Германски учени: Българското кисело мляко лекува Паркинсон

Българското кисело мляко лекува болестта на Паркинсон, доказаха немски учени. Откритието отваря добри възможности и пред България, пише “Дойче веле“.

Обратно в новината

Коментари - Германски учени: Българското кисело мляко лекува Паркинсон | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Идеални условия ЕС да забрани да го произвеждаме под натиска на FDA.

Абе кой какво превеждал какво открили и какво не незнам, обаче Българското кисело мляко си е полезно отвсякъде. Дори и за по-възрастните при които по принцип не е хубаво да пият много мляко, с киселото няма проблем.

Ми аз прочетох оригиналната статия. Никъде не се споменава България или каквото и да било българско. Споменават единствено йогурт. И че идеята им е да правят обогатен йогурт така, щото да върши работа при паркинсон. Явно на писача на новината много му се е искало да станем известни с нещо, ма уви - не сме. Въпросът е къде е гледал редакторът, та е допуснал такива фактологически грешки. Дира, нали знаете, че фалшивите новини не са новини? Ако претендирате да сте нещо повече от малоумен сайт за "някакви новини", то поне си дръжте редакторите изкъсо. Иначе между вас и link няма разлика.

и къде я прочете оригиналната статия за киселото мляко , хер баур - в китаиски вестник ли - в билда от германия пише - медицинска сензация благодарение на българското кисело мляко - защо търсиш под вола теле

Ама да се разберем.. става въпрос за ИСТИНСКО КИСЕЛО мляко, а не тия помии в магазините, които срока им на трайност е повече от месец...

Един упорито премълчан факт - на времето личният лекар на Хитлер му е забърквал илачи от фъшкии на български селяни балканджии, които са яли основно кисело мляко - ФАКТ!

ChoSa

Не знам кога германците ще почнат да продават българско кисело мляко, но японците отдавна го правят. Във всеки японски магазин за хранителни стоки, където се продават млечни продукти има българско кисело мляко, пише "българско кисело мляко" на него и има различни снимки от българия на него (от Мелник, Рилския Манастир, хора с носиии и др.), и наистина е хубаво, направо да си припомниш как изглеждаше нашето. А който не си спомня какъв вкус имаше нашето кисело мляко, да отиде да си вземе закваска от някое село, да си вземе и малко овче мляко и да си направи вкъщи, повярвайте има разлика. А който се притеснява че било малко мазничко, да знае че такова нещо като "Natural Zero Fat Yoghurt" нЕма :)))

за една вечер се превърна в дърхава през 192з година весе.зачертаха нациолност българин и написаха македонец.двама родни братя станахме от две националности за една нощ.историята не знаеш весе,затова така пишеш. хаиде със здраве.

Вече от десетилетия учените смятат, че то има специални свойства, защото селяните в България достигат много висока възраст. Да,да,още малко и ще задминат немските пенсионери по...дълголетие:))) Голям смях,голямо нещо:)))

Ааа... така... хемороиди лекува ли?

Лекува! Само трябва да го понатъчеш навътре. Всяка вечер по една кофичка.

Абе и аз това правя, ама бабата ми вика - дедо, абе то ако не е млекото сие живо е*ане бе!

Тя и ракията предпазва от всякакви вируси, бактерии и тям подобни... И е вкусна!

Българското кисело мляко нищо не лекува, защото от 25 години няма истинско българско кисело мляко.

В статията никъде не се цитират имена или авторитетни изследователски институти, че лечението на тази тежка болест вече се е случило при клинични изпитания. Но за сметка на това коментарите са едва ли не, че имаме най-уникалния продукт на света и колко "ще спечелим" от киселото мляко. Запомнете - за сега няма с какво да смаем света и той да ни е "благодарен", че сме му го дали!

в статията се цитира института макс планк в дрезден - прочети в гугъла за университета и за разработката на професора теymuras кurzchalia

На авторката мога да и предложа натурално БГ мъжко мляко - ще я изцеря от бая болежки...

и рак и спин лекува!

дя-до

Пак пълни дивотии. Паркинсон НЕ СЕ ЛЕКУВА!

Истинско кисело мляко можеш да ядеш само ако си го произвеждаш сам, което никак не е трудно. Това по магазините е шибан "йогурт".

Заглавието се нуждае от промяна. Едновремешното кисело мляко е могло да лекува болестта на Паркинсон. Сегашното кисело мляко в магазинната мрежа е пълен боклук, ако щеш, вземи и от 5 лева кофичката- пак е повръщок, тъпкан с изкуствени сгъстители, ароматизатори и разни метилдиацетати с аромат на масло. Щом отворена кофичка мляко трае 30 дни извън хладилник- направете сметка що за "кисело мляко" е това. Едно време млякото се разваляше за 3 дни в хладилник. Дайте на котка кисело мляко и наблюдавайте погнусената и физиономия.

