Семейството помага за справянето с рака повече от химиотерапията

Наличието на семейство е един от най-важните фактори при лечение от рак, показват изследвания на учени от Харвардския университет.

Обратно в новината

Коментари - Семейството помага за справянето с рака повече от химиотерапията | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Без да омаловажавам подкрепата на роднини и близки, моето мнение е че със или без подкрепа, на който му е писано да умре ще умре, а който оцелее - ще живее. Майка ми почина от рак миналата година, скоро ще стане една година вече. И въпреки всички усилия които положихме, въпреки желанието за живот, надеждата която поддържах в нея че това не е смъртна присъда, тя си отиде... Още не мога да повярвам - всичко ми е като сън. Но пак да кажа - подкрепата на близки е особено важна. Важна е защото дали ще се излекува или не, болният може да развие тежка форма на депресия, което да го убие още по-рано. Та в този смисъл, смятам че има огромна нужда човек да бъде подкрепян от семейството и най-близките си хора!

Болните от онкологични заболявания имат броени години живот .Доживяват някъде до 100 - 101 години , а здравите са най-здравите трупове в гробищата . Та живота е такъв , беден , богат , здрав , болен всеки си тръгва сам по пътя . Остава ни само момента и радостта .

Желая бързо оздравяване и на двама Ви!!

Брато не се предавай и аз съм с рак на дебелото черво но драпам не е лесно но не се предавам. Успех. И помни стават чудеса. Пии сода с лимон и много много зеленчукови и плодови сокове. Влез в Клуб борба с рака там много хора споделят мъката си. Има какво да се научи. Не си сам. Много сме като теб. Успех.

За съжаление, аз нямам този късмет. Сам и много болен е нещо ужасно.

Само не се предавай, нали!:)

на всички, които четат този саит - желая от цялата си душа и сърце - господ здраве да ви дава!!!