Жените над 30 трябва да спортуват редовно

Липсата на движение при жените е най-големият рисков фактор за сърдечно-съдови заболявания над 30-годишна възраст.

Обратно в новината

Коментари - Жените над 30 трябва да спортуват редовно | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поне сложете нещо хубаво за гледане на снимката!

Всички хора трябва да спортуват, защото спортът е здраве, а здравето е красота. А това, че някои жени изглеждаме с 10 години по-млади - това си е просто ген :)

наша Пена спортува в кафенетата с цигара в устата.

8901

Секс му е майката. Час два на ден и пращиш от здраве.

По-скоро трябва да се внимава с храненето. Аз не понасям и другата крайност тези мускулести фитнес женски тела с плочки на корема и набити големи прасци... Предпочитам естествени и нежни жени, каквито са жените по природа. И по темата за големите задници по долу- да, харесвам големи и дебели дупета, всички мъже ги харесваме и моля жените да не си ги стягат излишно :)

Ти по-добре иди на психолог, много си изнервена. И наистина, не се гледай в огледалото, дори да имаш време - едва ли има смисъл.

ма и едните и другити ша ги воза куту бригадирски колички.

Трябва много секс и фитнес не ви е нужен.За диета - ракия със салата.После пак секс.

Пропускам "ракия" и за останалото съм "за" с две ръце :)

Tarikat

Уважаема г-це Цензор, считам, че мотивът Ви за скриване на моя пост като съдържащ спам е неоснователен! Може би, защото сте твърде млада, но повярвайте ще дойде ден, в който ще се убедите в моята правота!

Липсата на движение е еднакво вредна и за двата пола. Жените са по-хипокинетични, мъжете са статистически по-податливи на сърдечно-съдови заболявания. Наднорменото тегло е истински бич за човечеството или поне за тази част от него, която сме свикнали да определяме като "развита". Първите публикации на тази тема са от 50 и 60 - те години на миналия век. Австралийските учени (или нашите вечно неразбрали журналисти) са открили топлата вода.

Майките имат достатъчно физическо натоварване. Да му мислят кариеристките. Липсата не движение е еднакво вредна и за двата пола. За третия не са правени изследвания на Земята. Може би на някоя друга планета.

Това, че майките имали достатъчно движение е обща балканска заблуда. Резултат - трътлести майки, или слаби, но отпуснати - вечно на диета, вечно кисели. Независимо дали си майка или не, трябва да се спортува, защото търченето след детето не заменя фитнеса, плуването, йогата, или каквото там човек избере да прави. Аз имам дъщеря на 6 години, която се опитвам да включа максимално в моите спортни занимания (е, не всички) - плуваме и ходим на йога заедно, и се надявам да я възпитам в любов към спорта и движението - ще й бъде от полза като порасне.

Това важи и за мъжете. Кардио спортовете са най-добри и най-важни. За по-мързеливите става също и дълги разходки с по-бързо темпо, каране на колело, тренажори в къщи пред телевизора - няколко километра на ден или през ден. Важно е също така да се консумират много пресни плодове и зеленчуци, както и ядки. По възможност с минимално съдържание на пестициди, нитрати и прочие. Чистия въздух също е от изключително значение. Избягвайте да спортувате и да живеете в замърсени места като София, която многократно бе обявявана за европейски град с най-мръсен въздух.

Това за София е защото винаги сме със забавени реакции.Ако навреме бяхме обявили Лондон за най-мръсен град,нямаше да има как да ни изпреварят.А какъв е знаят само тези дето са го посетили да речем през ноември...

Моята е на 57 и хич не е спортувала.Роди и отгледа две деца,не е като скелетите манекенки,не е и като тлъстите рускини /и американки!!!/.Всичко си е до джинса и до партньора /ех самочуствие!/.

Личи си, обаче че ти имаш много в главата! Най-вече в по това, че пишеш всички съществителни, прилагателни и местоимения с ГлАвНи БуКвИ. Видно е и в двата ти коментара - в първия, където си се подписала като "Анна" и във втория, където си се подписала като "100% МЪЖ". Ей на това му се вика трагедия - да нямаш ни задник, ни воля за спорт, ни култура!

Коментарът ми се отнася до подписалата се като "Анна".

