Представяте ли си нощните клубове без пушачи?

Каквото и да се случи, основен проблем ще останат нощните заведения. Не мога да си представя как в тях няма да се пуши, коментираха ресторантьори на днешната пресконференция, организирана от Гражданска инициатива "България без дим".

Обратно в новината

Коментари - Представяте ли си нощните клубове без пушачи? | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

живея в западна европа и точно тези "качествени" семеиства с децата си, изобщо не влизат в заведения, макар че в тях не се пуши! те си папкат в макдоналдс или си правят пикник, а ресторантите, които заради тях са изгонили пушaчите стоят празни и фалират!

Интересно ми е как господинът Байков от ресторантьорите би се обосновал за това да определя някой като "качествен турист" по това дали пуши или не.

Като излизам навън не ми е приятен пушека от изгорели газове от автомобилите. Да забранят бензина, нафтата и метана! Мога да не ходя по задимени заведения, но не мога да не излизам, нали?!

Тоя К.Т. голям народопсихолог и той: те българите са мазохисти, бий, е..и, граби, на тях това кеф им прави. Т.нар. ни днешна интелигенция, видно се допуска до софрата и престижа, според предателството към народа си.

Както непушачите имат права, така и пушачите също имат. Защо някой трябва да ми забранява. Да оставят барове в които да се пуши, да можем да си ходим там. На който не му се ходи по такива задимени места , да стои в заведенията без тютюнев дим. Достатъчно просто е и така всички ще са доволни. При условие,че отивам в заведение да се забавлявам и да разпусна не видам защо трябва да търпя ограничения/говоря конкретно за баровете/. Разбира се уважавам избора и желанието на непушачите,но след като те се дразнят просто всеки ще бъде там където му харесва. По същата логика да забранят и алкохола и той е много вреден...

Пушачите са хора с доста нерешени проблеми - комплекси, нерви и пр.Истината е, че повечето деца пропушват в училище, не защото толкова им харесва гъстия, смърдящ дим, а за да не им се подиграват другите. Много от пушачите, като им вземеш цигарата не знаят какво да правят с ръцете си и стават доста по-неуверени. Трябва да поработят върху психиката си, а не да роптаят срещу закона.

Мислите на вас да ви е притно като пушите в баровете, а тези, които работят там и стоят с часове? Може би са ваши приятели?

Ако ходите в нощен клуб, само за да пушите, жалко. Уважавайте здравето си и хората около вас и ще ви бъде приятно и забавно и в нощен клуб.

Какви нощни клубове, какво пушене? Във всички подобни заведения още на входа по една книга в ръка, а на излизане заедно с връщането и да бъде предадено и кратко есе по съдържанието на книгата! В почивките - устен анализ!

Онзи от клипчето с аЛдито на Тракия е идиот, тъпак, комплексар и какво ли още не, защото щял да убие някой друг. Ама хилядите пушачи, които тровят околните не са такива. Е те това е двоен стандарт. Като ти се пуши, стой си у вас и си пафкай колкото искаш.

КОЙ НИ ТРОВИ ПОВЕЧЕ - ЦИГАРИТЕ ИЛИ СКАПАНИЯ НИ СТАНДАРТ НА ЖИВОТ, СТРЕСА, НЕСИГУРНОТО НИ БЪДЕЩЕ. А... Я МИ КАЖЕТЕ СЛЕД КАТО СПРЕМ ДА ПУШИМ И СТАНЕМ МНОГО ЗДРАВИ И ДОЖИВЯВАМЕ ДО 100 ГОДИНИ КАК ЩЕ НИ ОСИГУРЯТ ПЕНСИИТЕ...............

.."Щели да идват повече семейства с деца.."- е тези семейства с деца дали ходят по нощни заведения-барове и дискотеки, че да им е пречело пушенето там до сега?! Аман от глупости. Пролемите щяха да се решат, ако всяко заведение избере дали да се пуши там или не.Така и клиентелата ще се раздели и всеки ще е happy с избора си.Голяма простотия обаче и копираме само без да мисилим!

след като е вазможно навсякде по света засто да не е вазможно и в булгаря !? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

да, ще отида на нощно заведение и няма да се забавлявам, как пък не, и няма да пуша и прочие, какъв купон е това???

Ние българите сме толкова зле, че дори да го спрат, някой с връзки и пари, ще си гласува специален закон,(както поправката Ванко1) и пак ще дими. Защо пушачите вместо цигари не започнат да дъвчат тютюн , хем ще умрат по-бързо (какво се бавят с тези цигари) ,хем няма да тровят всички наоколо??? Комплексарска нация сме и това е. Пушим,пием и гледаме мачове ,освен ако не слушаме чалга.

Кое е по политечески правилно или модно? Да не се пуши в барове или баровете да станат семейни заведения?

звучи като сладка приказка:)

Това ще е най-хубавото нещо,което могат да направят ! :) Непушачите не са длъжни да бъдат тровени , а в заведенията в повечето време не се диша от дим :\

много хубаво казано от Калин.а пушачите могат да открият и нещо интересно в това,че ще им се налага да излизат да пафкат на вън,ето още едно местенце за социализация.е,през зимата ще е малко студеничко,но пък у нас студа е вече само 3 месеца.освен това много от хубавите заведения си имат външен бар или градина,така че болката не е кой знае колко голяма.аз не съм пушач,но бих излязла да си лафя с приятели пушачи пред заведението.мисля,че българина по правило се дърпа,точно както се казва в статия,важното е да се противопоставя,а всъщност може да бъде и забавно.само,че умението от кисели лимони да си правиш сладка лимонада не се удава на всеки.

в сащ, където живея не се пуши в нощните клубове и можеш да видиш половината от заведението отван да пуши. пиенето на обществени места в случая на тротоара е забранено, , така че не мозе да си вземеш пиенето докато пушиш. абе кофти е в началото но се свиква. да не говорим, че младите американци изобщо не са били родени когато пушенето в заведенята е било разрешено и не се оплакват. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ти Калинчо, не се ли правиш повече на известен и важен, отколкото ти се полага ЗАСЕГА? Да се обобщава с лека ръка един народ - ? снижи се !

нямам надежда за булгаря, защото всеки ще пуши на инат - сагласна сум с калин *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да бе,нека се приеме закон с яки глоби,пък ти пуши на инат.