Шалом Нчом е 20-годишна бюти влогърка от Нигерия. В YouTube е известна като Shalom Blac.

Вижте снимки на Шалом >>

Когато е на 9 години, Шалом и малката ѝ сестра се скриват под масата в семейния им ресторант в Нигерия, за да поспят. Майка им, без да знае, че момичетата са там, слага тенджера с вряло масло върху масата. Някой бута тенджерата случайно и тя се излива върху двете сестри. Шалом претърпява тежки изгаряния по главата, лицето и шията.

"Спомням си как крещях, а кожата ми буквално падаше по пода. Майка ми ми разказа, че съм припаднала. Помислила си е, че съм мъртва", разказва Шалом за случая.

Травмите, които инцидентът оставя върху нея обаче са не само физически, но и психически. Налага ѝ се да търпи тежък емоционален тормоз от съучениците си в училище, измъчващи я всеки ден. Тормозът става толкова тежък, че в един момент тя дори иска да се самоубие.

"Помня как един ден взех нож, отидох в банята и се огледах в огледалото, чудейки се защо хората не ме харесват и защо виждат чудовище, когато ме погледнат", споделя Шалом в интервю за Cosmopolitan. За щастие тя в крайна сметка става много по-уверена в себе си.

На 13 години Шалом започва да гледа видеа за гримиране в YouTube. Използва съветите, които научава от тях, за да се гримира и да се чувства по-добре с външния си вид. Години по-късно тя има свой собствен канал и използва платформата си за да вдъхновява феновете си да обичат себе си - с или без грим.

Талия Джой, едно момиче, болно от рак, дава на Шалом увереността, от която тя има нужда. "Беше младо момиче, борещо се с рак, беше напълно плешиво. Помислих си колко е смела, как не я е страх да се покаже пред камера или на обществено място. Затова просто реших да оборя себе си и да направя това, от което най-много ме е страх", обяснява Шалом. По примера на Талия, тя решава да направи видео и да качи своя снимка без перука. Изпитва много голям страх от това, тъй като инцидентът също я оставя без коса. Но това, че нейните снимки и видеоклипове вдъхновяват хората, я тласка да споделя повече с тях.

"Чувствам, че това е моето призвание. Радвам се, че историята ми всъщност може да вдъхнови някой достатъчно, за да осъзнае, че животът му си заслужава" , казва влогърката.

Историята на Шалом е едно невероятно напомняне, че трябва да обичаме себе си независимо от обстоятелствата и че истинската красота се крие вътре в нас.