Да ваксинираме ли 12-годишната си дъщеря

От януари 2012 г. всяко момиче на 12 години ще може да се ваксинира безплатно срещу папилома вируса, който причинява рак на маточната шийка.

Обратно в новината

Коментари - Да ваксинираме ли 12-годишната си дъщеря | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има ли още трезвомислещ човек,който да вярва в добрите намерения на фармацевтичните кампании...тази ваксина си е жива отрова,нищо нито повече,нито по-малко,има док.филми за това...другата "здравословна"процедура--мамографията също е вредна за здравето.Просто четете,информирайте се,интересувайте се...става дума за вашето здраве и живот.Аз лично вярвам само на себе си и на Бог,знаейки в какъв чудовищно комерсиален и алчен свят живеем.Дявола,за жалост,отдавна господства на Земята,пазете се от "добрите" му намерения,услуги и изкушения.Колко от вас постят?Това е здравословно,а не да се тъпчете с отрова,че и дъщерите си.Ама като слушам какво усилие на волята е това за някои...и колко лесно вземат решение за поредната ваксина, смятам,че Дявола скоро няма да си иде...

Не е въпроса до ваксината. Въпроса е до сексуалната култура и кадърността на лекарите и липсата на оборудване откриващо това заболяване в ранен стадии в повечето градове. Ако всеки ходи на лекар / подчертавам с прилична квалификация и кадърност / поне веднъж в годината и си прави колпоскопия няма нужда да нарива камари с пари за недоказано лекарство, което не се знае какви странични ефекти има.

Миналата година, в Англия (ако не греша) имаше смъртни случаи, следствие от тази ваксина...

сиси,ваксината не гарантира нищо. и на прегледи ще ходиш,и ако нещо не е наред-не можеш да си искаш парите обратно. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

да, философстваите си дали да си я биете. сигурна сум, че химиотерапя и операции за рак на матката ще имат много по-малко странични ефекти (саркасм). вируса е много разпостранен в изтоцна европа заради преобладаващя туп манталитет, че точно на вас няма да ви се случи. и да вируса може да стои латентен, но ваксинирането срещу тези 4 вида хпв предпазва от 70% видове рак на матката. това са четирите наи-опасни вида хпв. познавам вече 4 човека с рак на матката - на 19, на з0, на 50 и на ш5. последните две наи-вероятно ще умрат защото е хванат кусно. и между другото само 1 парниор трябва да се зарази човек с хпв, какувто беше случая с 19 годишното момиче, не е задулжително да са се сменли 100 партниора. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не бързайте с ваксината, а почетете малко повече. Защото, както при всички други болести причинени от вируси, които се изкарват и се излекуват, тялото си създава имунитет и докато имунната система е добра, няма да има повторение. По-важна е профилактиката! И най-малкото това вече е нахалство непрекъснато да се бъркаме в природата (или който както иска да го нарича) и да искаме да и помогнем. Може би ние хората сме "по-умни" от Сътворението!?

Има данни, че ваксина, срещу Папилома вирус, причинява множествена скрелоза!!!! Майки, бъдете внимателни, а момичета - бъдете разумни.

ВЕЧЕ ЗАГУБИХ 1 ДЕТЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА АЛЧНОСТТА НА БЕЛИТЕ ПРЕСТИЛКИ, ДЪЩЕРЯ СИ НЯМА ДА ИМ ДАМ....!!! ЧЕТЕТЕ РОДИТЕЛИ,НЕ ИМ СЕ ДОВЕРЯВАЙТЕ СЛЯПО...!!!

Няма абсолютно никакава гаранция, че след време ваксинирарните момичета ще имат здрави бебета или въобще ще могат да забременеят. Ваксината е толкова нова, въобще не е доказана, тъй че ако някой иска да си прави експерименти с децата си...

Оставете ги да се ваксинират,всеки има глава или тиква на раменете си.То явно колкото си по-невеж,толкова си по-добре.Подозренията ви отдавна са доказани,но не се дава гласност,защото мафията с лекарства е най-печалившия легален бизнес и никой няма интерес от здрави хора.

незнам дали ваксината е вредна но този вирус е уясен. страшно много хора го имат но даже и незнаят. аз препоручвам на жените да ходят редовно на консултация с гинеколог дори и да не спят с много партнйори. проблема е че за мужете е безобиден и наи много да имат брадавички но за жените може да е пагубен. щеше да е добре да говорят повече за този вирус. презерватив не предпазва он него. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не е безобиден за мъжете, казват, че предизвиквал и рак на дебелото черво.

