Доц. Милко Сираков за ваксината срещу рак на маточната шийка

"Смятам, че е абсолютно безотговорно един родител да откаже да ваксинира детето си", сподели доц. Милко Сираков.

Обратно в новината

Коментари - Доц. Милко Сираков за ваксината срещу рак на маточната шийка | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво на доцента! :) Най-после един здравомислещ човек да каже нещо смислено!

А не е ли по-евтино, да се научат младежите да използват презервативи, което в крайна сметка профилактира 100% от всички щамове папиломни вируси +хепатит и СПИН?

точно за това става въпрос - презервативът не може 100% да предпази от този вирус, защото той е много прилепчив и се предава и само с ръце при "полова игра".

Доцентът да каже колко са му платили от фирмата вносител!!! ,, От 40 щама ваксината пазела уж де, само от две разновидности на НРV, а рак се причинява от 40 щама. Ефективността уж била 80 на сто, а никой не е видял резултатите при ваксинираните. И накрап малко статистика- заболели от РШМ 1000 жени на година. Много по-вероятно е да се се разболеете от рак на гърдата, на простатата, на белите дробове или на стомаха, а страничните действия оставам настрана. Е след всичко това ако има балами нека се ваксинират.

Е чудесно, като разработят ваксини и срещу тези видове рак, ще се ваксинираме и срещу тях. Що за идиот трябва да е човек, за да се откаже от такава възможност?

Всичко е ОК, идеята като цяло не е лоша, но може ли някой да гарантира какви ще са страничните ефекти? Тези, които в момента се ваксинират са опитни зайчета. Кой ще гарантира, че тази ваксина след 5-10 години няма да провокира развитието на друг вид рак, многократно по-агресивен от рака на шийката на матката. А самият рак на шийката на матката е един от най-лесно лечимите видове рак /ако се хване навреме/. А освен това профилактиката под формата на ежегодна цитонамазка при гинеколог е напълно достатъчна за да се предотврати развитието на този вид рак. Та в случая не виждам никакъв смисъл да се прави такава ваксина след като има елементарен начин да се предотврати заболяването.

Д-р Сираков е професор ,по медицина и един от уважаваните специалисти .

Не е вярно, че едрата шарка и детският паралич са победени - има постоянни огнища на земята, откъдето те периодически изригват и се разпространяват по света. Наистина, при спазване на нормалната хигиена от всички хора в една държава и стриктен контрол по границите нещо може да се смята за отсъстващо в нея, но не завинаги. За полиото огнищата са в Индия, Нигерия, Афганистан и Бангладеш - и миналата година се разгоря бурна епидемия от полио в съседен Таджикистан, имаше над 580 регистрирани заболели деца, неизвестно колко възрастни /при тях протича по друг начин и не е фатално/, дори се прехвърли в Русия, Беларус и Узбекистан, но там случаите се покриха и не се разбра колко бяха. СЗО вкара милиони ваксини в Таджикистан и ужким овладя положението, ама знае ли се, и докога? До следващия случай ... А за едрата шарка огнищата са в Африка, има и за лепрата, и за всички ужасни болести - и си се разпространяват при съвременните интензивни пътувания...

Точно така - огнища има там, където няма масови ваксинации! Следователно?

Глупости,така нареченото изкореняване на болести е следствие от хигиена,повишено качество на хранене и други фактори...

Поздравявям Ви д-р Сираков за подкрепата на имунизациите. Такива безумни, невежи и зловредни мнения и коментари се носят сред хората, че трябва повече просвета в обществото по този въпрос.

да се говори, че този вид рак може да стане епидемия. Какви са предпоставките? Вместо да се предлага изкуствен имунитет против вируси, научете хората да се борят за укрепване на собствения с имунитет.

Аз на разни съмнителни непознати да ми впръскват течности с неизвестен състав в детето не давам.

Това движение срещу ваксинациите по принцип е продукт на невежеството и неграмотността. Чули-недочули, разбрали-недоразбрали, някакви полуграмотни индивиди обясняват за световния заговор на фармацевтичните компании, които целят да ни разболеят вкупом, за да ни лекуват после. Естествено, че има корпоративни интереси и компаниите имат интерес да продават лекарствата и ваксините си. Но същевременно не може да се отрече факта, че масовото ваксиниране на практика изкорени такива болести като детския паралич и едрата шарка. За българина обаче явно е по-важно не детето му да е здраво, а да не вземе някой фармацевтичен концерн да забогатее от продажби на ваксини. Въпрос на приоритети!

Глупости,така нареченото изкореняване на болести е следствие от хигиена,повишено качество на хранене и други фактори...

МИла, Елена, знаеш ли за случая в Америка, от преди 2 години, на дете на 2 години му правят 6 ваксини едновременно по една в ръцете и по 2 в краката.Детето се превръща в инвалид.Осъдиха ги на 12 милиона?!? Като си толкова за ваксините ,си ваксинирай детето с всичките ваксини, и да видим, какво ще стане ? ПОсле нито милиони-нито дете ще видиш !!!

