През 2015 година Радостина Тодорова стана тотален хит в мрежата. Тя бе представителка на България в злополучния конкурс "Мис Вселена" с обърканата титла. Тогава се наложи истинската победителка Пиа Вурцбах да вземе короната си от вече обявената за фаворитка - колумбийката Ариадна Гутиерес. ТВ камерите уловиха мига, в който Пиа се колебае и тогава на заден план я окуражава Радостина. Изразът "Всеки има нужда от Мис България" стана вайръл. В момента нашенката живее в Русия при приятеля си - национала Георги Костадинов. Радостина Тодорова разказа пред Dir.bg какъв е животът ѝ сега, 4 години след конкурса в Лас Вегас.

Здравей, Радостина. Къде прекара великденските празници?

Здравей! Великденските празници за втора година ги празнуваме в чужбина. Миналата бяхме в Израел, където, знаете - няма Великден. Там боядисвах яйцата с флумастери (Смее се.). А тази бяхме в Русия, която е православна държава и това ни помага да усетим празника, въпреки че не сме в родината си. Според мен e много важно човек да носи традициите и обичаите в себе си, без значение къде се намира по света!

Вижте снимки на Радостина и Георги >>

Приятелят ти Георги Костадинов играе за руския футболен клуб "Арсенал (Тула)". Какъв е животът ви в Русия?

На мен лично ми е много интересно да живея в чужбина. Запознаваш се с нова култура, учиш език, имаш възможността да посетиш невероятни паметници на културата и още куп предимства. Разбира се, родината липсва и на двама ни, но гледаме да се фокусираме върху позитивите, за да се насладим на всяка секунда от живота - никога не знаеш какво те очаква в утрешния ден! Хората, които ме познават, знаят, че съм много енергичен човек и в целия си съзнателен живот съм се занимавала с много неща едновременно. Когато за пръв път излязохме в чужбина с Георги, ми беше много трудно да свикна, защото обичам работата си. Чувствах се безполезна за самата себе си и много ме беше страх да не се превърна в една от онези жени, които по цял ден се чудят какво да правят вкъщи. Слава Богу, темпераментът ми не позволи това и открих нови поприща, които съумявах да работя от вкъщи през интернет. Това ме накара да се чувствам удовлетворена от себе си отново!

Георги и Радостина на ул. "Арбат"

Снимка: Instagram

Кое ти е любимото място в Тула?

Аз съм почитател на природата и животните преди всичко. Това, което най-много ме впечатли в Тула, е паркът им. Имат си дори езеро с изкуствен плаж. Огромен е и съм сигурна, че най-много го харесва кучето ни - Джой!

Снимка: Instagram

Посещавате ли често Москва и как се забавлявате там?

Често, не. Но ходим, когато Георги има мач там. Определено мога да кажа, че градът много ни харесва. Посетихме повечето забележителности и дори открихме любимото си място там - "Кафе Пушкин". С интериор на библиотека, който те пренася в друга епоха, и храна, достойна за възхищение.

Снимка: Instagram

Намери ли нови приятели в Русия?

Да, определено. Започнах уроци по руски език при една жена, която преподава английски и обърнахме действието - от английски към руски. По този начин опреснявам английския си и едновременно с това уча руски. Жената се оказа невероятно позитивен и богат духовно човек. За съжаление руският ми не е много развит от училище, затова е трудно да създадеш приятелства с хора, с които не можеш да общуваш... буквално (Смее се). Но има ли желание, има и начин! Това е и една от целите ми тук - да науча един прекрасен език!

Как прекара 24-ия си рожден ден в средата на април?

Не съм голям почитател на този ден, ако трябва да бъда честна. Тази година обаче, Георги ме накара да се влюбя в енергията и емоцията, която носи празникът. Имаше много емоционални изненади, една от които - билети за балета "Ана Каренина" в "Болшой театър". Георги има късмета да произлиза от едно прекрасно семейство, изпълнено с интелигентни хора, което му е дало много и го е научило да цени културата. Какво по-прекрасно от едно подобно преживяване точно на този ден?!

В "Болшой театър"

Снимка: Facebook

От колко време сте заедно с Георги и какви са основните качества, които ви свързват?