Да видим: Едрата шарка е заличена от планетът земя след успешха световна къмпаниа за ваксиниране ... спасени са стотици милиони. Полио ваксината спасява милиони годишно. Ама не не се ваксинирайте за нищо. То е лоша работа. Единственото неприятно нещо е че родителите вземат решението за децата си. А няма гаранция че от двама глупави родиели няма да се пръкне умно дете което не може да направи нищо по въпроса. Ааа и ваксината против тетанус... не си я биите. Смъртоносни спазми и гърчове са по приятни от ваксинирането.

Старите класически ваксини, като тази за полиото и за вариолата, са много по-различни от новите изобретения - имат различен принцип на действие и организмът реагира различно. Освен това, те са изпитани в продължение на много години и са сигурни, стига да се съхраняват правилно. Освен това, употребата на изкуствени храни, мъртви храни /твърде много преработени и консервирани с химикали/, както и храненето на бебета с изкуствени смески, значително променя имунитета и вече всички лекарства се приемат по странен начин от хората. За един може да е успешна ваксината, но за колко ще донесе токсични реакции - това никой не може да го гарантира днес, затова е опасно да се ваксинира човек. Личното поведение трябва да бъде отговорно!

Ако ставаше дума само за печалбарстъвото на фармацевтичната мафия, която подмени лекуването с пласиране на съмнителни химични субстанции, с мед да ги намажем. Съмненията ми са в посока предизвикване на стерилитет. НА ТОМА НЕВЕРНИЦИТЕ - ПРИ ХРАНЕНЕ С ГЕННО МОДИФИЦИРАНИ ХРАНИ СЛЕД 5-6-7 ПОКОЛЕНИЕ МИШКИТЕ НЯМАТ СЛЕДВАЩО ПОКОЛЕНИЕ ...

браво! аз имам този вирус и ако някои ми беше казал че мога да се ваксинирам когато е можело 100% щях да го направя , а не сега на всеки 6 месеца да ходя на лекар и да семоля клетките да не са се развили до рак!

Вирусът е широко разпространен и огромна част от населението си го носи в клетките както носи херпесните вируси - като латентна инфекция. Това не означава, че непременно ще се разболееш, затова - не психясвай излишно.

Момиченцата трябва да се ваксинират, понеже да си лягаш с много партньори е кофти за здравето? А не може ли просто да се учат децата, че не е хубаво да си лягаш с много партньори? Или модата вече стана правило, и срамното стана задължително?

При раждането ми майка ми ме е заразила с папилома вирус. на 6 месеца съм получила папиломи по трахеята и ларинкса. за да оживея са ми направили трахеотомия на гърлото и с тази тръбичка живях до 9 годишна възраст. Направени са ми повече от 100 операции. Докторите казаха че папиломите ще изчезнат 40 дни след смъртта. Така че помислете за бъдещите си внуци и ваксинирайте момичетата си.

Твоят случай е изключително рядък и не може да бъде повод да се ваксинират ВСИЧКИ. Папиломатозата както и повечето латентни вирусни инфекции се появяват и рецидивират при отслабена имунна система. Вместо ваксини трябва да помогнем на имунната си система да бъде на висота - като се храним рационално, не се тровим с алкохол, тютюн и наркотици и се движим повече ... т.е. добър стандарт и режим на живот.

Ти си се заразила от майка си!!! Ваксината няма как да ти се сложи преди раждането, а лекарите е трябвало да изследват майка ти и да не позволят раждане по естествен път в твоя случай. Ваксината не предпазва от всички видове папилома вируси. Твоята история можеше пак да се случи, дори и майка ти да е била ваксинирана!

Като гледам, аборигените преобладават тук, абе то трябва и гробарите да ядат я.... Прост народ, слаба държава

Не се впрягай :) Това е начина на природата да отстранява слабите и глупави от стадото.

Аз не съм си бил ваксини нито съм приемал някакви "превантивни" лекарствени продукти от сума ти време (около десетилетие), миналия месец съм си правил пълни изследвания и ми няма нищо (освен скъсаните нерви, ама те са нормални за млад човек в България). За цялото това време съм боледувал единствено от настинка и то само защото не се бях облякал като хората преди няколко зими. Как не съм се разболял от пневмония и грип без просволутите ваксини и рекламирани продукти, не знам.

Human Papillomavirus (HPV) V Canada e zadaljitelna!

Не е. и изобщо, могат да се откажат всички ваксини.

