Над 150 безплатни тренировки в София

Move week 2014 - Европейска седмица на спорта и физическата активност ще се проведе в София за трети пореден път.

Обратно в новината

Коментари - Над 150 безплатни тренировки в София | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А секи ден спортувам без пари! Лъскам бастуна и не се кося, че ми струва пари :) А вий - само един ден. Баси ненормалните!

Ауе, ари уе.

Над половината от изброените спортове са исключително смотани. Измислени са за замаявка на хората. Спорт разбирам например: лека атлетика, плуване, футбол... Всичко друго е лигавене, капризи, желане за припечелване на пари за сметка тъпи спорнсори или обратното за искарване на пари от много умни спонсори...

Има хамалски спортове, има и тарикатски. По-професионално казано има по-интензивни и по-умерени спортове. И все са спосртове. Освен това е добре да се редуват. За някои възрасти и видове натура са полезни определено по-неинтензивните спортове, които обаче също мнго ефикасно натоварват. Въдвори ред в представите си, не изключвай от списъка онова, което не е екстрем. Екстремални са преди всичко небалансираните натури и тъпаците. Нямам против леката атлетика, но тя е полезна в умерени дози и вредна в прекомерни. Докато един Уин Чун е полезен във всяка доза. Захапваш ли? Или адреналинът ти надделява над разума?

Единия + е мой

Спорта е прекрасно нещо за отбрано елитарно общество на богати хора. Спорта е супер скъпо удоволствие - нищо не произвеждаш, нищо не печелиш и ти се дават пари - от къде от бизнеса на Домусчииски например..... под невинното лице на спорта мутрафните развалят телата и формите на нашите деца....

И Домусчийски вместо да ги даде за заплати на работниците си в предприятията си прередпочита да ги дава за скъпи футбулисти да си въртя гъза по стадиона и да ритат бесмислено една кръгла топка което си е обсолютно тъпо занимание ако ти е основна професия. И други "бизнесмени" са като него . Но и по света си е така. Затова лично аз съм против професионалния спорт. Спорта трябва да е масов и непрофесионален, а в свободното време.

Явно бъркаш професионален спорт и мутренски изяви със спорт въобще. Спортът е не само препоръчителен, той е задължителен за здравето на хората от всички социални среди и възрасти. Особено за децата, в днешно време така уязвими по отношение на ниска физическа активност и неправилното хранене. А и винаги може да се намери евтин вариант за спортуване - от най-обикновено каране на колело или кънки в парка, до джогинг или дори само разходка сред природата.

За отбраното общество са елитарните спортове. Простосмъртните също трябва да мърдат обаче, защото иначе се разболяват от лошото качество на храната и често пъти от обездвижване. Да се тича в парка, например, е безплатно. Въпрос на култура! Не говоря за хората, които работят физическа работа. При тях има износване на стави и пренароварване на определени мускулни групи, тук йога асантите могат да свършат хубава работа, например. Знам, лесно е да се каже! Времето вечно недостига, но ...

Абсолютно съм съгласна , че бедни и богати трябва да спортуват, ноооо за бедните ми е думата, забрави да отидеш в парка сама - същество от женски пол - да тичаш, нашите паркове не са охраняеми, има бездомни кучета и пълни откачалки, на собствен гръб съм го изпитала, говоря за сутрин да отидеш да потичаш като по американските филми, за тук си остава само филм, особено през по студените месеци , само от 11-12 до към 13-14 часа може да се тича що годе необезпокояван, когато се пълнят парковете с майки с деца. По скоро толерирам и адмирирам фитнес площадките, които на места виждам, там доста младежи се навъртат и ги гледам, че с удоволствие тренират, хем безплатно ,хем на открито , хем се срещат там и не висят на телефоните. Ако може повече такива площадки.

Това са тотални глупости! Спортът е нужен на всеки човек и не е задължително да плащаш, за да го упражняваш. Не е задължително да си отпочинал напълно и да няма какво да рпавиш, за да спортуваш. Спред професията и начина на живот човек е длъжен да спортува, ако иска да е здрав и полезен на себе си и на околните. Ниската култура и ограниченто мислене са причина спортът да се приема извратено. Например да гледаш спортове по телевизията е пълен нонсенс, ти гледаш долна проба шоупрограма. То не е спорт, то е шоу на база спорт. Или да приемаш за спорт само онова, което се прави във фитнес или на игрище - също ограничено и глупаво. Спортът е движние, което гарантира по-добро здраве и превенция. Според човека и нуждите му има винаги безплатни опции, а някои от тях и не изискват много време. Но се иска: знания, култура, мотивация, съвест и съзнание. Които лиспват у простата част от народа. Някои смятат спорта за занимание на богатите. Да, богатите, които не са мошеници, са богати, защото знаят кое как, па и за спорта знаят колко е полезен. Не е до богатство, а до интелект и съзнание.

Извинявам се, избързах с писането, сега видях, че програмата за Варна е миналогодишна. Но все си мисля, че трябва и други градове да се включат, само не знам защо не се сложи цялата информация на едно място, за да е по-достъпно за хората.

Дали са само програмата за София, но се включват и други градове. Потърсете в moveweekbg dot info - там поне намерих препратка за програмата във Варна.

Наистина защо само в София? А в другите градове?

Жалко че е само в София, трябва да има и в другите големи градове.

В това студено време предпочитам да си стоя у нас пред телевизора. Вие се сетихте кога да го направите. Не благодаря