Дебютът на Мариан Вълев като режисьор и сценарист на пълнометражен филм бе приет с овации на предпремиерата си на "София филм фест" миналия уикенд. Филмът "Лошо момиче" с Деян Донков, Елена Телбис, Саня Армутлиева и специалното участие на Илиана Раева и Златните момичета тръгва по кината от 12 април.

Вижте Илиана в "Лошо момиче" >>

Главната роля се изпълнява от младата актриса Любомира Башева, която тренира художествена гимнастика пет месеца, за да може да изпълни без дубльорка цялото си съчетание във филма. То е поставено от световната ни шампионка Лили Игнатова, която е леля на актрисата. В лентата Саня Армутлиева играе строга треньорка по художествена гимнастика, която се отнася несправедливо и жестоко с дъщеря си (Любомира Башева), тренираща под нейно ръководство.

В лентата участва и президентът на Българската федерация по художествена гимнастика - Илиана Раева, а с нея се появяват и Златните момичета. Тяхната роля във филма е да покажат на главната героиня, че има начин да тренираш и да бъдеш щастлив, както и че е нормално да получаваш любов и подкрепа от екипа си. Пред Dir.bg Илиана Раева разказа как е взела решението тя и Златните момичета да се включат в проекта:

"Мариан Вълев ми се обади и помоли да използва националната база за снимките. Решихме да помогнем, защото главната героиня е дъщеря на наша световна шампионка  - Камелия Игнатова, сестрата на Лили Игнатова. Второ, сюжетът касае художествената гимнастика. Но тогава приех да участваме само с целта да помогнем, не се замислих по-сериозно над филма, но забелязах нещо изключително в него.

Там има един много важен момент, най-важният бих казала - "родителите на демокрацията".

Онази тяхна амбиция, че децата им на всяка цена трябва да са звезди, победители. Тези амбиции могат да изкривят психиката на един млад човек. Сигурно е хубаво, доста родители да се видят и да се разпознаят в лицето на героинята на Саня - амбициозната майка. Нека видят до какво може да доведе едно такова нещо в младия, буен, изпълнен със сила и любов към живота човек, на който му се казва какъв трябва да бъде."

Раева си спомни за собствения си опит като родител. Тя и съпругът ѝ - футболната легенда Наско Сираков, не са пришпорвали дъщерите си Славея и Виолета да постигнат техните спортни успехи.

"Аз и Наско сме шампиони от световна величина, не само за нашите родни стандарти, но никога не си позволихме да искаме от дъщерите ни да ни наследят", каза европейската шампионка по художествена гимнастика пред Dir.bg и допълни:

"Никога не си позволихме да им кажем, че трябва да бъдат шампиони. Тренирали са, за да имат едни качества, които да им помогнат в живота, без някакви амбиции. Когато прецениха, че не им се тренира, просто спряха и в момента се занимават със съвсем други неща. Този филм е послание за амбициозните родители, които смятат, че трябва да насочат в някаква посока живота на децата си, а не да се вгледат, да изучават, да усетят таланта и тяхно влечение. Това, в което са добри. Засегнати са много проблеми в този филм, но мен най-много ме грабна този за амбициозните родители."

Президентът на родната федерация по художествена гимнастика - Илиана Раева, продължава да е сред малкото спортни ръководители у нас, които постигат успехи с постоянство и на световно ниво. Сезонът за родните гимнастички започна успешно с 8 медала от Гран при в Киев. По същото време в Бургас се проведе държавното първенство за приз "Жулиета Шишманова", на което Илиана Раева присъства.

В следващите седмици у нас пък предстоят две сериозни състезания. Световна Купа в "Арена Армеец" от 12 до 14 април (билети), а от 2 до 6 април ще се проведе Купа "София" (билети).

Instagram: @loshomomiche.badgirl

"Лошо момиче" е със специалното участие на националните състезателки по художествена гимнастика Невяна Владинова, Катрин Тасева, Боряна Калейн, Ерика Зафирова, Петя Борисова, Галатея Герова

Снимка: БНТ