Есента все повече наближава, а с нея идва време за училище. Първият учебен ден носи трепетни емоции, както за децата, така и за техните родители, в очакване на новата учебна година.

Ходенето на училище е специално преживяване за всеки малък и голям откривател, но освен положителни емоции, то е свързано и с много предизвикателства за нашите деца. Освен с уроците по математика и литература, в училище децата се сблъскват и с комуникацията със своите връстници, която не винаги е безобидна и по детски.

Посещаването на класните стаи и училищни коридори често е свързано със закачки и уж безобидни шеги, които обикновено прерастват в обиди, лични нападки и системен тормоз. И тъй като всяко дете е различно, то лесно може да се превърне в жертва на тези нападки. А това влияе силно на крехката детска психика и води до неувереност и ниско самочувствие.

Как да се справи вашето дете с подобно отношение без да привлича допълнителна агресия срещу себе си? А какво да направите, ако именно вашето дете се е превърнало в побойник с груби маниери? Как да предотвратим тази негативна трансформация?

Ако като родители се сблъсквате с този проблем или имате огромно желание рискът от негативна комуникация за вашето дете да бъде предотвратен, специалният урок на Първа Детска Академия за Добри Обноски по етикет и поведение в училище е идеален за вашето дете. Той се провежда традиционно всяка година по повод рождения ден на Академията и с него помагаме на родители, учители и деца. Урокът е специален подарък за всеки, който би искал да запише детето си. Входът е свободен, но побързайте - местата се изчерпват бързо!

Там то ще се научи как да комуникира със своите връстници, как да се държи по време на час и как да спазва правилата за поведение в учебното заведение. Урокът ще предостави на децата още съвети за това как да съумеят да създават правилните приятелства, как да общуват с лекота, как да уважават своите съученици и учители и как да бъдат успешни в училище.

Водещ на урока ще бъде лъчезарната Ива-Мария Динева, която има богат опит в комуникацията с деца и психологическо образование. Тя е верен помощник на специалистът по добри обноски Невена Басарова-Дичева и позовавайки се на нейния професионализъм, тя подхожда внимателно към децата като ги предразполага да поемат и усвоят новата информация с лекота.

Урокът ще се проведе на 14 септември в Първа Детска Академия за Добри Обноски от 10:30 часа. Адресът е ж.к. "Южен парк", ул. "Света Троица" бл. 27, вх. Б, партер.