Българките №2 по тютюнопушене в света

Гъркините и българките са най-големите пушачки в света, сочи американско изследване.

Обратно в новината

Коментари - Българките №2 по тютюнопушене в света | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Втори по пушене, но пък първи по география!

Преди 50 год. си възраст изглеждах като 30 годишна пушачка. Сега вече може би ще ми дадат 40. Все пак възрастта си казва думата. А пушачките на моята възраст отдавна приличат на баби.

Израелките са най-върлите и дългогодишни пушачки! Пушат навред - гледаш,Паркинсон тресе бабето,но цигарата не пада от ръката и. Имам приятелка,на която и отстраниха част от белите дробове и ........продължава да пуши! В подобни случай се гордея със себе си. :)))))

НИКОГА не бих допуснал до себе си смрадлива пушачка !

Пушиш ли? - Да. - По колко кутии на ден? - 3. - Колко струва 1 кутия? - 10$. - И от колко години пушиш? - 15 години. - Значи, ако 1 кутия струва 10$, а ти пушиш по 3 на ден, харчиш по около 900$ на месец. За година се получават около 10.800$ нали така? - Така е... - Тоест за последните 15 години си похарчил над 162.000$ за цигари? - Явно е така... - А замислял ли си се, че при правилно вложение на спестените пари сега можеше да си купиш FERRARI? - A ти пушиш ли? - Не... - ... И къде ти е ШИБАНОТО FERRARI?

дир, защо не посочите кое е това американско издание, което се занимава с тютюнопушенето в бг, само да ви напомня -ако , ува жаеми журналисти от дир сте забравили - едва ли един процент от американците знаят какво е това бг - яде ли се или се пие - те дори не знаят "какво " е европа

Аман от неверни стъкмистики-унгарките пушат повече от българките.

Абсолютно вярно!!!

Те да се видят какви са свини и шопари, че е страшно там. А а и какви са авантжии. А иначе пушат си българките, ама те и западнячките бая здравата пафкат и поркат. Лошото е че не искат да раждат деца българкита.

Не стига,че сме беден народ и едва свързваме двата края,но цигарата ни е в ръката!Скоро бях в провинцията.Толкова пушещи пенсионерки,не бях виждала!Оплакват се,че няма какво да ядат,кашлят като охтичави,ще си изкашлят белите дробове,но цигарата им дими в ръката.Не осъзнават ли,че след време,като ги пипне рака,ще легнат на децата си да ги гледат,а те ще са си виновни.Простотия!

Имах колежка миньонче, слабичка, зла. Пушеше доста и имаше бледа кожа, жълти пръсти, кашляше често, боледуваше. След като забременя, заряза цигарите и се разхубави: румени бузи, позакръгли се приятно, настроението се оправи, ... Ако не е късно, момичета, не си причинявайте това. За момчетата също е така. Защо днес има толкова двойки с репродуктивни проблеми и се продават толкова хапчета за повдигане на самолета ?

Някой велик ум беше казал :"Пороците в началото са минувачи, после -гости и накрая стават господари."

Поредното заглавие /и снимка/, което се опитва да подтиква към нападки на полов признак. Отново на принципа да се подклаждат първосигнални реакции, с цел повече коментари и рейтинг. Но разумните хора знаят, че и тук е съвсем безпредметно да се правят разграничения между мъже и жени.

Харесва ми как мислиш. Яко пропаганда.

..прав. Масова гледка е сред двойка младежи да пуши само момичето или семейна двойка само съпругата.

Статии тип провокация да дадем повод да се плюем. Така е прав/а си.

Паля от време на време вечер с питието. Не е фатално, действа ми разпускащо.

никаква пушачка не си значи :)))

Ужасна констатация! Особено като се има предвид как негативно се отразява на потомството! Момичета, откажете се от този тъп и грозен навик, който не ви прави нито по-хубави, нито по-интересни, нито по-желани.

ЕДНО ВРЕМЕ ВСИЧКИ МАЦКИ НА ДЖЕЙМС БОНД И ТОЙ САМИЯ ПУШЕШЕ :) И НИКОЙ НЕ КАЗВАШЕ ЧЕ ТОЙ НЕ Е ПИЧ ИЛИ ТЕ НЕ СА ДАМИ :)))

И колко от тия мацки са се разболяли и споминали вече?Защото не се е знаело колко е вредно. Отделно пушенето е било символ на еманципацията на жените. Я се замисли колко от бабите ни са пушили? Това е било немислимо. Все едно да са разведени.А в днешно време това е най-голямата глупост. И без това си имаме достатъъчно други замърсители.

