Марая Кери се изложи с фалшиво пеене (видео)

Певицата беше заклеймена от почитателите си заради вокалното си изпълнение на концерт в Япония в събота.

Обратно в новината

Коментари - Марая Кери се изложи с фалшиво пеене (видео) | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е, голям праз, като е пяла фалшиво.Толкова може....

По-добре недей, бате, по-добре недей...

Стига вече с тези американки!Пишете за мен!

Марая е австралийка, Госпожо.

:)Господине, австралийка е Кайли Миноуг. Марая е американка- родена е в Хънтингтън. По- скоро е афро- американка и испано- венецуелка по баща.

По-добре недей, бате, по-добре недей...

Преди се смяхте на мен ! Уууу то ко било та не мое да пее , оригиналът съм аз истинската певица!Либидидалчо

По-възрастните още помнят как тропаше като кобила на изпълнението на първия и хит "Тулибудибодаутчю". Ако не беше шефа на Сони да я забере от закусвалнята, в която работеше вече щеше да е бургер мениджър. Глас - 10/10 Култура, интелект, артистичност, стил, обличане - 2/10.

А ,бат Кольо, пак ли се навърташ из объркащи те ареали.Стопанството теб чака, за копане имаш, не се ангажирай с несвойствени дейности.Айде.

Права си бульо Керанке... Ти кравите ги забра още по светло, аз още се мотая. Сполай ти и бъди рахат - както е тръгнало Мара с това пеене в скоро време ще изнесе концерт в Хоремага и ще си повдигнеш културата. Дотогава си пази ареала, че чобаните са ти направили фен страница в Лицевата книга и ти се точат.

Аз пък харесвам Марая!

По-добре да беше изпяла "Кенли". Не можах да издържа и спрях клипа по средата. Японците явно се славят с по-голямо търпение след като не са я освиркали директно.

В това ти е силата...да освиркваш анонимно от тъмната зала, без никой да те знае, този върху, когото е светлината.

Кумири и идоли имат само езичниците. Марая е една жена с професия. Ако се справя добре - заслужава хонорар и уважение. Ако не всеки, който е дал пари да я гледа и слуша, а не получил това, което му се полага е в правото си най-малкото да я освирква. А защо не и да я позамери с туй-унуй. Леко разбира се - няма да се контузваме, я.

Жената има изумителна дискография.Гласът й и музиката й са дали на милиони хора по света, които се вълнуват от красивата музика много силна емоция.Дори само дебютният си албум да беше издала, пак щеше да е оставила искряшо ярка следа в света на музиката!И за разлика от много други самозвани "звезди" , дори да е имало каквото и да е затруднение, е пяла наживо.Нещо все по-рядко срещано.Няма да е зле да има повече такт, добронамереност и уважение като се коментира.

За съжаление най добрите производители на озвучителна техника,каквито са японците не могат да работят с нея.Много е тъпо,но факт.За масовата публика всичко се свежда до това да грабнеш микрофона и толкова.Да ама не!Не случайно си има и професии като тон режисьор,техници и пр.И ако те те прецакат нищо не можеш да направиш

Само онзи, който НЕ ИЗНАСЯ концерти, не може да сгреши! Марая Кери от над 20 години пее супер и е логично, че все на някой концерт ще има проблеми с озвучаването! И веднага това стана кой знае каква важна новина ?!?

Като платиш 200 лв. примерно и чуеш това независимо от причината си запушваш ушите и си искаш парите.

Естествено!Пяла е милиони пъти изумително,но единственото за което има място ще е оплюване и отвратително отношение за отделни фрагменти ,защото от същият този концерт имаше и страхотни изпълнения-например "Don't Explain",кавър на Били Холидей, ама естествено, има място за злоба и неинформираност!

Абе Манчо, тя не е имала проблеми с озвучаването, бре! Тя е имала проблеми със собствения си глас - ПЯЛА Е ФАЛШИВО!!!

Абе,Мунчо, първо НЕ е пяла фалшиво, има отделни моменти на неточни тонове и ти беше много детайлно обяснено защо се стига до това-именно по технически причини!Ей, не стига, че злобни, ами и прости!

