Американският дизайнер Върджил Абло представи за френската модна къща Louis Vuitton колекция, посветена на Майкъл Джексън.

Вижте снимки >>

Ревюто се очакваше с голям интерес в рамките на провеждащата се в Париж Седмица на мъжката мода, предадоха световните агенции, цитирани от БТА. 38-годишният Абло е първият афроамериканец, който ръководи творческия процес в престижна френска модна къща. Поканените на модното дефиле в градините на Тюйлери получиха в пощенските си кутии имитация на ръкавицата с диаманти на Краля на поп музиката.

За да изкаже голямата си почит към Джексън, Върджил Абло включи в мотивите на колекцията си знамето на родния щат на певеца - Индиана.

Манекените дефилираха пред въображаема бръснарница на точно пресъздадена улица от Ню Йорк.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Доминиращият цвят беше сивият в най-различни варианти, докато моделите наблягаха на благородните материи като кашмира, вълната и агнешката кожа. Що се касае до облеклата и аксесоарите, дефилето на Louis Vuitton почете Майкъл Джексън, като го последва в начинанието му да превръща обикновени дрехи и артикули в сензация - якета, сака, ръкавици, чорапи, шапки.

Снимка: БТА

Всички 64 представени модела напомняха за предпочитания моден стил на Джако.

Силно впечатление направи появата на подиума на млад актьор, който беше копие на Джексън от младежките му години. Той танцува и дефилира пред въображаемия нюйоркски декор, събирайки овациите на публиката.