Живей активно със своето куче на 28 септември

За трета поредна година стотици почитатели на активния начин на живот и приключенията и техните домашни любимци ще се включат в „ЖИВЕЙ АКТИВНО! И СЪС СВОЕТО КУЧ

Обратно в новината

Коментари - Живей активно със своето куче на 28 септември | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ех, нито един коментар! Само кучофоби ли четат тук? Събитието се очертава да е забавно. Хубаво е подобни мероприятия да добият по-голяма популярност и да не се провеждат единствено там. Имат позитивен ефект върху децата, заедно с обучението и грижата за куче, у децата се култивира чувство за отговорност, която би следвало да върви комплекст с любовта към животните. Радва ме да виждам тийнеджъри, които ходят на аджилити или обучават домашните си любимци. Защото в парка има и един друг вид, които вероятно взимат психотропни вещества и чупят съораженията по детските площадки и младите дръвчета.

Домашни любимци като 50-килограмови кучета не са подходящи за отглеждане в тесните апартаменти, с които разполагат повечето кучофили в София. Затова аз макар да не съм кучефоб, не одобрявам факта, че парковете в столицата са пренаселени от кучкари и кучета. Така че за разлика от теб, който призоваваш за популяризирането на подобен тип мероприятия, аз пък ще призова към намаляване на броя на домашните любимци в София. И без това немалка част от тях по стечение на обстоятелствата стават бездомни или безстопанствени. Който пък от потенциалните бъдещи стопани се чуди какво да прави, да прави, да отглежда и да възпитава българчета!