Победителката в 13-тото издание издание на конкурса на Dir.bg "Най-красивата абитуриентка" - Нена Върбанова, беше гост на предаването "Преди обед" по bTV. В светла младежка рокля, с лек и свеж грим и с изискани обувки на висок ток, красавицата влезе в студиото.

Вижте снимки на Нена >>

Пред водещата - Деси Стоянова, Нена сподели за всичко, което е изпитала покрай спечелването на конкурса, абитуриентския бал, матурите, изпитите за фармацевт и отбеляза:

"Това беше голяма изненада за мен. Благодаря на Dir.bg за цялата положителна емоция, която ми поднесе с този конкурс".

19-годишното момиче не е очаквало да спечели и да бъде избрана за най-красивата сред стотици абитуриентки, изпратили хиляди снимки и борещи се за тази титла, но е безкрайно щастлива, че победата е за нея.

Тя признава, че красотата ѝ помага.

"Помогна ми в конкурса и имам доста почитатели. Цялото това внимание ми допада доста."

Като всяко момиче на нейната възраст, Нена не е безразлична към отношението на момчетата към нея. Тя обаче успява доста дълго време да поддържа връзка от разстояние с младеж, който учи в Шотландия и не мисли, че това е трудно.

В същата седмица, в която тя разбира, че е "най-красивата абитуриентка", става и първенец на класа. Изкарва и отлични оценки на матурите по биология и български език. Оказва се, че красотата може да върви ръка в ръка с образованието според Нена. Тя подчертава, че, за да учи човек и да иска да гради бъдещето си, е важно да е упорит, да има желание, важна е мотивацията, подкрепата от семейството и средата, в която се движи.

"Аз бях упорита в учението", категорична е Нена.

Макар да е завършила със специалност Митнически данъчен инспектор, което преди ѝ се е струвало интересно и перспективно, тъй като майка ѝ упражнява тази професия, сега Нена се е насочила към фармацията. Решението ѝ е, след като завърши висшето си образование, да се премести в по-голям град. Но най-скорошните ѝ планове са свързани с дълго очакваната ваканция, която ще бъде...

"На море. Чакам това море от доста време".

Тук можете да видите участието на Нена Върбанова в "Преди обед"