Виж сега, едрата шарка и полиомиелитът се прихващат по въздушно-капков път. Ракът на шийката на матката не се хваща толкова лесно, а и не заплашва да стане епидемия както е била чумата едно време. Така че, да ни плашите с неотложността на поредната ваксина ми се струва прекалено. По тази логика да вземем да се ваксинираме и срещу диабет, инфаркт, затлъстяване, оплешивяване, кариеси и т.н. За всичко ще измислят ваксина фармацевтичните компании, само им кажете, че нещо се търси.

И какво лошо би имало в това да се ваксинираме примерно срещу диабет или кариес?

"Но същевременно не може да се отрече факта, че масовото ваксиниране на практика изкорени такива болести като детския паралич и едрата шарка." Ами като са изкоренени, защо да трябва да си ваксинирам детето? Де факто няма от къде да се зарази :) А ще е хубаво и малко филми по темата да гледате, там се изказват доста лекари, които точно това обясняват - че много от ваксините са абсолютно ненужни.

Поради факта, че знаещите и мислещи хора отхвърлят тази ваксина, производителите и търговци си намериха друг начин - вече ще я плащат данъкоплатците /нали не си мислите, че компанията ще я даде безплатно на МЗ/, а и ще разполагат с повече 12-годишни доброволци /опитни зайци/!

Доцентеее, а на теб колко ти платиха да ги разправяш тези неща???

именно, в нормалните страни се говори много и то от години за всички недостатъци от тази ваксина, за това как никой все още не е на ясно има ли въобще полза от нея и ,че ако има, трябват години , за да се докаже. Но за сметка на това , вече има много случаи на тежки странични ефекти. НЕ БЪДЕТЕ ОВЦИ, ЛЕКАРИТЕ СА СИ ТЪРГАШИ И НЕ ИМ ПУКА ЗА ДЕЦАТА ВИ!

а разлика между имунизаця и ваксинаця правите ли????? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Няма разлика.

Убедена съм, че децата трябва да се ваксинират. От лекарско семейство съм. Дъщеря ми е на 13г. и вече й направиха и трите ваксини в Канада. Няма странични ефекти (и аз се притеснявах от това, което пишат по форумите). И всеки ден тази ваксина се прилага на момичетата. А лекарите тук ваксинират и момчетата си, въпреки че за момчета не се поема от Здравната каса. Сигурно докато порасне и сина ми и на него ще му направя. И 0,5% да намалява риска от болестта като рак - струва си. Ако имаше странични масови ефекти - нямаше да се прилага, защото не е изгодно обществото да има допълнителни инвалиди. Майки, ваксинирайте дъщерите си - това е ваш дълг! Медицината се развива (фармацията също;)), не може да се ходи само по екстрасенси, когато вече е твърде късно.

Като лекар по-добре би било да научите деца да знаят, че всякакъв вид вируси напада организмите със слаб имунитет, до което води промишлената храна с консерванти, различните напитки с консерванти, вкл.и плодовите сокове, кафето, цигарите, алкохола, наркотиците

Невероятно богати, супер богати са банките и фармацевтичните фирми поради страха, наивността и глупостта на хората.

за милко сираков мога да кая само 2 неща невероятен спецеалист супер кадарен човек !среашномного сам благодарна на този човек които единствено успя да ме излекува *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А как да повярвам в безвредността на тази ваксина като знам, че редица наши лекари обслужват корпоративни фармацевтични интереси и че медицината/фармацията става все по-комерсиална и насочена да обогатява, а не да лекува?

Не надценявайте лекарите.Те не са богове.Ваксината се прилага от скоро и никой не може да ви даде гаранция в дългосрочен план, дори и да иска.

Респект!Благодаря Ви ,че казвате истината!

Да престъпно е да отричаме изобщо ваксините, но от всички тези ваксини човешкия геном съвсем се изроди А и да не забравяме пропагандата на фармацевтичните компании.Всичко е за да печелят те добре и гарантирано.......Абе вече сме си опитни зайци

Естествен подбор... това са болестите, при всички животински видове е така. Само човека си играе на Господ. Ваксина СРЕЩУ рак, айде моля ви се... чудят се как да си напълнят джобовете пак!

О, свещена простота!

Доценте или си прост като талпа или имаш финансов интерес да пробутваш това. Имало било движение срещу ваксините - ми как да няма като умират хората бе. Ето кратко цитатче от една такава статия: (NaturalNews) Natalie Morton is dead. One week ago, she was an energetic and lively 14-year-old student who was just following doctor's orders. Like all her other classmates, she believed she was dutifully protecting her health by submitting to a cervical cancer vaccine jab. But a few minutes after receiving her vaccine shot, things began to go wrong. As one of her classmates said in a report published in the Daily Mail: "About an hour after having the jab Natalie went really pale and wasn't breathing. I think it was around lunchtime. She fainted in the corridor. I saw ambulance men pumping her chest then the teachers told us to go outside. A lot of people were crying afterwards and we were all very worried." Learn more: link

Ваксина - ами супер! АМА КАТО ВСЕКИ ТЪРГОВЕЦ - нека като сложат ваксината да подпишат гаранция - ако момичето въпреки това се разболее - лекарят отива в затвора за 10 години, а здравната институция и фармацевтичният монополист изплащат обезщетение от 1 милион долара кръвнина. Така мисля е честно. Защо лекарите да са различни търгаши от другите, след като "услугата" им е най-опасна, нарушава свободата на личността и е насилствена?!?!?!