начинаещи, които организира, под името Master Class. В началото класовете започнали само с 20 присъстващи, а днес привличат хиляди.

"Всеки ден получавах тонове имейли и фейсбук съобщения от артисти, търсещи съвети", обяснява Марио, "Дойде ми идеята да организирам уроци, така че поне за един ден те да могат да научат всички трикове на индустрията. Цял живот съм искал да бъда учител, с Master Class открих начин да комбинирам всички неща, които обичам да правя в едно - изкуство, красота и преподаване."

 

Творенията на Марио красят страниците на безброй списания, само част от които са Vogue, Harper's Bazaar, Elle, Glamour и Allure. Дедиванович специализира във фините трансформации, помагайки на жените да извлекат най-доброто от естествения си вид и черти. С над 6 милиона последователи, Марио е най-следваният и влиятелен гримьор в света.