Кафето с цигара е много лоша комбинация

Френски учени обявиха, че кафето и цигарата са много лоша комбинация, защото пушенето не позволява да бъде оценен вкусът на напитката.

Обратно в новината

Коментари - Кафето с цигара е много лоша комбинация | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Според мен изключително вредно е за човешката психика, ако на цигарената му кутия пише : "Ще се разболееш", "Ще имаш рак", "Ще умреш", "Ще абортираш" и т. н. Дори да не обръщаш внимание, подсъзнанието малко или много бива облъчвано от тези внушения. Приемам, че хората, които са измислили тези изисквания и онези, които са ги узаконили, упражняват зловредно влияние върху пушачите и ги сугестират да се разболяват, умират и т. н. Моля за мнението на френските учени по този въпрос!

Не, тези мании за здравословно хранене наистина придобиват патологични форми! Направо не се трае! Няма по-тягостно нещо от това да има маниакален здравословняк някъде край тебе. Слушаш, слушаш, не обръщаш внимание, но то става налудно просто! Не че съм някой разпасан човек - нито преяждам, нито препивам, нито препушвам, долу-горе гледам да консумирам като разумно същество и да чувам какво ми казва моят организъм. Но все по-често ставам свидетел на такива глупости, че вече просто бягам от хора, които си въобразяват,че могат да бъдат едни стирилно чисти системи в една като цяло мръсна среда! А най-страшно става, като почнат да те убеждават в идеите си! Има един разказ на Удхаус - "Джийвс и съученичката". Който го е чел, знае, който не е - моля ви се, прочетете го, ще се забавлявате много!

Тове е посредната тъпотия на франсетата!Всеки пушач знае,че кафето без цигара не струва!Не твърдя,че е най-полезното нещо,но пък че е безвкусно,не съм съгласен!

Цигарата притъпява усещането за горчиво?! Значи всички на които им е горчив животът трябва да пушат! :)

Кафе с цигара? Не няма такава комбинация.Виж с магданоз,спанак,абе всичко друго само не цигара.Аман от умни даскали.

Тази глобализация колкото помага, толкова и всява стрес в обществото. Защо когато в България пушеха само циганките, във всеки американски филм звездите бяха с цигари и пури. Защо в началото на 20 век, нашите баби по селата бяха със забрадки и беше неморално да си с къса пола, това сега е скандално. Сега цял свят трябва да приема гейовете, другото е дискриминация, леката дрога е много полезна, третият пол е възможен. Стига с тези манипулации и оформяне на начин на живот на "силните" на деня. Когато разнасяш на сила демокрация и правила, отсреща трябва да има кой да ги приеме.

Като бивш пушач мога да кажа, че няма никаква разлика.

много ентелигентно *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Установено е,че мъжете НЕ взимат на сериозно жените пушачи. Също така се знае,че пушачите са по-малко сред висшата класа. Всичките най - популярни модели рекламирали цигари в САЩ са умрели от рак. Киното също рекламира, че е модно да се пуши, а всъщност му се плаща от цигарени компании. Вижте го заклетия пушач Андрей Слабаков - искате ли да приличате на него?

Това са пълни глупости. Това дали една жена е сериозна или не, не зависи въобще от това дали е пушачка или не. А като даваш примери за хора-пушачи, защо например не споменеш Моника Белучи, Анджелина Джоли или Брад Пит? Крайните мнения никога не се правилни, имаш правото да не пушиш и никой не ти пречи на начина на живот, който си избрал. Много ме дразни налагането на гледната точка. Хората са различни и ако искаш да живееш в хармония, просто ще трябва да го приемеш.

Как да живея в хармония след като пушачите са изключителни егоисти? Въобще не им пука,че тровят околните! Така наречените "пасивни пушачи" поемат неколкократно повече някои вредни вещества от самите пушачи!

От цялата история разбрах едно - ако спра цигарите, усещането ми за горчиво ще се претъпи още повече. :-)

За това на всички дами им препоръчвам преди сутрешното кафе да направят една свирка на половинките си, много по-полезно и ободряващо е :)

Аз пък предпочитам цигарата...

А какво ще кажеш преди кафето - сутрин и твоят ден да започне с минет ... за ободряване?

Айде стига бе, кафе без цигара си е жива отрова!

Пич та дрънка.Ей такива тъпанари от село, комплексирани малоумници най - обичам. :)))

Коментарът е до вървежния пич.

Jeni

Когато пушех, обожавах кафе с цигара! Сега вече не пуша, но кафето пак ми доставя удоволствие! Всичко е въпрос на нагласа! С цигара, без цигара животът си е такъв, какъвто си го направиш!

пия по 4 кафета на ден и пуша по 1 кутия бяло Боро (щото не ми липсват кинти) и се развам на крепко здраве и прекрасна форма; хич не вярвайте на измислените изследвания на разни ненормални лекари, диетолози и тем подобни, че било вредно за здравето; жените много ги привлича моят типаж, особено българките по морето (Съни бийч и другите вървежни курорти)

На колко годинки си пич? Аз след 20 години на точно твоят режим , с по 4 кафета и 1-2 кутии бяло Боро на ден , почнаха да ме болят гърдите и дробовете, да се задъхвам по стълби и баири, да вдигам кръвно, напълнях драстично, понеже енергията намалява, се заседявах все повече! После съвсем случайно видях един млад мъж, за който реших, че явно беше на химиотерапия, жълто, изпито и обмазано лице, двама малко по-големи от мен на около 40-45 год. си отидоха от инсулти и реших да ги спра. Засега ми е супер! Няма болки в гърдите, няма вкус на умряло в устата, няма кашлица, няма задъхване..

Какви грозни женски ръце с черно под ноктите, без маникюр и лак и с евтини "бижута"! Не можахте ли да публикувате нещо по-естетично? Аз смятам, че и двата навика са вредни.. Не пия и не пуша, не ям месо и от известно време се опитвам да откажа и кафето без кофеин, защото от години всекидневно пиене на кафе, забелязах, че съм се наркотизирала и реагирам също като наркоманите, ако не си получа дневната доза кафе.. Хора, това е вид дрога, влияе върху костната система и повишава кръвното налягане. Но всеки знае сам за себе си.. Аз ли ще ви уча на здравословен живот..

Ами,не,не ни учи на здравословен живот,защото такъв просто няма!А ти с твоите здравословни мании как пък не прочете до сега,че descafeinado е много по-зле от нормалното кафе?Ще ми вдигне кръвното,кога чумата върне на хората децата,аз съм с високо кръвно когато е 120:90,всичко е въпрос на предразположеност,не правете обобщения.

Мисля, че трябва да откажеш и мъжете...но те сигурно вече са се отказали от теб.

А да имаш отвреме-навреме болки отзад под лопатките? Нали знаеш от какво са - започват да ти растат ангелски криле!

Не е лошо да прочетеш и за ползите от умереното пиене на кафе - 2 чашки на ден! Също и за ползите от умерената консумация на месо! Както и за ползите от умерената консумация на алкохол! С една дума - ключовата дума е УМЕРЕНОСТ. Другото са мании, а те имат свойството да се задълбочават и това никак не е здравословно!

И цигарата без кафе е вредна комбинация. Както и кафето без цигара.

Казаха ли ви го!!!

И какво се променя от това?!

Пълна глупост!

Тия учени кота ще спрат да откриват неща, които вече отдавна са открити. Егаси преоткривателите. Сега чакам новина че някой университетски мореплавател е открил нов континент.