Неприятна статистика. Проблемът е, че пушенето се превръща в мантра за здравното състояние на човека, а не е така. Не се лекуват истински и правилно инфекциите на горните дихателни пътища, предизвикани от вируси, бактерии или простуди, туберкулозата отново се завръща, алергичните заболявания, генно определените болести.... Бъдете здрави и мислете за всичките причини за вашето увредено здраве, а не само за пушенето.

Две блондинки си говорят: Ти след акт пушиш ли ? Втората отговаря- Не знам,не съм се гледала.

Като видя бременна с цигара или да пуши над малкото си дете само по един начин мога да я нарека - ОВЦА! Да вредиш на себе си е едно, но да съсипваш здравето на детето си, това само пълен изрод може да го направи.

Същото може да се каже със същата сила и за бащата - пушенето уврежда спермата преди зачеването и вреди на детето, когато бащата пуши около него.

Чета коментарите и се чудя... Най-много се чудя на така наречените бивши пушачи, дето се вика - от две минути е бял и вече мрази негрите... А пък това жени, мъже - пак дискриминация. Колкото е зле за едните, толкова и за другите. Аз например пуша и никога не съм мислил да спирам. Не казвам, че е хубаво, а че е въпрос на личен избор. А това, че една 30 годишна пушачка изглеждала като 50 годишна непушачка хахаххахахахаха. Имам приятелка над 30, която пуши и която без проблем може да застане до всяка жена от 18 до 30, независимо дали е спортистка, йога или вегетарианка, без да се притеснява ама изобщо. Дори, ако трябва да сме честни около 90% от жените биха се притеснили да застанат до нея...

Ма тя от вътре е черна и катранеста бе, Пешко ;-)

А бе... до там докъдето съм стигал катран не съм срещнал... сигурно ще е по-навътре хаххахаа

Чудесно. И като се целува има вкус на теменужки... Одимените коси съща действат много еротично... Абе друго си е, особено ако се добави и незабравимия аромат на вчерашна бира.

Ами ще ти отговоря с жени, които може би си виждал по телевизора, защото ми стана ясно как си с другите - Джесика Алба, Кейт Мос, Лана Дел Рей, Кейт Уинслет, Адел...

ПЕШО, ЕЛЕМЕНТАРНО МИСЛЕНЕ.

И като застане до теб и смърди на пепелник,не че е кой знае каква разликата с Нина Ричи-нали?

Антоанетке, и по простотия сме пнърви!

ПРАВ СИ АМЕРИКАНСКИТЕ ГЕЙОВЕ СА ПО-ПРОСТИ ОТ АМЕРИКАНКИТЕ

днешните ,,дами" на България

Отвратителен навик!!!

Ха, сега де!Че американките като са 1 по простотия, ние викаме ли им нещо?!

Първо спрете да ядете месо и тогава говорете за пушенето. Който не се е отучил да яде трупове всеки ден няма право да говори против тези, които пушат.

Веганчо, а ти не ядеш ли трупове на растения? Те загниват по-бързо от месото.

Остави една пържола и една ябълка да постоят няколко дена у вас и ми разкажи кое как гние.

Веганството е секта, а тютюнопушенето навик! Не съм пушач!

Нали? Чуждите пороци винаги са гадни само твойте са естествени. Ако не можеш да спреш месото не можеш да съветваш някой да не пуши. Усещането е еднакво и при двата порока. Знам го от опит.

Всичко върви свързано и взаимозависимо. Генома ни се влошава стремглаво. Най- хубавите и умните напускат страната, а тук остават грознички, дебелки, неврастенички и на всичко отгоре - пушачки. Мъжете се движат подобно. ОТВРАТ.

Добре, че се появяват периодично някакви материали във връзка с пушенето, за да могат непушачите да мастурбират на воля по въпроса:) То и това си е някакъв социален контакт, след като пушачите им отказаха категорично такъв...ха-ха-ха:)

Има някаква странна тенденция повече млади момичета да посягат към цигарите, отколкото момчета. В класа на сина ми (11 клас) момичетата масово пушат, момчета да има 1 мисля. Много странна тенденция?! Пушенето не е вече модерно бе хора, а почнете ли ще съжалявате цял живот!!! Тийновете никога не слушат патилите :(

Ако се целувате някога с пушач-жена може да придобиете представа какво е да се целуваш с пепелник. По отвратително нещо няма. Пълна гадост. Само отвращение и никаква положителна емоция или нещо повече. Пушач жена=мърла.