Браво , вероятно си се разпознала в описанието за кривокраката и с голям задник "жена" за това в стремежа си да засегнеш коментиращия си извадила от контекста същината на написаното а едва ли не важното в написаното е кое се пише с голяма и кое с малка буква. Типично за злобните и грозни жени .Хайде остани си със здраве

Хаха, ама за малко да се разпозная! Точния размер на задника си няма да ти кажа, но бъди спокойна, доста стегнат е ;) Ако малко се напънеш да спортуваш, може и твоя да се стегне. Тоест според теб: 1. Мъжете, които харесват задници са прости; 2. Жените, които защитават спорта и се дразнят от неграмотно написани коментари са прости и злобни; Велика си, признавам те! Хайде здраве и на тебе!

Най-хубави са балерините... Не говоря за физиономиите... виж физиономията е дар божи, който според мен и с операция не се оправя.

Те се движат, но само възвратно-постъпателно с долната половина, а някои се разсейват и в същото време люпят семки, а това е некултурно и трупа мазнини. Не е лесна и тяхната, ей.

човек трябва да спортува и преди 30-те, и дори и да е мъж...какви са тези статии, които слагат някакви граници, сякаш другите нямат нужда от спорт..движението е в основата на доброто здраве, и това се отнася за всички без изключение.

Картинка по български Наско Тухларя жена му Керемидчийката/правела керемиди/ И дъщеря му с болни амбиции/щяла да става милионерка/ Българска аристокрация,мила родна картинка

Важно е да се спортува , но има един неоспорим Факт - Колкото и да спортуват , някои хора (жени по - специално) , когато са по природа Кривокраки или с Голям задник няма , как да го променят , изобщо Аз лично смятам , че тялото е преди всичко Ген и Дар божии .

Аз лично смятам, че големият задник е дар божи. За Бога, жени, не го променяйте, ако го имате!

Знаеш ли кои мъже харесват жени с голям задник , тези които нямат нищо в главата т.е Простите - Браво брато

Това са само оправдания, които ги чувам вкъщи, след което отварям хладилника и вътре пълно сладки, бисквити, вафли, ала бала и при това домашните спортуват ежедневно.

Могат, пластичната хирургия в днешно време е доста напреднала. Къси крака удължава, криви крака изправя.

абе отивам да пиша във форума за украйна - тука мноо скучно :))), някоя зряла стегната фитнес мадама ако има да ми пише ;)

...на челна стойка на една ръка а другата да си напише телефона по клавиатурата ;) ...полечка ше травмирате бе :)))

а мъжете?

Една от най-красивите жени, а според мен и най-красивата е Aishwaraya Rai - тя е на 40 години и в интервютата си казва, че не спортува и никога не е спортувала, но много внимава какво яде - не яде нищо пакетирано, само готвено вкъщи и т.н. Ако ядеш пържени картофи редовно или тестени изделия - спорта няма да те спаси - храната е много по-важна от спорта - както казват бодибилдърите 95% от успеха е в диетата другите 5% са тренировки

Jeni

Да така, но все пак спортът с нищо няма да навреди, напротив! Движението е живот! И след определена възраст и много полезно за здравето!

епа храна храна ама треа си мръдват дупето отвреме на време :)))

Голяма грешка е да съдиш по снимки само. Докато не я видиш гола, можеш единствено да поздравяваш фотографа й.

Сутрин, неумита. Да не говорим за грим.

Тя има красиво лице, но в тялото, въпреки, че не е пълна, е като козунак - личи си, че не е спортувала, няма нужда да го казва. По-добре да не се показва с рокли без ръкав с тези отпуснати рамене.

"стара риба няма!" :)))

А мъжете? Да спиртуват, може би?

:))) ся ако ше се дразниим :))) ай наздраве!!! ;)

И аз мисля, че народа е много тлъст и мързелив?!?! Аз съм на 47 и килограмите ми са от 16-годишната ми възраст. Никога не преяждам. Всяка сутрин ставам в пет без петнадесет, тренировка - 30 минути. После бързо ходене в парка - час, а събота-неделя - по два часа. Независимо от климатичните условия. Това ми поддържа тонуса и ест. фигурата. Затова ме мислят за 30 годишна?!?

Поздравления. Народът наистина не мисли за здравето си. Ако приемем, че външността е суета, то поне за здравето си да се грижи. Аз ходя на фитнес редовно от години и жени в него почти няма.

браво на онази, която Господ пази! Майка ми е между вашите две възрасти и "спортът" и е Tелевизия докато оправя из къщи.

Tarikat

случайно да имаш 1-2 деца, мъж - май не? За какво се тормозиш тогава?

