Българите са най-мързеливи в ЕС, 78% не спортуват

78% от българите не спортуват въобще, показва проучване на Евробарометър, по което се нареждаме на първо място в ЕС по липса на физическа активност.

Обратно в новината

Коментари - Българите са най-мързеливи в ЕС, 78% не спортуват | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не спортуваме, но 60% от нас правят "агро-фитнес". Не лежим в уикендите и в свободното си време, провим си сами ремонтите и си "копаме" градинките в селските къщи и на вилите, варим компоти, сладка и туршии. Иначе трудно се оцелява.

Нормално - като гледам статистиката - колкото по-ниско заплаще и нисък жизнен стандарт - толкова по-мързеливи. Бедняка дето се чуди как да плаща кредити, щото не се знае дали утре няма да го съкратят от работата с мижавата заплата от 600-700 лева не му остава време да мисли за фитнес и т.н.

Друг е въпроса, че това не може да бъде наречено "мързел".

Не взехте пример от бившия си премиер! Само по стадионите щяхте да сте!

То затова ни разрешиха да сеем розови домати, за да не станем още по- мързеливи. Все още се движим прави и не ни возят в колички, за да се протягаме по рафтовете за ГМО-та. Малко могат да са като нас- и мързеливи и красиви.

Каква е тази логика, че щом не спортуваш значи си мързелив? Навикът да спортуваш се възпитава от ранна възраст, за което трябват условия, а у нас ги няма.

Абе не е толкова до условия,колкото до желание

Нелепо е да ни сравняват със скандинавците. Там всеки квартал има стадион и всевъзможни спортни площадки и съоръжения. Тук?? Държавате не само. че не я вълнува този въпрос, дори оставам с впечатлението, че се надява хората у нас да живеят по-малко, за да има повече пари:(

Мога ли да попитам къде да спортувам та да мина за много работен!? Тичането по улиците е изключено, най-много да счупиш крак в някоя дупка или да те бутне кола! Всички дворове, градинки, спортни площадки, детски катерушки, пясъчници вече са застроени, то кучето си не можеш да изпикаеш камо ли да спортуваш!

То от изпикаващи кучетата си е половината мръсотия по улиците!

А къде иначе да пикаят? В апартаментите ли?!?

Мани улиците, виж погледите. Там 100% от мръсотията идва от хора като теб, които сутрин ненавиждат себе си, а следобед света - и в частност кучетата.

Ме боли шпагата на Д'Артанян бее,за смотаните ви статийки и прочвания!Пълна безмислицаа и откровенна тъпанарщинаа!

Показателно е,че южните народи/тези,които са около средиземноморския басейн/са по-лениви ! Истината е, че всичко е до навици , изградени от културния мироглед на самата нация като цяло.У нас ако видим,че някои се поти по пътеките да бяга,ще го питаме :"а бе ти немаш ли си градина и лозе за копане та тръчаш като луд напразно...?" МАНТАЛИТЕТА НИ Е ЗЛЕ СКPОЕН И ЗАТОВА ЩЕ СИ ПЛАЩАМЕ СЪС ЗДРАВЕТО СИ,ЗА СЪЖАЛЕНИЕ !

Хората при нас от пиене ,йедене и йЕбане нямата време за спорт!!!

То ... като се напиете и наядете - третото изобщо не го вършите!

Нямат време за спорт, защото стоят по цял ден в нета и коментират новините. Включително и аз, де :)

Седят в нета тези, които са на работа, работата им е на компютър и в момента нямат работа :) А просто няма как да използваш това време, за да излезеш от работа и да отидеш до фитнеса, нали? Иначе и аз, когато имам малко свободно време, гледам да се прибирам пеша (около 4,5 км). Но като имаш дете, това е лукс. Но все пак и тичането след детето, както и домакинските задължения също са вид спорт :)

радвам се , че не съм от тях .. бягам 4 пъти седмично..и не изпускам време за туризъм

За изпускането хубаво,че не се изпускаш!

глупак *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Вижте и съседната графика - статистика кои ползват велосипеди(bycikles) и кои танцуват най-много(dances) и там сме някъде по-средата - около 51процента. Ама това никой не го съобщава. Поднася ни се САМО негативната класация,където сме на последно място. Такава е политиката на нашите медии.Някакви указания ли изпълняват , и чии, и защо?

кичо, гуей си английския и посуе комент. "които никога не ползват кооло и не танцуват" - де превежда.

На самата графика най-отгоре вляво има едно "Who never ...", което си пропуснала да прочетеш :)

Е, да де... ПО СРЕДАТА сме. Както и да го преведеш,never или ever или sometimes, сме по средата.

Хи-хи-хи! Поредната класация, която цели да ни унижи. Вече почва да ме забавлява това.Преди се трофках, но сега ми става смешно.

Затова пък най-много хора ходят облечени с анцузи!

и мен много ме забавлява.

Аз бачкам бая, като часове и нямам време за почти нищо... Затова започнах да ходя пеша на работа, не тичам ама все пак са си към 4 км на ден движение... От друга страна имам доста приятели, които не спортуват, но работата им е толкова тежка физически, че със сигурност правят повече от доста фитнес маняци... Мисълта ми е че това проучване е глупост и по отговор на въпроса - Спротувате ли? не може да се заключава, че сме мързеливци, освен ако някой не цели точно това...

И кой освен теб ходи пеша на работа, че и 4 км? Трябва много хора да се поправят - 78%

как да спортуват българите като нямат пари за хляб и да си платят сметките? тук на всеки ъгъл има фитнес и при заплата 1000-1200 евро можеш да отделиш ч0-50 евро за фитнес. даже може и з0 ако избереш да ходиш само петък , събота и неделя. има басейн, йога, тенис, аеробика, танци ако не ти се занимава с машини и тежести. голямо проучване няма що! изкараха българите мързеливи. идете в някое бг село да видите какъв фитнес се прави на полето и в градината.

На мен в беге не ми стигат 1200 евро ти как се оправяш в миризливата напечена хиспания ...

не повярваш как ли някоя живуркат със сромните 500-600 лв

От 15 год.съм в"миризливата"Испания и не мисля да се връщам,и прав си,много мирише,когато се размина със смрад като теб,дето си мисли,че колкото повече харчи,толкова повече се издига в очите на....слепите.

За да спортуваш, не е необходимо да даваш пари и да ходиш на фитнес!!! Колко струва да излезеш навън и да тичаш, да караш колело, да правиш половин час упражнения вкъщи??? Просто истината е, че българите нямаме желание и си намираме извинения.

Да добавя, че имам колежки, които стават 5 сутринта и отиват 1 час да спортуват. Казва се boot camp. И това преди работа, връщат се, къпят се и тръгват на работа заредени с енергия. Направо им се чудя как имат такава воля, желание и постоянство!

Европейските боклуци се чудят какъв етикет да ни лепнат и да ни наместят в дъното на разни тъпи класации. Не стига, че ни доведоха до просешка тояга, но на гладно трябвало и да спортуваме. Е, гладна мечка хоро не играе! Достатъчно нашите се потят по полята им, за да имат сили и за спорт, а други умират от глад като безработни. Гадове мръсни.

съгласна съм, работим по 8часа най- малко, после в къщи , е кога време, денонощието е 24ч., а и парите не стигат за нищо, ако си платиш сметките - гладуваш, като се изравним с техния стандарт тогава да се правят тези безмислени проучвания и да се лепят етикети

Мила, гръбнакът ти бавно се потрошва - опорно-седящ апарат. Смачччкани прешлени, смачани! Ядосвай се за това по-добре и чети с образователна цел!

А кога имате време да висите тук?