за да бъдем честни и справедливи, същото важи и за мъжете пушачи

Desislava

Мъж пушач = смръдльо... да не забравяме все пак

Мъж или жена - няма значение, смрадта си е една и съща :)

И на онова другото "местенце" чак намерисват на фасове. Отвратително е да си с пушачка.

ИСТИНСКИЯ МЪЖ ЩЕ ОЦЕНИ ТЯЛОТО И ИНТЕЛЕКТА НА ЖЕНАТА :))) ОБАЧЕ ... В ТВОЯ СЛУЧАЙ ЯВНО ПРОБЛЕМА Е С МЪЖА :)

Интелектът може да бъде оценен когато го има... а при пушачите - е дефицит ;)

Ако се целунеш с жена мърла облечена в полиестер и воняща на пот по -хубаво ли ще ти е? Преди да пишеш, мисли.

А жена-мърла облечена в полиестер и воняща едновременно на пот и цигари е още по-отвратително.

ПИЯНИ И ДРОГИРАНИ ЖЕНИ КАТО НАШИТЕ В АМЕРИКА НИКОГА НЕ СЪМ ВИЖДАЛ В БЪЛГАРИЯ .... ТАКА ЧЕ НЕ ОБИЖДАЙТЕ БЪЛГАРКИТЕ

Е, как? Нашите фльорци си умират да висят по кафетата (сега пред кафетата) с цигара в ръка. Да се лакират, да клюкарстват, да въртят интриги и да се чудят как да измуфтят мъжа си или мъжете си да им купят някоя дрешка или ботушки. Това е нивото им и разбирането им за хубав живот.

пълна лъжа и долна пропаганда - откъде са тези данни? вие виждали ли сте как пушат англичанки и рускини - после ми говорете за нашите, айде в ляво!

Колкото и да е странно, така е уважаеми!!! В България пушачите и редовно консумиращите алкохол са МНОГО ПО-ГОЛЯМ процент от тези в Русия. И това е вече от поне 15-20 години! За този период винаги сме биле на 2-ро място по тютюнопушене В СВЕТА след Гърция! Това е ужасяваща статистика!

По-грозна гледка от захапала цигара жена няма. Като ги гледам какви са грозни и с пожълтели кожи ми се повръща. навремето само циганките пушеха. Сега българката е толкова отблъскваща,неподдържана и анти,че само цигарата и липсва. Трагична визия имат. Отврат.

какви са тези дискриминационни изказвания.....все едно е ок мъж да пуши или дете. Всеки сам си решава!!!

Desislava

Прав сте, че цигарите имат ужасно въздействие върху визията на човек. Но и при мъжете е така... Ужасната миризма от дрехите, лош дъх, жълти зъби, нокти, нахалното държание, че може да пуши навсякъде и по всяко време и т.н. не са по-приемлива картинка.

АКО СУМИРАМЕ ВСИЧКИ ДРОГИРАЩИ СЕ НА 10 000 НЯМА КОЙ ДАНИ БИЕ АМЕРИКАНКИТЕ И НАС АМЕРИКАНЦИТЕ :)))) А ПО БОЛКОУСПОКОЯВАЩИ СЕ ПОНЕ 10 СВЕТЛИННИ ГОДИНИ ПРЕДИ БЪЛГАРИТЕ :)))

Бях пушач дълго време. Отказах ги преди 7 години и чак тогава разбрах каква смрад са цигарите. Хора, отказвайте този боклук. Най-малкото смърдите лошо. Да не говорим за рак и т.н.

ДНЕСКА АКО ПОСТОИШ 10 МИНУТИ В МЪГЛАТА НА НЯКО НАТОВАРЕНО КРЪСТОВИЩЕ ЗА 50 СТЕКА ЦИГАРИ ИЗПУШЕНИ НАВЕДНЪЖ ....

Прав си, но това не означава, че не трябва да правим каквото можем за да сме по-добре... и по-приятни за обръжаващите ни ;)

Типична гледка е квартална кръчма по нощите, задимено, дъни чалга, майки пафкат цигари и децата им покрай тях. В колите също пушат с децата вътре и после не е чудно, че моделът се възпроизвежда.

