Как да сварим яйцата без да се напукат
Днес е Велики четвъртък! Време е да боядисаме великденските яйца (може и в събота). Но те често се напукват при варене. Как да избегнем това?
Обратно в новинатаКоментари - Как да сварим яйцата без да се напукат | Лайф.dir.bg
17-11-2017
20-11-2018
Коментари
Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:
сварен (нерегистриран)
оцета не втвърдява,а омекотява черупката
Пенка (нерегистриран)
*Коментарът е скрит, защото е извън темата или съдържа спам
Съдържанието е достъпно за регистрирани потребители. Моля влезте в акаунта си или се регистрирайте тук.
Nightborn (нерегистриран)
Оцет,яйце и твърдост. Открийте думата,която не се съвместява в горното изречение!
3199 (нерегистриран)
*Коментарът е скрит, защото е извън темата или съдържа спам
Съдържанието е достъпно за регистрирани потребители. Моля влезте в акаунта си или се регистрирайте тук.
от практиката (нерегистриран)
Оцет се добавя при боядисването, за да хване по-добре боята, а не при варенето /поне аз така правя/. За да не се пукат задължително условие е да се варят на тих огън около петнайсетина минути, после ги заливам със студена вода, за да се белят по-лесно.
Коце (нерегистриран)
Това с бялата кърпа е най-важното! И да е БЯЛА, ей, чумбера на баба не става!
БатиГого
Аз пък най-обичам тези дет се напукват! Веднага на салатка - ситно накълцани с малко оцет, олио, сол, червен пипер. И поръсено с ситно нарязан лук! Малиииии...Довечера колко ракия ще изхарчя! Не ми се говори!
koj5r (нерегистриран)
За да се белят по-лесно преди да ги залеете със студена вода е необходимо черупката да се начупи, което позволява да навлезе вода между белтъка и черупката. Явно не е приложимо при боядисване на Великденски яйца ......както и тези на съпруга :-)))
даскал (нерегистриран)
абе то е ясно, че някой е отсъствал от училище и не знае какво прави оцета върху яйчена черупка, ама айде:)
с тънка игла (нерегистриран)
Има уреди на пазара, с които яйцата се продупчват с тънка игла и яйцата не се пукат!
Toni
Леле колко вида бои и начини на боядисване и декориране има на яйцата... едно време баба си знаеше само обелките от лук и магданоза от двора хаха.
69 (нерегистриран)
правописа ти куца, но кой му дреме - важното е да се лапне и пийне и дремне.
аз (нерегистриран)
Ми аз ги сварих сутринта и от 40 се спукаха 3.Варих ги на слаб огън .Според мен трябва да се затопля бавно водата,че да не им дойде горещото наведнъж.Кърпи,оцети,няма такова положение.На тих огън и това е истината.Ако изпраскаш котлона на 9 много ясно,че всичко ще се спука.
Фън шуй (нерегистриран)
*Коментарът е скрит, защото е извън темата или съдържа спам
Съдържанието е достъпно за регистрирани потребители. Моля влезте в акаунта си или се регистрирайте тук.
Toni
Колко време на слаб огън?
аз (нерегистриран)
Ми да,нали киселото разяжда.И аз не знам откъде е дошла тая идея за оцета.
Петльо (нерегистриран)
Преди много години, когато бях дете, дядо ми показа един номер. Гледаха кокошки и ми даде да изпия едно прясно, сурово яйце. След това го сложи в буркат с оцет. След няколко дни черупката се беше стопила и остана само ципата. Напъха я в бутилка от лимонада и аз изумявах приятелите си с яйце в шише. :)
Астрина (нерегистриран)
Ползвай такъв уред за твоите яйца :)))
Така е (нерегистриран)
Неграмотност, кво да ги правиш тези "редактори".
.......... (нерегистриран)
Яйце :):):):):)
аз (нерегистриран)
Уф ,отговорих ти веднъж,но не ми излезе коментарът,та пак-котлоните са ми от 1 до 9,варих на 6,около 40 мин.Зорът е да заври водата,след това 10-15 мин.за да се сварят добре яйчицата и готово.
235 (нерегистриран)
През Велики пости яйца не се ядат. Що боядисдваш яйца и празнуваш Великден като не постиш?
E (нерегистриран)
,, Поставете яйцата в топла вода и ГОТВЕТЕ на тих огън,,. Правилно е да пише и ги ВАРЕТЕ на тих огън.
Toni
Тенкю :)
24214 (нерегистриран)
Ще сложите яйцата в двоен тензух и ще ги вържете, за да не се люшкат при варене и удрят едно в друго, слага се сол и се включва печката на слабо, за да се затоплят постепенно. Но все пак се случва 1 или 2 да се пукнат, какво от това. Пукнатите няма да боядисвате, ще ги излапате, но предварително ги нарежете, защото старите хора казват, че за Великден не се яде цяло яйце, трябва да е нарязано, не знам защо е така, но е останало от миналото.
Е (нерегистриран)
ПравописЪТ ти куца, но на КОГО му дреме- важното е да се лапне ,пийне и дремне.
