„У нас ще почнат да идват повече и по-качествени туристи, с целите си семейства, включително малки деца, ако пушенето бъде забранено в заведенията”. Това изтъкна заместник председателят на асоциацията на българските туроператори и туристически агенти Байко Байков. Според него Италия бързо приела пълната забрана, защото навреме се сетила, че така може да спаси туристическия си бизнес.

Ако догодина парламентът все пак приеме предложението на кабинета за пълна забрана на пушенето на затворени обществени места, дали ние самите ще го спазваме?

"Не вярвам". Така отговори писателят Калин Терзийски за Life.dir.bg и още: „В цивилизования западен свят хората уважават законите и разпоредбите, които излизат от властта - защото властта е избрана от самите тях. Докато българинът е крайно отчужден от властта. Той я избира, не за да й се довери, а за да има кого да мрази и да обвинява за проблемите си. Да - българинът избира своята власт, за да не спазва разпоредбите й. Той иска да има бейове, които да мрази и чиито разпоредби да нарушава.”

Автор: Павлина Михайлова