О, това е най-отвратителната гледка - майка в едната ръка държи детето, с другата пафка. Лошото е, че го има и по градинките, докато си разхождат децата. Но съм виждала и по-фрапиращи случаи - бременна с корем до носа, застанала гордо на публично място и пуши ли, пуши. Когато го видях това ми идеше да сляза от колата и да й забърша 2 шамара. Ама същата гледка бременна с цигара съм виждала и в Лондон...

Това са пълни глупости! В Русия жените пушат като комини. В Куба, Бразилия и Аржентина също. В Албания и Македония се сцепват да пафкат. За Китай да не говорим.

не знам как е там, но тук тъпите овце масово пушат

Не забравяй, че и за кочовете може да се каже същото;))

Жалко е. Активно пушеща жена на 30 има кожа като на непушеща на 40. Жалко е защото го разбират късно и вече не им пука как изглеждат. А за мъжете няма какво да говорим, на тяx не им пука никога. Имам предвид пушачите.

Desislava

Пуших като комин в продължение на 10г. Отказах цигарите преди 2г от раз с голяма воля и желание. И то въпреки най-големите ми страхове без да напълнея. Не мога да ви опиша колко добре се чувствам и колко позитивно влияние има върху живота ми. Момичета, давайте! Щом аз мога, можете и вие!

Поздрави! Най-вече за проявената воля, надявам се да бъдеш добрия пример за поне две други жени.

И аз като повечето млади когато бях на 15 години пропуших. Сега съжалявам за това, но какво да се прави - грешки на младостта. Пет години след това осъзнах, че е безумно да си давам парите и да си губя времето и ги спрях. Чувствам се в пъти по-добре и по-жизнена.

Ама как така No2 ??? Давайте българки не ни излагайте, опитайте се да постигнете No1! И на фона на такива новина как изглеждат призивите за промяна на правилата за пушене на закрито??? мила родна картинка: нямаш пари да си платиш сметката за парното или 2лв за чистачка във входа, но пари за кутия цигари дневно намираш.

Абсолютно си прав, за съжаление. И аз се чудя на постоянния рев, че нямаме пари, а никой не се отказва от пушенето. За смрадта, която се носи от устата на пушач, въобще няма да коментирам. Винаги мога да позная кога една жена е пушачка - по повехналата, уморена и сива кожа на лицето, линиите около устата.

Кво само мрънкате бе мизерници. Границите са отворени. Винаги можете да чистите кенефи на запад за 1500 евро.

А по простотия се борим за първото място!

Говори за себе си.

да, много е грозно и за жени и за мъже, а за смрадта да не говорим.

пак се издънихме и пак сме втори.. Едно нещо не можем да постигнем като хората и да сме първи.

в париж вече 16 години и ми се струва, че французойките не пушат по-малко от българките.

Явно са пропуснали Малта. Там пушат много повече отколкото в Гърция и България. И все силни цигари.

Преди 20 години баба ми казваше, че от жените пушат само циганките. За тези 20 години обаче промените в България се отразиха много зле на имиджа на българката. Подкрепям първиат коментар под статията - аз съм живяла доста в чужбина и на пушенето се гледа като на много лош навик. От един офис примерно 30 суши, пушат само 1-2 и останалите се опитват да ги откажат. В България обратното от 30 примерно само 1-2 няма да пушат, а останалите се опитват да ги накарат да го правят. Всички българи - не само жените, най-добре да започват да гледат сериозно на здравето и спорта, да престанат с тези злоупотреби с алкохол и тютюн, че 20-годишните приличан на 45-годишни понякога. Спортувайте, хранете се здравословно - това прилича повече на младите.

Извинявам се за правописните грешки - от бързане и недоспиване са.

не се извинявай....толкова си можеш. като ти гледам размишленията

Срам! Обиколил съм доста места по света, най-вече в Европа, но не само, навсякъде на пушенето се гледа с презрение, а на пушещите жени с отвращение. Българки, замислете се!

като рискови се споменават и държави като франция, белгия, италия, ирландия- познати с красиви мацки, ама и те яко пафкат. май не ги гледат там с отвращение- нещо си измисляте.

Абсолютни глупости. Аз съм живял 15 години на запад. Работата ми е свързана с доста пътуване и ти гарантирам, че никъде не е по различно от тук. Какви са тия свободни съчинения?

Извинете, някъде на Запад към София ли сте живял 15 години? Защото със сигурност не е било по-далече от София в посока Запад, за да твърдите такова нещо.