Инфарктът се усеща месец по-рано

Половината от пациентите с претърпян инфаркт усещат ранни признаци преди сърцето да спре, предупредиха учени от Института по кардиология в Ню Йорк.

Обратно в новината

Коментари - Инфарктът се усеща месец по-рано | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Отдавна ми дава сигнали да зарежа всички простаци наоколо и да се чупя. Крайно време е, за да сме здрави и читави, да теглим една майна на всички хубавци от Бисеров до другите говедари и да идем да работим за хора, които поне плащат.

Описали сте симптоми на вегетативна дистония,на стрес,на проблеми с щитовидната жлеза....А колко хора ще си внушат,че им предстои инфаркт и ще се стреснат...

Имам всички гореописани симптоми, преди седмица ги споделих с личната ми лекарка, тя ми каза да не се притеснявам, от стреса било...

Ми може и от стрес да е, но лекаря "да ти каже" без да те прегледа е просто ... нямам думи. Сменяй го докато е време!

Мога да се гътна и без доктор. Чакали сме линейка 1ч. и 40 мин. и като не дойде съседка предложи да извикаме нейн познат лекар, той спаси майка ми.

Да, ама никой не го е отразил по телевизията. Ако беше бежанец и линейката закъснееше, щяха да те дават по всички канали!

Аз преди 10 години, по мое мнение получих инфаркт - стягане като с железни клещи в гръдната област, спиране на дишането, студена пот. Отидох на лекар чак след 3 дни. А той, вместа да направи кардиограма, ме прати за кръвни изследвания. И така, инфапктът ми не беше диагностициран от лекар. Аз си поставих диагнозата.

Важното е че си жив. А лекаря му тегли една майна и отивай при друг.

и след месец-байпас операция.

Четейки подобни статии, написани от недостатъчно информирани автори, ми става лошо. Хубаво, че давате съвети да внимаваме, но моля ви - нека поднесетюната информация поне да бъде точна.

+1 Напълно съм съгласен. Никаква полза от статията. След като накрая казват, че и при здраво сърце може да имаш тези симптоми. И в крайна сметка как да разбера месец по рано, че ще получа инфаркт?

Ми сега си засечи един месец и ще имаш инфаркт след месец! Ама ще е кофти пред Коледа, че може да възкръснеш и да им светиш на любимите врагове! Я по добре засечи една дата след НГ, че да не се прецакаш !

ДО.. 77 МЕРКИТЕ СА : ВЕДНАГА ПЪЛНА КРЪВНА КАРТИНА И ПРЕГЛЕД В СПЕЦИАЛИЗИРАНА БОЛНИЦА ПРИ КАРДИОЛОГ, А НЕ В РАЙОННАТА ПОЛИКЛИНИКА ЗА КАРДИОГРАМА. В БОЛНИЦИТЕ ИМА АПАРАТУРА, КОЯТО ВИЖДА РАБОТАТА НА СЪРЦЕТО, КЛАПИТЕ И Т.Н

Лора, за какво ти е "пълна кръвна картина"? Защото звучи внушително ли?

ако нивото на триглицеридите е извън норма инфаркта е факт

Е...и майката, имам същите симптоми.

Защо решихте, че инфарктът на миокарда представлява спиране на сърцето? Ха сега потърсете и вижте какво е инфаркт!

Интересно: според теб човек умира от инфаркт, но сърцето му продължава да работи, така ли???

Много глупаво разсъждение! Според тебе спиране на сърцето може да е инсулт, или дори катастрофа с автомобил, например. Защото като почине някой от инсулт сърцето му не продължава да работи, а спира. Чудя ти се с толкова малко акъл, който имаш как си се научил да пишеш на клавиатурата!

И какви мерки могат да се вземат не става ясно?

При чичо доктор :)))

Атакуваме локално, пък наоколо каквото стане.

Една/две малки гроздови вършат чудеса за сърцето. Но не повече.

Учените са установили, че една малка гроздова след ядене е не само полезна, но и малко...