Пламен Бонев тотално завладя зрителите с участието си в "Гласът на България" и благодарение на невероятната си харизма и завиден хъс успя да остане за дълго в сърцето на публиката.

Само преди два дни бе официалната премиера на видеото към новото парче на изпълнителя "Всичко ще пребори любовта" - един изключително мащабен и цветен проект, в който среща си дават хубавата музика, красиви жени, бързи и мощни мотори и всичко това е изпълнено с яка емоция, живот и адреналин. И по този начин той внесе част от Холивуд у нас.

Вижте снимки от видеото на Пламен Бонев >>

Автор на текста и музиката на парчето е самият Пламен Бонев, който познават и с псевдонима De La Bona, а по аранжимента на парчето е работил Александър Славчев, популярнен сред публиката от работата си с Белослава, Лили Иванова и други. Финалният мастъринг на песента е направен в Америка от Дейв Кутч, който е печелил Грами за работата си през 2019-а година и е работил с имена като Джъстин Тимбърлейк, Алиша Кийс, Бионсе и други. Концепцията на изключително динамичното видео е дело на режисьора Йордан Петков, а зад камерата застава Антони Тодоров, който пристига специално от Англия, за да се включи в мащабната продукция. 

Нашата среща днес с Пламен обаче представя и отговорите на много други въпроси, свързани както с клипа на изпълнителя, така и с всичко, което витае в неговия пъстър свят днес.

Здравей, Пламен! Поздравления за новото ти видео! Как осъществи идеята за този клип?

Благодаря! Това наистина е един доста мащабен проект, на който аз съм и продуцент. Много се радвам, че успяхме да осъществим такова видео в много холивудски стил. В него има много рокери, бързи мотори, красиви дами. Две носителки на титлата Мис България участват във видеото. Това са Мис България 2018 Теодора Мудева и Мис България 2017 Йовита Георгиева. Мира Бъчварова е дизайнер на прекрасните костюми на момичетата в клипа и на моя също.

Теодора Мудева и Йовита Георгиева

Снимка: Антони Тодоров

Паралелно с клипа снимахме и документален филм за Чирпан. Много съм щастлив, че една такава малка общност показахме как можем да се обединим и да направим нещо толкова мащабно и хубаво.

Снимка: Антони Тодоров

А каква е историята на песента? Скоро ли я написа? След участието си в "Гласът на България" ли беше?

Не, песента е написана преди време, още докато бях в Лондон, но имаше нужда да дойде точният момент, в който да я представя.

Ти не спечели този риалити формат, но сякаш спечели най-много от участието си в него. Сега ли те забеляза българската публика?

Може да се каже. Преди това съм участвал в "Гласът на Финландия". Доста време живях в Лондон, завършил съм актьорско училище там. Да, по професия съм актьор. Но винаги съм участвал в музикални събития като водещ, като актьор, като музикант. Всъщност публиката ме познава и от много филми и реклами, в които съм се снимал с известни холивудски актьори. Работил съм и в Испания, и в Италия, доста години съм градил образ и име, с които съм познат на международната публика също.

Снимка: Антони Тодоров

Какво ти даде комуникацията с тези хора в тези среди и след тази успешна кариера, защо реши да се върнеш в България?

Успехът не се мери. Или се мери различно. За всеки човек е нещо друго. Когато навърших 40 години, разбрах, че успех е да бъда близо до семейството си, да се чувствам добре и да правя онова, което харесвам - да правя музика.

Коя е най-впечатляващата случка с холивудски актьор, с когото си снимал?

По време на снимките на "Робин Худ" с Ръсел Кроу една от гримьорките закъсняла (това е история, която съм чул, не съм бил очевидец). Той много се ядосал и казал нещо от сорта "Как може да има такова непрофесионално отношение?!" Всъщност жената закъсняла, защото колата ѝ се счупила на път за работа и когато тя разбрала за неговия коментар, казала "Лесно му е на него. Той има хубава и скъпа кола, не като нашите." На другия ден думите ѝ все пак стигнали до Ръсел Кроу, който явно се почувствал зле и отишъл да ѝ се извини с пачка пари, които ѝ дал, за да си купи нова кола.