Никоя ваксина не е задължителна в Канада. Освен това тази ваксина причинява тежки странични ефекти, и заради нея са починали много млади мо момичета. От друга страна няма никакви доказателства да опазва някого от рак. Предпазва временно от заразяване с 4 от над 150-те вида папилома вирус, но разлика в раковите изменения не се открива. И това е според данни на самите производители. Т.е който може и иска да чете и да се информира ще избегне опасността, останалите ще си понесат последиците.

това не е истина. не заблуждавайте!

преди 5-6 години чух затази ваксина и пожелах да ваксинирам дъщерите си, но струваше над 800лв на човек, затуй се отказах. Никога не съм се замисляла , че има странични ефекти, бягам да чета...

Глупости, които света скоро ще осъзнае, че всичко в медицината е основано на страх и невярна информация. Само една бърза справка в youtube gardasil и става ясно какво е тази ваксина....

Никога не си слагайте подобни ваксини. Нито позволявайте това да се случва с детето ви. По света вече има хиляди случаи на заболели жени след тази ваксина. Не тъпчете гушите на фармацевтичните компании. Те не мислят за здравето ви. Всичко това се прави единствено със цел по-големи печалби, т.е повече болни.

Хубаво е човек да прочете подобен коментар!Означава,че има и мислещи хора.

Интересно... blog.zepir.com/bg/blog/view/id/55/Vytreshen-chovek-pravi-shokirashti-razkritiia-za-vaksinite.html

Държавата, в лицето на загрижения депутат Иванов, гарантира. А вие сами решавайте. Аз няма да ваксинирам своята дъщеря.

Тази година на желаещите в армията ни сложиха тази ваксина ( общо 3 броя през 2 месеца),попитах ни искаме ли и токова.Никой не ни направи изследване преди това,за папилома вирус,а там всички сме над 18 г.,и водим полов живот.Нито някой ни обясни плюсовите,минусите,рисковете и т.н.Дойдоха със ваксините в поделението,нещо нарушаващо метода за съхранение и поставяне на ваксина.Общо взето, опитни зайчета.Засега никоя от нас няма странични ефекти и дано и занапред да е така.

Пак добре, че са ви попитали - можеха направо да издадат заповед.

Ами някой е взел едни пари за цялата тази работа

Много жалко за правителството ни, още по-жалко за нас данъкоплатците - да пълним джобовте на фармацефтичните компании, а най-жалко за децата ни, които ще поемат тази ОТРОВА.

Браво на всички коментиращи против "коснпирацията" на ваксините. Ваксинирането дава на рационално мислещите хора защита, а природата отстранява другите: Естествен подбор. Когато някои мисли нерационално, защо насила да го предпазваме и ваксинираме. Нека естествения подбор си каже думата.

само дето следващите науки като генетика и микробиология казват, че нямало естествен подбор...

Бе и да има естествен отбор, това че точно някакъв щам на папиломния вирус причинява рак на шийката на матката е само хипотеза. Казвам го защото майка ми се разболя от тази болест преди години, а не беше заразена с папиломен вирус. Както и повечето жени в отделението. Никой освен едно младо момиче. Тогава това за папиломния вирус беше още хипотеза и нямаше ваксини. Сега има ваксини и гледам, че е станало теория.

Безплатни 12 г. опитни зайчета от България.

Абсолютно вярно!

Ааа трябва и момченцата да боцкат, кво е това, дискриминация :) Ние родителите на момченца не плащаме ли данъци? ехх, ама сме рибки! Да обясня защо само 12-годишните се боцкат. Така мили майки се постига ефекта на киселото грозде дето е високо .. то все пак "остава" """"сладко""""". Удивително е как фармацевтичните компании не могат да повярват. На какво не можете да повярвате? На удивителното количество кървави пари по сметките си?

Кажи на някого за рисковете от Ваксината срещу Рак на маточната шийка ........link

Родители на девойки! Не се доверявайте сляпо на пропагандите за ваксини /каквито и да са те/! Финановите интереси тук са на първо място! Информирайте се и тогава предприемайте ваксинации.