тоя от къде си е купил бг кисело мляко ... щото от иогурти, данони, и др говн.. мн ме съмнява че е виждал нещо истинско

Да не е спаднала продажбата на кисело мляко в България?

Каква своеволна измищльотеница на авторката. Верно е че това може да е личното и желание, но няма нищо общо с теорията на германците, защото там не се говори само за млекото като ЛЕЧЕБНО СРЕДСТВО а за опитите с него

Тези номера с национален продукт, който лекува нещо си, ги има само в България.

"DJ-1" СЕ ПРОЗВЕЖДА ОТ АМЕРИКАНЦИТЕ

Ако е превод, да си е превод а не шовенистини номера :БЪЛГАРКА В НОСИЯ И КОФА! Ха, ха - то първо млекото се окислява в нея и второ - кой ще яде млеко от кофа?

Ей софийски катил, първо се пише млЯко, второ това не е кофа, ами медник, казват му още "менци" или "бакър", защото се произвежда от мед. Но не е мед за ядене, тикво софийска. Много сте проси у шопия, много! Наистина сте дървени глави!

Не се "произвежда", а се изработва в работилници, тези изработки принадлежат на занаятчиите. Съхраняването на мляко в менче или менци не е препоръчително.

не аз, а ти боклук- какво обиждаш на град? Кофа си е кофа без значение как я наричаш - КОФА си е кофа

Не разбрах защо новината е в "Лайф"?!

Аз не намерих думата `българско`в статията. Говори се за кисело мляко.

много често си измисля неща /Уж птревод/ за повдигането на БЪЛГАРСКОТО самочувсвие и гордост

в нея наистина се споменава за българското млеко и то НЕ ЧЕ ВКУСНО, а че съдържа две важни съставки. А останалата част е доста измислици - какво ги е еня германците дали ще се продава българско млеко в магазините и дали и българските учени ще правят и те нещо.... Но снимка с млеко има и то не със селянка, а е в чиста стъклена купа! И НАЙ ВАЖНОТО - САМО МЛЕКОТО НЕ ЛЕКУВА .........

има българско в статията, тя се казва - медицинска сензация благодарение на киселото мляко от българия - избери името на професора в гугъла - teymuras kurzchalia се казва

Хехе .. :)) А аз си мислех, че шарлатани имало само в България! ;) Че киселото ни мляко е полезно - полезно е, и без да ми го твърдят някакви немски тъпанари! Но че лекува Паркинсон е просто безумие.

Хехе .. :)) А аз си мислех, че шарлатани имало само в България! ;) Че киселото ни мляко е полезно - полезно е, и без да ми го твърдят някакви немски тъпанари! Но че лекува Паркинсон е просто безумие.

Я! Германците откриха Америка! Но... коя? Ние си знаем, за киселото мляко, ама те, какво ли са "открили"...

българите са я открили! Когато са се докопали някак си до един бряг и са видяли Мисисипи един изревал АМА че РЕКА, АМА РЕКА и така е станала Америка! Ясно?

в германия винаги се посочва кои, кога, какво е казал - такива лакардии като немски учени или бългаски бизнесмени няма - винаги се посочват имена - освен това истинското кисело българско мляко не съществува отдавна - кисело мляко от мляко на прах с добавка нишесте и "подобрители" не е и не може да бъде някому от полза

това са пулни глупости! аман от комплексарщина!

Българско кисело мляко - българско прясно краве мляко - български крави - български краварници - български производители - ЧУЖДЕСТРАННИ ИНВЕСТИТОРИ И СОБСТВЕНИЦИ ...

високото самочувсвие -най хубавите да е българските: вина, салами и кашкавали и цигари и пр. Но бях много изнинадан - не беше така. Това го твърдят само хората не излизали на вън. И НИКАДЕ НЕ Е КАЗАНО ЧЕ САМО С българското млеко са правили отитите. Но шовенизъмът помага на много хора.

Тези думи на влезоха - извинявам се

Неграмотник!

Раната прави борбата- аман от този шаблон.

....Дали скоро в германските супермаркети ще се появи българско кисело мляко, предпазващо от Паркинсон?, питат германските журналисти.....Същото пита и българския потребител защото това което ни пробутват българските производители(да не изброявам марки защото всички са от един дол дренки) е менте, много далеч от истинското българско кисело мляко. Цени високи, качество ниско-това им е стандарта.

само млекото е нищо! Комбинацията от зелените плодове...... Така че пазарите са пълни с гръцки, турски и германски млека

В цял свят кисело мляко колкото искаш. Но може би двата основни микроорганизма дето участват във ферментирането на киселото мляко, по начина по който виерят свободно в България и тук им е естественната среда, имат по различно действие от тези със закваските които се внасят в техните страни и се модифицират. Иначе учените едва ли щяха да говорят, че специално Българското кисело мляко е ценно. Бактериите в закваските са ценните. В комбинацията си и в произхода си както са се ползвали за направата на кисело мляко в България с което са се хранели столетниците овчари. Бактериите в киселото мляко са много силен пробиотик при това та българското сигурно пак е най добро.