Отиди на класически концерт. Там не се бърка, това е друга класа.

"Кен лииии ибудибу дау чююююююю..." или нещо такова...

Марче, нали съм ти обещал да те взема душо. Ще ми пееш на ухо. Бат Колю не е махнаджия. Айде фърляй тия микрофони неверни (и двата) и идвай на село. Дълбока оран ни чака Марче. Сватбата ще е след Димитровден.

Прав си за всичко,което казваш-озвучаването на акустичен концерт не е лесна работа.Но не ми се вярва точно в Япония тон техниците да не си направят звука,и Марая да излезе без да е направила саунд-чек..Не го вярвам.Тя е страхотна певица.По-скоро ми звучи предрано и с паднал глас,не и е за първи път да пее с изморен глас.

На днешните концерти има поне по 2 warm-up acts и нищо, че конзолите са цифрови и се работи с пресети, аз съм виждал ужасни недоразумения... Просто се случва. Отнема по една или две песни време, докато главният тонрежисьор разбере какво става, през което време (естествено), артистът пее с половин тон, понякога и повече, по-надолу. :-( Саунд-чекът е едно. Когато залата се напълни и системите се пуснат на пълна мощност, след като си имал 2 warm-up акта преди това, много неща могат да се объркат

Тая е голям образ, спомням си я, като беше пияна и получи награда на някаква церемония.

За всички, които никога не са стъпвали на сцената на концертна зала, която използва озвучителна система, нека разясним. Уважаеми Ганьовци, Този тип "фалшиво" пеене, както го наричате се предизвиква от това, че изпълнителят не чува гласа си и съответно му е трудно да фиксира правилно тоналността, в която пее. Това се случва в зали или на стадиони, където озвучаването е много силно, звукът се отразява и се връща отразен до сцената, което обърква вокалистът жестоко. Поради тази причина на сцените има едни легнали неща, които са реално тонколони (монитори), от които вокалистът да може да чува себе си. На тях обикновено се подава миск, в който вокалът е изкаран много напред. Също така в последно време се използват и слушалки, в които отново се подава микс с усилен микрофон, за да се чуваш какво пееш. Ако сте забелязали накои певци понякога си запушват с пръст едното ухо, докато пеят - това е отново, когато не се чуват добре и по този начин успяват да чуят поне нещо, заради резонирането на гласа в черепната им кутия. Това е най-просто казано, като за неразбиращи комплексари, които плюят. Естествено, че има певци, които не могат да пеят. Марая Кери обаче не е от тях. Виждали сме я да пее акустично. Ако я сложите в камерна зала, в която няма озвучителна система, тя ще изпее песента без проблем. Озвучаването на един концерт е много трурдна работа и такива гафове стават, за съжаление... и те се случват САМО при певците, които пеят наистина наживо, ако ме разбирате.

Браво!

Дрън-дрън! Марая до сега е пяла все в камерни зали и без озвучителна техника... Тя си знае най добре защо е пяла без високите тонове и фалшиво. Във всеки случай причината не е в озвучителната техника.

И ние заклеймявахме БСП за откритото предателство към нацията, но фалшиво си я караха цяла година. Че не им е и сефте!

Би било редно при такъв проблем с гласа си да се откажеш от парите и да отмениш концерт, защото имидж и славата, градени през целият живот, могат да бъдат съсипани с фалшивото пеене на някое парче дори и да остане без концертите въобще- ако това е Марая де.

Още на следвашият концерт, една вечер по-късно, звучеше супер.

а ти беше и на двата

Муньо селски, в ерата на интернет физическото присъствие не е нужно.Освен за муньовци като теб, които присъсттват на концерти...пардон "участия" на чалгаджийки в селата.

вие като вълк. Ужас!

Ужас! След Валентина Хасан и "Кен Лий" не вярвах, че ще чуя по-фалшиво изпълнение, докато не чух току-що изпълнението на самата Марая Кери. Очевидно на този концерт е имала проблеми. Дано се оправи и да ни радва с истински глас и в бъдеще.

:) В този случай Марая го докарва до изпълнението на Милен Димитров от Music Idol-2 през 2008 год.

Точно! :)