След петъчното излъчване на епизода на „X Factor” по Нова ТВ, 14-годишният Богомил Бонев беше забелязан от световните звезди Hurts. Музикантите, които това лято гостуваха за първи път в България, бяха впечатлени от изпълнението му на песента им „Stay” и публикуваха участието му в „X Factor” на своята фен-страница във Фейсбук с над 812 000 почитатели.

Там видеото на Богомил за по-малко от 24 часа събра 4 200 харесвания, стотици коментари от хора от цял свят и още повече разпространявания.

„Вземете го с вас на турнето”, „Невероятен талант и изпълнение” и „Страхотен глас, и то на 14-годишен” са сред коментарите под изпълнението на Богомил. Негови почитатели вече има в Германия, Белгия, Холадния, Испания, Русия, Англия, Америка...

Съдбата на Богомил на музикалната сцена обаче все-още не е ясна, тъй като по регламент „Х Factor” допуска напред участници, навършили 16 години. Прецедент в шоуто ще бъде Богомил да продължи към следващия етап. Мага заяви твърдата си позиция да запознае със случая световните продуценти от „Freemantle”, а Васко Василев пък обеща да се обади лично на своя приятел Саймън Коуел – създател на „X Factor”.

Оказа се че Богомил е впечатлил не само Hurts. Веднага след предаването, вратарят на националния отбор по футбол – Ники Михайлов, лично позвъни в офиса на музикалното шоу и се поинтересува от съдбата на младежа.

Михайлов толкова харесал Богомил, че дори предложи, ако момчето не може да продължи в X Factor, той лично да финансира обучението му по пеене, а защо не и да продуцира бъдещите му сингли и албуми.