Всички познаваме Михаела Маринова, нали? Мислим си, че я познаваме дори доста добре, защото сме я гледали в няколко риалити формата още откакто беше на 14 години. Не си даваме сметка колко време е минало от онзи момент, в който малкото момиче се впусна в борба за участие в X Factor. Разбира се, после станахме свидетели на успеха ѝ в шоуто, както и на победата ѝ в петия сезон на "Като две капки вода". Това, което знаем за нея, е, че е брилянтна певица. И един от най-добрите женски вокали в България. Онова, което може би ни убягваше досега, бе, че малката Михаела вече е пораснала. Тя е една прекрасна 21-годишна жена, която е готова да показва друга страна от многопластовия си образ, а именно - женственост и сила. Виждаме ги и в последното ѝ парче.

Преди дни излезе новото ти парче "Само теб". Разкажи ни повече за него.

"Само теб" е втората ми колаборация с румънския хитмейкър Крис Тарчеа - Monoir след "Tiempo". С него работим много бързо, той вярва в мен и много ме подкрепя. Влязохме в студиото и няколко часа по-късно излязохме с готова песен. Английският текст на песента направихме заедно, а след това с Любо Киров и Павел Николов от дуото Pavell & Venci Venc" написахме българския.

А видеото?

Режисьор на видеото е Виктор Антонов - Рик, с когото последно бяхме работили преди четири години. Неговата идея беше всичко да се върти около виртуалната любов, защото това е една доста актуална тема в днешно време. Хората масово се запознават в интернет и търсят любовта си там. Снимачният процес продължи един ден, но работих със страхотен екип от професионалисти и времето мина неусетно.

Снимка: Virginia Records

В живота на Михаела Маринова какво се случва? Има ли виртуална любов за теб? Как върви твоят любовен живот?

Всичко е чудесно. И двамата с Александър (бел. ред. футболистът Александър Дюлгеров) сме "на гребена на вълната". Всеки успява в кариерата си и много се подкрепяме. Той идва на мои участия и харесва музиката, която правя, а аз винаги съм на стадиона, когато играе. Щастливи сме!

Михаела Маринова и приятелят ѝ Александър Дюлгеров

Снимка: Virginia Records

Как съчетавате нещата? Кариерите си, ангажиментите, как преодолявате разстоянието? Не е ли трудно?

Разбира се, че е трудно любимият ти човек да е далеч от теб. Преди няколко месеца Александър отиде да играе във Велико Търново и на практика в момента живее там, а аз съм в София. Ходя при него всеки път, когато мога, той също се прибира в София за по няколко дни и това са моментите, в които успяваме да прекараме малко време заедно. Много си липсваме, но така имаме повече лично пространство. Аз често имам нужда да оставам сама, така си почивам.

Правите ли вече някакви по-сериозни планове за съвместния си живот? За семейство?

Не, все още е рано да мислим за такива неща. Много сме млади и имаме още какво да постигнем в кариерата си преди да започнем да мислим за създаването на семейство.

Михаела Маринова и приятелят ѝ Александър Дюлгеров

Снимка: Virginia Records

А искала ли си да го снимаш в твой клип? Очаквахме да го видим в този клип.

Предложих му да се снима в последното ми видео, но той ми отказа (смее се).

Ти си само на 21, а вече пишеш текстове за песни, за което се изисква повече мъдрост и опит. На теб как ти се получава?

За да напишеш текст, който да развълнува и докосне, трябва да имаш повече житейски опит, какъвто аз на 14 години нямах. Първият текст, който написах беше след раздялата с бившия ми приятел. Нещо в мен се отключи и осъзнах, че мога да пиша. Все още никой не е чувал песента, но се надявам да бъде част от предстоящия ми албум. Писането на текстове е много важно за успеха на една песен, защото през него минава огромна част от въздействието върху публиката.

Кои са примерите ти в музиката или изпълнителите, на които се възхищаваш?

Израснала съм с музиката на Тина Търнър. Родителите ми много я слушаха, когато бях малка. Възхищавам се на Махалия Джаксън и на Фреди Меркюри. Особено след като гледах филма (бел.ред. "Бохемска рапсодия"), преоткрих този велик артист. Харесвам още Майкъл Болтън, Бони Тейлър, Кристина Агилера, Бионсе, Уитни Хюстън. А от по-новите имена - Ариана Гранде.

Снимка: Virginia Records

Победител си в предаването "Като две капки вода", привлича ли те актьорската игра?

Да, със сигурност. В момента съм трети курс в Музикалната академия, където следвам "Музикално-сценична режисура" и ми е много интересно.

А имала ли си предложения в тази сфера?

Получавала съм предложения за озвучаване на филми, дори преди няколко години дадох гласа си на главната героиня в анимационния филм "Смелата Ваяна".

Снимка: Virginia Records

Намираш ли време да почиваш? На море или на планина?

Предпочитам морето и всяка година пътувам до Гърция. Това лято успях да отида със семейството ми за няколко дни, а преди това бях там с Александър. Неговата програма е не по-малко натоварена от моята и рядко ни остава време за пътувания.

А къде предпочиташ да почиваш. На българското Черноморие или в Гърция?

Почивам и на двете места, но може би отскачам по-често до Гърция, защото с родителите ми си имаме семейна традиция и ходим всяко лято. Много обичаме самотните плажове, а там има доста такива.

Какво искаш да кажеш на почитателите си и на читателите на Life.dir.bg?

Искам да им благодаря за цялата любов, с която ме даряват всеки ден в продължение на 4 години. Пожелавам им да бъдат здрави, да продължават да преследват мечтите си и да не спират да подкрепят българската музика!