Информирайте се преди да решите да биете този коктейл от отрови на вашите деца!!!Светът е пълен с информация за страничните ефекти от тази ваксина и не само от тази от ВСИЧКИ!!! Мислете, четете и не се доверявайте на сляпо. link

Ей, чак пък да не могат да повярват - какви мили компании! Едни такива, фармацевтични:)

твардо не. всичко е бизнес. просто тряябва да не се сасипва организма от излишни ваксини. не знаем страничния ефект!!!!!!!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Световната преса е пълна с изследвания и свидетелства на потърпевши за токсичността и страничните ефекти от тази ваксина - дори до смърт! При това заразяването с папилома вирус е възможно, но не е гарантирано, а при ваксиниране страничните ефекти са напълно сигурни, въпрос е само до каква степен ще бъде увреждането - от леко неразположение, през трайни поражения върху цялото здраве, та дори до смърт? Дали си струва тогава да се правят такива масови мероприятия с ваксина, за която е сигурно само ,че поредната фарма-задруга ще спечели много от нея, а какво ще загубят потърпевшите, никой не може да предвиди?!

сигурни били страничните ефекти? аз съм ваксинирана вече от 3 години и мога да ти кажа, че нищо ми няма все още..

Дай Боже, нищо да не ти се случи. Но ... 3 години не е достатъчно дълъг период , затова - не се бързай да се успокояваш. И имай предвид, че всички, които приемат ново лекарство или нова ваксина, са един вид опитни зайци.

Ами дано да ти няма и занапред, но се оглеждай...............

Много бързаш!Само три години...

Надявам се нищо да не ти се случи и да успееш да имаш здрави деца.

Съгласна съм с теб. Хора, не си увреждайте децата. Ваксината срещу папилома вирус е много по-опасна, отколкото пише по листовките.

ваксината не я ли забраниха в испания заради смъртни случаи и разни уврежданя които са получили децата след ваксинация

не,не са я забранили,само че се слага при навуршени 1ч години *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

нямам идея какво означава "1ч" , но за мен 12 годишни момичета са си още деца , за вредите и "ползите" от ваксината има доста информация и всеки сам си решава ....

Тук,усилията на Кабинета са похвални.Първо,заложиха пари за ваксини,които родителите,или поне тези,които можеха,пазаруваха скъпо и прескъпо.Сега се залага ваксина за рак на маточната шийка-изобщо не би трябвало да стои на дневен ред въпросът-да или не.Съвсем др.тема е,как се възлагат обществените поръчки за фирма производител и вносител на конкретен препарат.И за какви суми иде реч.Но и тук,по български,има сегрегационен момент-защо само за сегашните 12г.момичета?А за тези на 13 или 15!!!!?????Да не би техните родители да са по-малко плащащи данъци и осигуровки!?

Много си тъп бе - вземи малко проучи за тази ваксина - действа ли не действа ли, странични ефекти и тогава се изказвай

да е тъп, а?!? точно въпросът с обществената поръчка е супер актуален, наистина! защото някой пак ще лапне милиони за наша сметка. а ти леко с категориите и е добре да разбереш, че НЕ си самата компетенция тук, да не говорим за долния ти език. жив и здрав бъди!

На теория - добре, само да не беше реалната статистика за страничните ефекти от тази "ваксина". Само в Щатите досега има над 100 смъртни случая, още стотици случаи на инвалидизиране, още хиляди спешни хоспитализации с опасни за живота състояния и неизвестно какви дълготрайни последствия. Впрочем няма и доказателства, че ваксината действа, ама важното е "Мерк" да лапа милионите, а колко деца ще умрат, за корпоративните плъхове никога не е било важно.

Недей да приказваш "празни приказки". АКо беше толкова смъртоносна, вече да са я спрели! И то още след доказване на връзката след първият 1-2 случаи, а то за стотици ми говориш - хехехееее, къде я сънува тая статистика. И не съм от фирмата, която споменаваш!

Статистиката я има в нета - който не го мързи, ще я намери лесно. Щели да я спрат след първия смъртен случай... Колкото спряха Vioxx, докато не натръшка петдесетина хиляди души. Няма на този свят корпорация (особено фармацевтична), за която човешкият живот да е по-важен от приходите. Така че защо ти не спреш с празните приказки?

А колко струва ваксината и може ли да се закупи?

Доколкото знам трите дози в аптеката струват около 450 лв. толкова спестяват сега родителите

И някак си между другото в статията НЕ е писано, че момичето е възможно да е заразено вече от родителите си и че няма изследване, което да отговаря на въпроса какво се случва в този случай. Също е пропуснато, че ваксината е само срещу 6 от щамовете на папилома вируса - а те са доста повече! Т.е. статията ПАК е тенденциозно непълна и заблуждаваща!

Тази ваксина сее смърт вече по света, убива бавно хиляди момичета, води до умнствено изоставане или атакува централната нервна система. НЕ ПРОВАЛЯЙТЕ ЖИВОТА НА ДЕЦАТА СИ!