Усмивка (нерегистриран)
Има една поговорка: "Куче, което лае, не хапе". Тя май ще се окаже подходяща и за това, че който прави много забележки за грамотност, си е баш неграмотник. Ей, тези комплекси, бе :)
mfp (нерегистриран)
Не можах да разбера, защо кърпата трябва да е бяла. Ако е разноцветна, какво ще се случи? :)))
Иванов (нерегистриран)
Затова сме зле! Защото такива като теб само ядат и цукат. Че и агитират останалите.
сигурно (нерегистриран)
Може да пусне боя и да нашара яйчицата предварително
35 (нерегистриран)
Това пък, че не се яде яйцето цяло, за пръв път го чувам. Винаги съм ядял яйцата на хапки - не го режа, просто си отхапвам ;-)
Е (нерегистриран)
Не знаех за цялото и нарязаното яйце. Хубаво е, че си го написал/а и ще го спазвам. Аз нарязвам обелките от лук на много ситно, намокрям яйцето и го овалвам в тях да полепнат по него. След това ги поставям едно по едно в чорап или пропускаща материя и ги завързвам с конец . Поставям ги в съд и варя. Махам мрежичките и люспите, когато изстинат. Така не се пукат, имат много хубав вкус, интересни са и е безвредно, лесно ,бързо и удобно. Друг начин е оцветено вече в един цвят боя да бъде изрисувано. С молив рисувам по яйцето и с игла по очертанията махам боята и яйцето става като обвито с бяла дантела или бели фигурки.
Е (нерегистриран)
Претенциите трябва да имат покритие. Никой не е безгрешен.Аз също.:)
аз (нерегистриран)
Много ценни съвети!Благодаря!Забравихте да кажете, че яйцата се варят във вода....
кака (нерегистриран)
И аз така ги варя, но пак ми се пукат..... Но след това си боядисвам всички, освен ако много не са изтекли.
Усмивка (нерегистриран)
Всъщност имам предвид коментара на 69. А твоят коментар го сложи точно на място :)
Тайната рецепта Ъ (нерегистриран)
Слагам ги на стайна температура да преседят около 2 часа. След това ги варя на пара около 20 минути. По този начин не се пукат изобщо. После ги слагам в боята и веднага след това минават през микровълновата за 10 сек. Така излизат с двойно подсилена черупка и ярък цвят металик. После се чукам за здраве. Това е.
Мила (нерегистриран)
Не се е ядяло цяло яйце,защото хората са постели и трябвало постепенно да се захранят.
E (нерегистриран)
*Коментарът е скрит, защото е извън темата или съдържа спам
Съдържанието е достъпно за регистрирани потребители. Моля влезте в акаунта си или се регистрирайте тук.
ха ха (нерегистриран)
Супер умно е, да се слагат цели яйца в микровълновата.
Ермак Тимофеевич
И много внимавайте кърпата да не е цветна, а точно бяла - с цветна кърпа яйцата ви не само ще се напукат, а направо ще започнат да гърмят като гранати, муахахахаха...
Е (нерегистриран)
Може и да се оцветят... муха ха
тогава (нерегистриран)
Пробвай с някоя от нарисуваните цветни кърпи
Ермак Тимофеевич
Да не съм луд, да ми гръмнат яйцата като гранати :-)
Я (нерегистриран)
Та какво за яйцата ти? ;)
Rosemary
Не щипка, ами цяла супена лъжица сол може да се добави. Осмотичното нялагане на водата и на яйцата се изравнява и те не се пукат. Това е тайната.
Мария (нерегистриран)
Ползвайте домашни яйца и няма да ви се пукат и чупят. Аз си купувам домашни яйца и много рядно се пука някое при варене.
Eokd (нерегистриран)
Явно е,че съветите дава някой,които едва ли е варил яйца някога. Защото те трябва да преседят няколко часа извън хладилника,а не няколко минути. Лично аз приемам съвети само от опитни домакини, а не от измислени
да кажа (нерегистриран)
Наредете яйцата на решетката от фурната, сложете във фурната, включете на 150 градуса и печете 30 минути.Извадете и веднага пуснете в боята, разтворена с гореща вода.Гарантирам,че няма да има спукани. Моите вече са направени така.
30 (нерегистриран)
Наистина ли не се сещате?
НАЙ
Мерил Стрийп получи почетна "Златна палма" на откриващата церемония на кинофестивала в Кан
Неделя Щонова е големият победител в Dancing Stars
Кристина Апългейт: Страдах от анорексия, докато участвах в "Женени с деца"
Идва голямата развръзка в "Ергенът"! Алек решава с коя дама иска да продължи живота си
Тримата финалисти в Hell's Kitchen се сгодиха в ефир
Неделя Щонова е големият победител в Dancing Stars
Тримата финалисти в Hell's Kitchen се сгодиха в ефир
Идва голямата развръзка в "Ергенът"! Алек решава с коя дама иска да продължи живота си
Н.Ц.В. Княз Константин-Асен Видински беше почетен гост на благотворителна галавечеря в Ню Йорк
Мерил Стрийп получи почетна "Златна палма" на откриващата церемония на кинофестивала в Кан