С Мадона снимах 14 часа една сцена, в която бях сервитьор и наливах вино. 14 часа! Защото тя не беше доволна от нищо.

Сега се сещам и за Мат Деймън. Той пък е изключително мил и лъчезарен.

По време на снимките на "Мисията невъзможна 5" се видях с Том Круз. Той е впечатляващо младолик, вкара страхотна енергия и бе винаги усмихнат.

Брад Пит в "Z-та световна война" беше уникален. Снимахме заедно сцената, при която в самолета всички се превръщат в зомбита. Брад Пит, разбира се, беше страшно симпатичен, той е много красив и също притежава страхотна енергия, с която заразява хората около себе си.

Вече затваряш ли вратата към чужбина и към международните проекти, или...?

О, не, в никакъв случай. Тази година бях поканен за жури във формата "All Together Now" в Хелзинки. Очаквам следващата година пак да ме поканят. Имам и други ангажименти и мисля, че мога да съчетавам ангажиментите си тук и зад граница засега. Всеки ден гледам да давам най-доброто от себе си и нещата се получават.

Снимка: Иван Кирев

Как успяваш да се справиш в настоящата ситуация с коронарирус пандемията и всички проблеми, които произтичат от нея?

С позитивизъм и с постоянство. Слагам розовите очила. Така трябва да направим всички българи. Вярвам, че хората имат нужда от идеал, от светлина, вярвам, че имат нужда да откриват повече хубави неща всеки ден и да не се съсредоточават само върху негативното. А моята роля като музикант е да им предложа нещо хубаво.

Пееш, че всичко ще пребори любовта. Може ли да пребори настоящата Covid ситуация?

Аз съм изключителен оптимист. Човечеството е преживявало какви ли не изпитания. Помислете си! Средновековието ни даде чумата, после дойде Ренесансът. После се появиха Испанският грип, в историята са две световни войни, падане на борсата в Америка и какви ли още не тежки моменти и кризи. Но след всяка такава трагедия, има възход. Сега има коронавирус пандемия. След нея вярвам, че ще дойдат много по-хубави и успешни години.

Ти си водещ, актьор, музикант. В коя роля се чувстваш най-удобно?

В тази на музикант, на певец. Това съм аз.

Коя е музиката, кои са бандите, от които си се учил, които харесваш?

За мен една от топ бандите е D2. Слушах ги още преди да замина за Лондон през 2000 г., особено песните им от 1999 и 2000 г. Това са хитове и до днес, и аз все още съм много вдъхновен от тях.

С коя световна звезда би пял на една сцена?

Том Джоунс! Определено.

Каква музика слушаш в колата си?

В колата обикновено си пускам аудиокниги. Много обичам музиката, но сега страст са ми аудиокнигите. Особено след Финландия, където имах много участия, над 35, след това имах нужда от малко почивка.

Кажи ми сега за татуировките? Има ли всяка една от тях история?

Разбира се. Те са вид на изразяване на характера ми, на моя път дотук. Всяка си има история и е метафора за нещо, случило се в моя живот.

Снимка: Иван Кирев

Имаш и една песен "Ромео и Жулиета". Появи ли се в твоя живот Жулиета или някоя не чак толкова трагична героиня?

Има жена в моя живот. Имам страхотна връзка. Щастлив съм.

Виждаш ли се женен с деца?

С деца се виждам, доста сериозен приоритет ми е. За брак... какво да кажа... любовта няма нужда от договор.

Какво би искал да кажеш на хората, които слушат твоята музика и които четат тези редове?

Да бъдат силни, да бъдат горди, да вярват като мен, че "Всичко ще пребори любовта".

Снимка: Антони Тодоров