Това просто не е вярно!!! Дядо ми на село цял живот ядеше кисело мляко, печени плодове и пилешко варено месо, не пушеше и не пиеше алкохол, но около 75-тата си година се разболя от паркинсонова болест и до смъртта си пиеше "Паркизан" /Партизан/ както се шегуваше. Поредния кьрфишек!

Malmo alcoholic niama losho!

Както и друг път съм казвал, ще дойде време, всичките западни лакомии да се редят на опашка за нашите храни. Не защото нямат, а защото нашите с класи са по- вкусни. А на онзи анадолец, дето хвали йогурта ще кажа: йогурта не е българско кисело млако. Йогурта е някакво твърдо мляко, безвкусно. Добре, че сте се довлекли по нашите места, че и вие да опитате нещо вкусно и по-различно от овча лой.

много си прав -вкусни като нашите плодове и зеленчуци няма никъде в европа , кисело мляко като нашето няма също , билки като нашите също няма , няма и мед като нашия да не отиваме по-далеч ...и всички емигранти го потвърждават

Мен поне не ме е излекувало, защото наверно ми пробутват нишесте и цвик вместо бактерикум булгарикум. А за населението нямам думи.

много закъсняхте братя. В Германия кисело мляко колкото си искаш, защо да е българско? Всичките са много вкусни и най добре е да не се заблуждаваме!

Те, немските учени не могат да си изберат от буллука кисели у тях млека, че са тръгнали да пишат за нашето. Сигурно са разбрали къде е истината.

Да бе... Моята баба от кога е с Паркинсон, а си яде кисело мляко - що не се е излекувала!

За първи път като опитах домашно кисело мляко в едно Севлиевско село разбрах, че никога преди това не съм опитвал кисело мляко. Смятайте какво ни продават в магазините. Ако ще се купува да се купува от селяните, но тях ги цакат с глупости за стандарти на обработка и т.н. За да могат големите компании да богатеят и селяните да не им правят конкуренция с истинското кисело мляко.

ocmpuemo@

А представяте ли си до какви изводи ще достигнат ако тръгнат да изследват киселото ни зеле!

A,чудодейното нишесте и прелестни растителни мазнини , с които е натъпкано, какво ли лекуват?Дано, дано разкажат и за техните вълшебни свойства, вълнувашо е , някак.

Не е хубаво да се повтарят сляпо нещата които се въртят по медиите. Всеки знае, че журналистите нищо не знаят но от всичко разбират. Ако се съмняваш дали има нишесте в някакъв продукт просто капни ена капка йодна тинктура и виж оцветяването......ако има виолетово значи има нишесте (соя) ако си остане кафяво...значи няма нишесте. Колко е просто....а не да се повтаря като папагал писанията на журналята.

Само дето в национален тв ефир показаха нагледно как се носят проби в лаборатории и в киселото мляко се съдържат както растителни мазнини, така и нишесте!Колко глупаво да се вижда и доказва и пак да се дрънка, че не било така!

Ей, цензори, що изтрихте толкова коментари, бе?

В наш интерес е българското кисело мляко да се прочуе по света като целебно! Трябва да използваме всяка възможност за добър имидж на страната ни, защото от това само ще спечелим.

И Аз знам глупости, но си мълча.

Домашно кисело млако се прави много лесно. Всеки, който има достъп до истинско прясно мляко, би могъл да си прави натурално кисело мляко.

По турско всички са му викали йоур (йогурт, йогърт) за да се направим на интересни сега вече е българско кисело мляко :)

ХОДИ СИ В АНАДОЛА БЕ КОПЕЛЕ!!!

съм си в центъра на Пекин кит. пр. мляко със закваска от местно кис. мляко (с бацилус булгарикус) и става перфектно ! Добри закваски има и там и тук :)))

Но за съжаление ИСТИНСКО кисело мляко може да ядете само на село приготвено в домашни условия.Това от магазина не е с жива закваска и няма тез бактерии които вършат чудеса.Ако не ми вярвате опитайте да си направите кисело мляко със закваска мляко от магазина.

Вярвам ти.

редовно си правя! не от всяко, но повечето марки имат необходимата закваска!

помня като си ходех за ваканциите на село как баба ми правеше овче кисело мляко в големи буркани (в които иначе се прави компот) - отгоре с дебел слой каймак, ако забиеш лъжица в него, така си стои... ех, спомени!

Човече, така хубаво си го описал, че докато го четах и лигите ми потекоха, не се майтапя. Преди около 8-9год попаднахме случайно в едно село и там ядохме домашно биволско кисело мляко. Не съм яла нещо по- вкусно през живота си. И сега като четях твоя коментар, си спомних за онзи превъзходен вкус. Просто уникалнооооооо ;) ;) :) :)