Бракът с образована жена удължава живота на мъжа

Шведски учени са установили, че бракът с образована жена оказва положително влияние върху здравето на мъжа.

Обратно в новината

Коментари - Бракът с образована жена удължава живота на мъжа | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А съм точно такъв пример, но когато го намерих, нито аз бях образована, нито той хрантутник! Де да знае човек да не прави глупости и да не робува на догми...

сагласна s1m

Склонен съм да се съглася. Не образованието прави жената умна.Образованата жена чете,интересува се от здравето на мъжа до нея,на децата и семейството си. Всичко това тя прави с любов и загриженост,а не защото са я възпитали,че трябва да готви и храни децата и мъжа си с най-евтините и налични продукти.Образованата жена е гордост за мъжа.Изглежда добре,умна е,ама не повече от мъжа си и не те е срам като се покажеш с нея да е някоя грозотия, затлъстяла от плюскане.

Образованата жена си взима мъж ,който е умен и грижовен, а не хрантутник ,който да се държи като дете.Така ,че и твоите сметки са криви.

И двамата сме много образовани, ама това означава ли, че сме възпитани, човечни, толерантни и ред други личностни качества, притежавани от стойностните хора .Образованието дава познания в определена област, но не те прави по-добър или по-лош човек. Познавам хора с основно образование и житейска философия на ниво много по-високо от много други много образовани

Тук обаче става въпрос не за толерантност и доброта, а за по-здравословен живот.

Ако живееш с някой толерантен и добър индивид / мъж или жена / макар и без 'вишу' образование, това няма ли да е здравословен начин на живот - за психическото здраве. Горещо подкрепям мнението на 'а стига бе' - макар че с този ник не изглежда много образован/а - но, ето пример в подкрепа на това което пише :-)

вярно на 100 %