Децата и мъжът не могат да бъдат оправдание за липса на време, когато то е правилно организирано и когато семейните задължения са разпределени между членовете на семейството, а не с тях да се "гърби" само единия. Защото пък в двора на блока ми е пълно с жени, които всяка вечер седят след работа по минимум час, клюкарят, с цигари в ръце, а петък вечер и събота и питиета и постоянно се тръшкат, че нямали време за нищо, защото все трябвало да готвят, чистят и т.н. Близка моя приятелка, с малко бебе, всяка събота и неделя ходи да плува по час, час и половина, защото тогава мъжът и не е на работа и гледа бебето, за да може тя да има време и да поспортува. Но всичко е въпрос на приоритети и не разбирам защо някой, на който здравето не му е приоритет трябва да напада друг, който се грижи за него.

Имам 2 деца, на 34 години съм и тежа 54 кг. Висока съм 168 см - Наистина си тъпанар ;) А, и имам любовник на 25 :)

Ей сега, ако знаеш колко мързелани подразни...Браво, ако това, което си написала е вярно. Възхищавам се на дисциплинирани хора.

Точно това исках да напиша и аз. Трябва да спортуват ВСИЧКИ.

Най-вярното мнение по темата е първото, според мен.

Сега излизам да карам планински байк в местността "Кайлъка",до Плевен.Правя го всяка неделя,освен когато вали.С приятел правим преход от над 50 км в комбиниран терен(шосе и земни пътища).На 40г съм,а рядко виждам младежи с моята фигура.Не си губя времето с ходене на фитнес-работата ми и карането на велосипед+домашните физически упражнения(лицеви и коремни) ме поддържат в форма.Младежите плюскат дюнери,и се напиват като прасета в петък и събота,а после си ревнуват гаджетата от мен :)

Много добре, но защо само в неделя. Може и през седми;ата, сега дните са дълги.

Ми най-вероятно, щото през седмицата работи.

Виж, това сравнение с младежите, и тебе-жена, с минало в години-години: отказвам да ме плаши

K'o!? K' о речи?!

Както се казваше някъде: "Време за реклама!: :)

Поздравления за 40 год. младеж, но и на мен ми прозвуча малко като текст на обява :)

Ами те трябва да спортуват ама те не спортуват. Във фитнеса, където ходя, са предимно мъже.

Кажи си, че около тебе са такива, явно не заслужаваш нещо по-добро...

нашенките над 30 са като чувал с картофи,с нереални претенции и оглеждащи се за някой балък да го смучат.

редно е да се споменат и плешивците, които едвам си влачат шкембетата

А нашенците над 30, че и под, са плешиви, шкембеливи пияници, бедняци и некадърници, които искат да чукат манекенки и да карат коли за милионери. И не се виждат, че не могат да си намерят дребното пикало изпод топките лой по корема и са космати като орангутани. Лигави мамини синчета с безумни претенции!

ахахах нещо сте се засегнали, меркантилни кифли ;)

Tarikat

Мина ли вече под дъгата?

а мъжете над 30?

Балъци са тия дето никой не ги смуче. Май и ти си сред тях, честито!

От утре започвам да спортувам за да спася поне един живот в Австралия.

+++

Явно си нямаш хал-хабер от Австралия. Хората спортуват В ПЪТИ повече от тукашните тюфлеци.

Въобще не се отказват от цигарите с напредване на възрастта. Обикновенно си остават дърти пушачки. По издържливи са от мъжете.

Започнах да пуша на 41 години. На стари години и аз пропуших/жена/...

На възраст над 30 години основния спорт за жените е секса. Е*ането не се ли зачита за спорт?има клатене, вдигане на крака, въртене на таз и дупе, стискане на свинктери и много пъшкане. Лее се много пот и се горят много калории.

Статистиката твърди , че около 75 % от жените над 30 стремително губят желание за секс ,заради прекомерния стрес в съвременния начин на живот .

Абе то половината жени над 30 са по 80+ кила. Секс с мечка. Трудно се преборва.

Ами над 75% от мъжете в България нямат 5 лева в джоба. Откъде да им идва либидото на тия жени. За високо либидо си трябва добър стимул.

Като изключим правописа на термина сФинктер, за всичко друго си прав/а.

Ти не си жена, а мъж- дена не може да изпростее дотолкова, че да е съгласна с това, което този примат е написал.

Ами едва ли, ако е с някой балкански простак, който се мисли за мъж, ама е гола вода и е добър само на приказки.