Заедно сме от повече от две години. Време, в което не само се опознахме един друг, но и преоткрихме себе си с помощта на другия. Не знам дали ще успея да открия подходящи думи, които да опишат чувствата ми към Георги. А не смятам и че има нужда. Любовта е лична емоция, която всеки трябва да цени и пази за себе си!

Какво работиш в момента?

В момента съм в сферата на дигиталния маркетинг и по-конкретно рекламата в социалните мрежи. За съжаление тази практика все още не е достатъчно развита в България и хората се отнасят много скептично към нея. В световен мащаб това е най-голямата инвестиция за реклама, надминала отдавна тази за хартиените носители и дори за телевизията. Мисля, че е крайно време да си отворим очите за огромната перспектива, която чака да бъде открита и използвана от всяка иновативна компания в 21-ви век!

Имаш ли ангажименти като модел и в Русия?

Не съм чак такъв оптимист (Смее се.). Всички знаем каква е конкуренцията в Русия, що се отнася до модния бранш. Хубаво е всеки да е здраво стъпил на земята и тъй като съм реалист - знам, че нямам бъдеще като модел в Русия. Освен това, в момента съм се фокусирала в друга насока, която ми позволява спокойно да работя в удобно за мен време и място, за да имам възможност да подкрепям човека до себе си, където и да се намираме по света. А за да си добър в нещо, трябва да се фокусираш върху него и да му се отдадеш! Повярвайте, работата в социалните мрежи съвсем не е качване на усмихнати и интересни снимки. Следят се статистики, изучава се алгоритъм, а още повече време отнема проучването на всеки продукт преди да бъде показан на хората. За мен аудиторията ми не са просто последователи. Аз ги приемам като приятели и не бих искала да им покажа нещо, в което самата аз не вярвам! В това се крие и значението на думата "инфлуенсър" - да въздействаш! А как - зависи само и единствено от теб!

Снимка: Instagram

Мислиш ли за собствен бизнес?

В момента не. Вярвам, че за всяко нещо си има подходящо време и не смятам, че бих се справила и с това от чужбина. Но, да, имам такива планове и се надявам един ден те да се осъществят!

Наскоро обяви, че си бременна...

Наскоро медиите обявиха, че съм бременна. Никой не се свърза с мен да потвърди "новината". Не съм бременна!

А планирате ли сватба с Георги?

Докато сме в чужбина - едва ли. Както вече казах - за всичко си има време.

През 2015 година ти стана тотален хит в мрежата. Освен че се представи много добре на конкурса "Мис Вселена", ти окуражи истинската победителка - филипинката Пиа Вурцбах, да си вземе короната. Клипчето с реакцията ти се разпространи скорострелно из целия свят. Как гледаш на случката днес?

Благодаря за хубавите думи! Днес си спомням както за случката, така и за всичките ми преживявания от конкурса с умиление. Надявам се да съм успяла да представя родината си по възможно най-добрия начин.

WTF Miss Universe and John Travolta

Поддържаш ли контакт с Пиа или друга от участничките?

Да, разбира се. Имаме си група в "WhatsApp", където общуваме помежду си. Щастлива съм, че успях да посетя Филипините и да се срещна с някои от хората, които и до днес ме подкрепят! Имах огромното щастие да се срещна с "Мис Индия", докато живях там, а също и с "Мис Индонезия", когато с Георги отидохме в Бали на почивка. Чувството да познаваш човек от всяко едно кътче на света е невероятно!

Разкажи ми за последното си голямо пътешествие с Георги!

Прекрасните острови във Филипините! Не ми беше никак лесно да организирам това пътешествие, тъй като от остров до остров се налагаше да сменяме по няколко вида транспорт. Ще кажа само, че общо за 12 дни имахме 8 полета, но всяка секунда там си струваше усилията! На който му е интересно - съвсем скоро ще кача и видео-влог в YouTube канала ми @joytodorova от приключенията ни там. Никога през живота си не съм виждала такава морска красота и се надявам един ден да имаме възможността да посетим това райско кътче отново!

Къде ще е следващата ви ваканция?

Не е важно къде отиваме, а с кого ще споделим преживяванията! Радвам се, че открих моята по-добра половина, с която се надявам да обиколим света!

Снимка: Instagram