Дребните неща, които спасяват от рак

Почти половината от новодиагностицираните случаи на рак се дължат на начина на живот, който хората си избират, информира списанието British Journal of Cancer. Според авторите на проучването това е най-пълният засега анализ на причините, водещи до рак.

Обратно в новината

Коментари - Дребните неща, които спасяват от рак | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Баба ми беше вегетарианка и умря от свинска тения. Всичките тия идиотии са, за да им се вържеш и да им купуваш генномодифицираните плодове и зеленчуци, фармацевтичните продукти и Господ знае още какви стоки из индустриите им.

относно пушенето. нали през последните години има тенденция за намаляна на броя на пушачите. дали със същия процент е намалял броя на болните от рак? Познавам жена, която не е пушила никога, а е болна от рак на белия дроб, майка ми беше с нормално тегло, ядеше здравословни храни и пушеше много малко, но почина от рак на гърдата.

Зная го от опит.Да пази господ!Това са пълни измислици.

имам 5 ма близки познати, които починаха преди 20-15 години на около 50-55 години.При всички тях беше вследствие на стрес.Имаха си село и си хапваха вкусно сготвена храна, но просто промените ги остави без работа и доходи и това ги доведе до срив и стрес.Нито са били пушачи, нито алкохолици.

глупости на търкалета!дядо ми живя до 104 и пушеше като комин и закусваше попара с вино.мъжа ми ,който е бил спортист,нито пие нито пуши и го оперираха от рак на панкреаса! всичко е от гадния живот - напрегнат и стресов.вярно е и това,че цялата храна,която консумираме е отровна!

Статията е малоумна и заблуждаваща. Най-големия проблем и основен фактор за причиняването на рака е самата ни "развита " цивилизация. Всички нерви които се хабят в забързаното ни ежедневие водят точно до образуването на рак.

Затова се препоръчва пиенето на вино каберне совиньон и яденето на чесън...А цигарите трябва да се оставят - и без това са толкова скъпи!

Хубаво домашно вино 0.7 л. + 1-2 глави чесън всяка вечер...и всички болести отиват в небитието...

Написаната статия е просто да запълни част от сайта? Пошло мноогоо пошло от страна на редакотрът!

Стига глупости.Познавам хора,които не са близвали алкохол,не са палили цигара,а умират от рак.

А яденето на боклуци, пълни с изкуствени съставки - млякото на прах, яйцата също на прахчета, боички, консерванти сто вида, набухватели, изкуствени мазнини, палмови масла, нито млякото е мляко, нито брашно е качествено, нито какаото е какао в захарните изделия - а всички ги ядат, като няма друго, особено дечицата, които не са виждали истинските сладкиши и не знаят дори какъв вкус имат натуралните продукти и изделията от тях. А ГМОтата, а плодовете и зеленчуците, които се возят откъде ли не и се държат в складове с разни газове, за да пожълтяват и да изглеждат зрели. Цигарите и алкохолите са най-малкото в цялата лудница.

Точно така е, но за съжаление никой не засяга тази тема. Съветват ни да ядем повече плодове и зеленчуци, но никой не ни предупреждава за пестицидите с които се пръскат :(

Всички тези боклуци и ГМОта водят до наднормено тегло, тъй като полезните елементи в тях, които организмът може да усвои и използва са твърде малко, да не кажем, че въобще ги няма. Така че обобщението "цигари, алкохол и наднормено тегло" включва и много други неща. Например употребата на цигари и алкохол в повечето случаи е свързана и с нестабилна нервна система поради ежедневен стрес и напрежение.

Ама това са такива глупости,че е срамно даже да се шегуваш по този начин с тази коварна болест

За тази коварна болест основно са виновни замърсяванията на въздуха, водата и храната, които ние дори и не подозираме в какъв размер са и радиацията. Килограмите, пиенето и пушенето почти нямат нищо общо, по мои наблюдения, точно с болестта рак.

Пълни глупости.Ако ежедневието на хората не беше толкова изнервено и водеха спокоен начин на живот никой нямаше да е чувал за рак.Децата пушат и пият от 10-12 годишни и не съм чул някой под 20 години да се е разболял от рак.Но обратното го има-хора,които не са близвали алкохол и не знаят какво е цигара да издъхват от коварната болест.Напрегнатото ежедневието съсипва човека.До преди 60-70 години никой не е използвал думата "депресия" като лично състояние,а днес всеки втори е под нейното влияние.Ако хората се опитат да пропускат негативните емоции,онко-болниците ще останат празни.

Това, че не са ползвали думата депресия не значи, че не е имало такава. Тогава са употребявали повече "мързел", а самоубийства си е имало винаги.

Ще спрем пушенето като спрете да ни продавате цигари. Като спрете да правите милиарди от производството и продажбата им, а после ни викате "недейте". Лицемери!

Абе ти спри да им купуваш цигарите, пък да видим какви милиарди ще правят!

Най-големия ни враг е стреса може и цигарите да са вредни, макар да познавам хора на по 90 години които пушат и нищо им няма а други а други изобщо не са пушили и имат здравословни проблеми , така, че всичко е относително.............

съгласна съм с тези препоръки и не мисля, че с моите здравни осигуровки трябва да се плаща операцията на някой, който пуши по две кутии на ден или препива редовно.

Аре ве, сериозно ли?!

Ти пък си света вода ненапита. Освен това пушенето не е гаранция, че ще хванеш рак.

Рак не се "хваща" Лита-Рак се развива и изброените в статия спомагат доста за това, но повечето видове не се дължат на начина на живот.

+1!!!

Аз пък съм съгласна с моите здравни осигуровки да се плаща лечението на зависимости, но още не сме узрели за това.

Използувай ги за себе си до стотинка. Злобата е много по- вредна и разболява повече от цигарите и алкохола взети заедно.