Уникално видео онагледява процеса на остаряване

Режисьорът Антъни Черниело направи уникално петминутно видео "Danielle", в което имитира процеса на остаряване по неподражаем начин.

Обратно в новината

Коментари - Уникално видео онагледява процеса на остаряване | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В последната минута жената започна да се усмихва - едва забележимо, почти джокондовски. Имах усещането, че както аз я гледам, така и тя - мен и знае какво си мисля. Затова и почна да се усмихва - леко, малко иронично и малко тъжно.

Стоя и киризя като идиот туй видео, та да видя как ша са промени.

Отхвърлили прекалената любов към живота, уморени от надежди и от страхове, отдаваме кратка благодарност на боговете - каквито и да са те, затова, че животът не е вечен, че мъртвите не възкръсват, че дори и най-морната река накрая стига до морето...

абе по едно време аа аа да заприлича на Цецка Цачева , ама си остана на Татяна Дончева

всички дай боже да остареем, и всички един ден ще си заминем, знам го това, добре ми е така и без да ми "хвърлят" в лицето постоянно теми за остаряване и умиране, по-добре се живее като не ги мислиш тия работи много, много...това което не можеш да промениш е миналото и бъдещето.

Напротив, хубаво е добре да помислиш за тези неща, защото така по-лесно ще приемеш и по-пълноценно ще изживееш всички етапи от живота си. А относно това, че "не можеш да промениш бъдещето" - ами хората не го променят, а го създават:)

благодаря за корекцията ани, както и да е, на мен лично не ми пука нито за остаряването, нито за умирането, така или иначе първото няма да ме подмине, второто ако дал господ и то :), всеки си има мнение особено по такива теми, това е моето виждане за нещата, не ти го натрапвам, ако обичаш не ми натрапвай своето, бъдещето е остносително нещо, всеки има своето виждане и разбиране за него, своята философия...както е казал айнщайн: "никога не мисля за бъдещето, то идва достатъчно бързо"..

Бъдещето е предопределено, отделния човек нищо не може да промени. Всичко е съдба, карма. Всичко се решава от по-висши сили.

Аз пък искам да живея много и без да остарявам. ЧОвек може да живее вечно и без да остарява. Въпрос на вяра.

Духовно- да, физически- не.

Цял живот не смени прическата! От дете до баба беше с една и съща.Ако изобщо това е жена.

А къде е видеото?

Дойде, дойде

Поздравления за идеята!

"Who wants to live forever..."

Това са простотии. Има един пич, който се снима години наред всеки ден. Потърсете в бинг, ако не обичате (с право) гугъл, но не се излагайте с такива порно новини.

Да, знаем го този пич, който се снима всеки ден от години. Викат го Слави Трифонов.

Тоя "пич" е супер неприятен.

Развесели ме искрено. А видеото ми харесва.

Хубаво филмче. Това, което забелязах най-осезателно е, че човек докато зрее гледа все по-смело, а оттам нататък трупа тъга с годините и добива един такъв смирен и разплакан вид.

Живота е скапан, света е гаден. Човек се ражда, за да преживее нещастия и мъчения.

Не бих искал нито да остарявам, нито да виждам как ще изглеждам след 50 години.

Да не видиш как ще изглеждаш след 50, ако ги доживееш изобщо, е лесно - не гледаш клипчетата. Да не остарееш е по-трудно и засега е известен само един начин - ДА УМРЕШ МЛАД, преди да си остарял. Но ако си мераклия би могъл да опиташ, може пък и да не те боли много. ;-)

Ше ги доживея, много ясно. Ти това ли ми пожелаваш, да не ги доживея? Всъщност де да знам, като гледам хората как живеят на 80 ми се струва, че е по-добре човек да не ги докарва до там. Човек трябва да си умре спокойно на 60 и толкова. То като остарееш живот ли е?

ДДТ, не си мисли, че си Дънкан Маклауд.

Е как така от дете с азиатски черти минаха през жена с почти европейски такива и после пак азиатски? Скули, брадичка и очи се промениха много странно. Ако искат процеса по остаряване да е точен да използват снимки само на един човек, а не този сбирток от кадри.

deant

аха, а не искаш ли да вземат едно бебе да го затворят в една стая пред една камера и да изкара там цял живот до 85 години? Много ясно че всичко е по дигитален път. А чертите са далеч от европейски. По скоро моделът е монголоиден или нещо смесено. Но аз лично като бебе и малко дете не можах да разбера дали е момче или момиче:)

На първата минута вече се бях хипнотизирал и го спрях!! Идеята за видеото да не излезе друга?! :))) не смея да продължа, още съм замаян...

Заклевам се,и аз това помислих и почувствах след този втренчен поглед. Съветът ми е - не гледайте видеото,като минимум - какво може да ни "зарадва" един процес на стареенето.Та той си ни е пред очите всеки час и ден. Ах тези журналя.....

Естествено, че виждаме възрастни хора всеки ден, но въпреки това продължаваме да възприемаме старостта някак си абстрактно и далечно. Идеята на филмчето е именно да накара хората да осъзнаят, че и младостта и старостта са две страни на една и съща монета, да усетят този процес непосредствено, близко и лично. И да се позамислят...

жена, мъж или транс е това, че нещо не разбрах...

Жена е и щеше да го разбереш, ако просто беше прочел статията. А филмчето е много идейно и много хубаво показва, че природата е всемогъщата!

Toni

Това за природата всички го знаем. Тези с клипчето не са открили топлата вода. И думата "уникално" съвсем не е подходяща -има десетки подобни филмчета. Не ми хареса!

Е, сега, четенето не е толкова лесно, много изискваш от средностатистическия дир коментиращ :)

Ибаси глупостта. Кво ли не правят хората за внимание

Да, прав си...за бг-тата да заколят прасето и да направат ракията е по-голямо събитие.....Help!!!!

Явно сега си открил топлата вода щом за теб този клип е събитие!