Братя Уейнстейн съдят ”Уорнър” заради ”Хобит”

Кинопродуцентите Боб и Харви Уейнстейн са дали под съд компанията "Уорнър", претендирайки за по-голям дял от приходите от филма "Хобит".

Обратно в новината

Коментари - Братя Уейнстейн съдят ”Уорнър” заради ”Хобит” | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

пущинакът на дракона смог XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA

От мен нищо няма да спечелят, ще го чакам да излезе в нета и ще си го гледам в къщи на плазмата по гащи и без пръцкащи, кашлящи и цинкящи дечица и деградиралите им родители!

Опа 3-ма деграданти не харесаха това!

Тия като са продали правата, не са и подозирали какви филми ще станат и от Властелина и от Хобитът.

Продали ли са ги правата?

Абе вземи тия 50 млн. и си трайкай... сега адвокатите ще ти ги секвестират покрай делото. Пууу.... лакомия!

споко, ние евреите, ще се разберем. Арабеските ще духат супата.

Откакто ковнах Христос, имам чувството, че мога да мачкам света до края на лихвите .

То провидението си знае работата.

НА ТИЯ ДВАМАТА БРАТЯ ОТ ДЖЕРУСАЛЕМ

Как така продават правата? Купили са ги от Толкин, или от неговите наследници? Та това не е сценарии, това е филм правен по един много стар роман. Любопитен съм просто въз основа на какво претендират за авторски права.

Благодарение на чифутския си корен.

То това даже не са АВТОРСКИ права. Това са права за разпространение на марката/името . Все едно сега произведенията на Вазов да си сменят автора ....

За клептомените граници и скруполи няма...

"ПУЩИНАКЪТ" !

Лаком г. , кръв а.а!

Еврейска му работа! Баси лакомията.

Stanetzz

Че е еврейска, еврейска е. Но в този случай Уорнър са по-големите евреи. Тези от Уорнър поначало са знаели, че филмът ще е трилогия! Няма как да не го знаят- това не са продължения, а части от едно цяло! И затова, от една страна, трите филма могат да се разглеждат като един; от друга, приходите от трите части са по три, а на тях им дават само част от приходите от първата част.

Не ми се струва да са знаели предварително. През '98 едва ли са имали и идея какъв ще е касовия успех на Властелина. За "Хобит" дълго време се предполагаше, че ще е един филм, даже беше на път съвсем да се провали - Джаксън беше отказал да режисира... Но така или иначе това са си търговски преговори и братята би следвало да търсят отговорност от адвокатите си, че не са предвидили подобна опция, а не да съдят Уорнър :))))