13-ото издание на конкурса "Най-красивата абитуриентка" на Dir.bg отново премина под знака на нежността и красотата. В откровено интервю с Ренета Веселинова победителката в тазгодишното издание - Нена Върбанова, сподели пред камерата на Dir.bg за емоциите, които ѝ е донесло това преживяване, за подкрепата на близките и за бъдещите си планове.

Вижте снимки на Нена >>

Нена, здравей, много ми е приятно, че се срещаме! Как се чувства най-красивата абитуриентка за 2019 година?

Много съм щастлива. Това, което ми се случва в момента, е нещо прекрасно. Въобще не го очаквах.

Защо реши да участваш в "Най-красивата абитуриентка"?

Всичко дойде от мама, която следи конкурса наистина от доста дълго време, може би от самото начало. Тя ми предложи идеята да опитам. Аз се реших и ето сега съм тук.

Имаше ли момент на притеснение?

Всъщност - не. Просто реших да пробвам и късметът ми излезе.

Ти беше избрана от звездното ни жури - Ники Илиев, Дара, Диляна Попова, победителката от миналата година Елица Луканова. Ласкае ли те тяхнoто мнение за теб?

Да. Това е голямо нещо според мен. Сред толкова много момичета да изберат мен ме прави щастлива.

Разкажи ни как премина твоят абитуриентски бал?

Това е една вечер, за която всеки ученик си мечтае. За мен беше прекрасно изживяване, пълно с емоции, беше много хубаво и неповторимо.

Снимка: Конкурс "Най-красивата абитуриентка"

Разбрах, че след като си спечелила конкурса, е имало и още нещо специално за теб в училище...

В четвъртък беше моето дипломиране и бях отличена като първенец на класа с най-висок успех в дипломата и най-високи резултати от матурата. И това беше още една много хубава емоция и изживяване, което ми се случи.

Какво ти предстои сега?

Тепърва ми предстоят редовни изпити, кандидатстване. След тях вече ще мога да се отдам на почивка, ваканция и море.

Избрала ли си вече специалност, която да кандидатстваш в университета? Къде искаш да учиш?

Избрах да уча в Медицинския университет в Плевен и съм се насочила към фармация и медицина. Ще пробвам и в Пловдив, но моето желание си е Плевен.

Снимка: Павлин Даскалов

Защо предпочете България, а не чужбина, както биха направили много от твоите връстници?

Тук се чувствам на моето място. Не искам да напускам родината си. Искам да си остана тук край близки и приятели. Просто ще ми е много самотно, ако замина в чужбина, а и искам да се реализирам у нас.

Разбрах, че пееш в хор. Разкажи  ми за него! Откога си част от него?

От цели 12 години пея в хор "Звъника". Едно прекрасно място, което ми даде наистина много. Всички там сме като едно голямо семейство и ми е доста мъчно, че ще се разделя с него.

Защо не избра да преследваш музикална кариера след като имаш такъв опит, а се насочи към медицината?

Пеенето ми е по-скоро хоби. Нещо, което обичам да правя, а не нещо, с което да се занимавам по-задълбочено.

Снимка: Павлин Даскалов

С хора сте посещавали различни държави, имаш ли любимо място?

Може би Виена, Австрия. Наистина много сме пътували и в страната и в чужбина. Даже сега ни предстои едно турне в Германия. Но за съжаление аз няма да присъствам, тъй като ме чакат изпити. Налага се.

Какво те впечатли във Виена?

Атмосферата, цялото настроение на града. Архитектурата. Наистина е доста различно място и на мен много ми хареса.

Една от наградите, които получи за победата ти в конкурса за "Най-красива абитуриентка" е СПА ваканция в хотел "Лъки Банско". Ще ти задам сега един неудобен въпрос. Това романтичен уикенд ли ще бъде? 

Още не съм преценила. (Смее се.)

Да разбирам ли, че си имаш приятел? Той подкрепи ли желанието ти да участваш? Какво ти каза след победата?

Да. Беше много щастлив и доволен. Имах подкрепа и от семейството и приятели. От всички.

Снимка: Павлин Даскалов

Ако трябва с една дума да обобщиш емоцията, която преживя покрай победата си в този конкурс, коя би била тя?

Една думичка?! Аз съм много щастлива, наистина това за мен е нещо ново, което ми се случва в момента. Емоция, която ще запомня за доста дълго време. Прекрасно се чувствам!

По традиция всяка победителка става член на журито в конкурса следващата година. Какви ще бъдат твоите критерии към абитуриентките догодина и кой е най-ценният съвет, който би им дала?

Да бъдат лъчезарни е нещо много важно, което ще търся, да не са много гримирани и да имат естествена красота.

Снимка: Иван Григоров, Dir.bg

Нена спечели смартфон Huawei P30, който притежава невероятен стил и страхотна камера за запечатване на най-запомнящите се моменти.

Снимка: Huawei

Следващата награда бе ваучер на стойност 300 лв. за онлайн магазин Trendo.bg. Останалите 20 финалистки пазаруват с 20 % отстъпка най-актуалните за сезона дрехи, обувки, бански костюми и аксесоари, за да бъдат в крак с модата.

Снимка: trendo.bg

Другото изкушение е СПА ваканция за двама в апартхотел "Лъки Банско" в подножието на Северен Пирин. Ваучерът за победителката в "Най-красива абитуриентка" включва две нощувки в "Студио Лукс" с богата закуска и вечеря, и ползване на басейн със соли от Мъртво море, джакузи, сауна, солна стая за релакс и много други удобства.

Снимка: Официален сайт

А всички финалистки в конкурса спечелиха истинско парфюмно бижу от Refan: Kомплект Refan Gold Collection, който включва парфюмна вода, душ-гел и лосион за тяло в едно обединяващо ухание. След нежната грижа за кожата парфюмът осигурява финален акорд за един цялостен ритуал с любимия аромат.

Refan

Официален партньор на конкурса са магазини Silver Court, в които можем да намерим любимите модели на Pandora, UNOde50 и Thomas Sabo.