Съвети за българите от лечителката д-р Тиен Юн

През зимата пазете бъбреците си и ограничете солта и туршиите. Това казва в интервю за БТА известната китайска лечителка д-р Тиен Юн.

Обратно в новината

Коментари - Съвети за българите от лечителката д-р Тиен Юн | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Американците направили анкета в Чикаго с която се установило, че там полякините не страдат от рак на гърдата заради това, че си правели и консумирали кисело зеле. При втасването на зелето се образува един витамин, който предпазва от рак. Яжте кисело зеле!

Ква е тая, бе?!

Съвсем случайно бях гледала едно от предаванията на Гала "На кафе", където една от гостенките и от чужбина, мисля, че беше диетолог и лекар, сподели, че ние българите няма защо да приемаме витамини и лекарства против грип и простуда, защото освен плодовете и зеленчуците ни, имаме страхотна туршия и кисело зеле, които са богати на витамини и най-вече на витамин С. Та не знам на кого да вярвам. Със сигурност на себе си и на моя организъм, който си показва какво иска, за да се чувства здрав и в хармония.

Хайде сега номера на китайката-Бойко давам,киселото зеле не го давам

време за реклама! у нашенско се напълни с всякакви псевдоспециалисти, китойски колкото искате

И защо пък туршиите да са пълни с консерванти? По принцип българките сами си правят зимнината и туршиите. Та в тях консервантите са оцет и евентуално аспирин по 2 бр. на буркан "Омния", което си е почти нищо като се има предвид колко лекарства се приемат за лечение, а доста често и профилактично, и дори без за има необходимост. И още нещо, ако се хапва по малко от всичко какво лошо има. Туршията не се яде с килограми. Всяко нещо в големи количества, дори и да е най-полезното, се превръща един вид в отрова за организма.

Тази тъпа китайска пръчка, която се прави на докторка и си продава куците чайчета и боде бездарно хората с игли за мноого пари, дето незнае повече от 100 развалени думи на български, а е тук от цифра години хич да не се обажда, че съм и набрал заради мои близки и ще я отняма. А и дир да престане да си пълни колонките с тази измамница, че само на дирници ще ми станат като си пуска Armitageto s CORE IMPACTA и SQL Map-era през ботовете. Да ви се навиди и куците манипулатори сте от дир-а. Ехо псевдо тарикати , психотрониката, невро и психо лингвистиката, евтината медиина риторика с елементи на скрито програмиране не са нищо ново и неизвестни за все по-голяма част от българските хакери и умни типове. Въобще менталния контрол с които се ползвате е подъл и нехуманен, остарял и все по явен, а и го използвате некадърно. Затова ви приканвам да се поспрете с манипулациите си, че да не подгоня и вас и тъмните ви шефове с вашите камъни по вашите дебели манипулативни кратуни.

българското чуждо поклонничество краи няма, чак ми се повръща

лично аз не съм доволна от тази специалистка. Всеки който ходи при нея бил в прединфарктно състояние- на всекиго го казва де. А това че съдира по 150 лева за половин час и резултат- нула. Аре стига. Защо не цените истинските неща? Защото на лъжата и манипулацията са по удобни за вярване.

А като деца всички сме чели романи за пирати и пътешественици :) ОТ тогава ми е и споменът за киселото зеле, предпазващо от скорбут. Както вече е написано в друг коментар, важен е балансът на приемане. Всичко в малки количества е полезно. А ако се комбинира с физическа активност, която да стимулира процесите в организма - няма никакъв проблем с храната. Важното е всеки да знае кое е полезно за неговия организъм и да го прави, другото е ала-бала.

Ташаци на рояци!Тази е писала,че слабия сезон на бъбреците е зимата,а всъщност статистиката сочи че бумът на бебречните заболявания е през лятото!Тогава има най-много бъбречни колики вследсвие на обезводняването от повишените загуби на течности с потенето!

Затова замезваш с туршии и солена риба през лятото. Да задържат водата. Ташаци.

Полякините нищо не ги хваща щото не изтрезняват.

Храненето и състоянието на организма трябва да са съобразени и с генетичните фактори и географското разположение. Човек трябва да се храни редовно, умерено , сезонно, но най важното е храната да е био ,чиста от химикали . Затова бабите по селата в цял свят живеят по 100 години. Няма нужда да пиете джинджифил , просто идете в балкана и си наберете билки за зимата имаме достатъчно.

Проблема е в липсата на пари. Иначе българите знаят каква храна е полезна и коя трябва да се яде, за здравословно хранене. Но пари няма. Между 1 и 2 милиона българи нямат никакви доходи и се свиват на издръжка от родители, роднини и т.н. и ядат най-евтината боклучеста храна с Е-та, оцветители, консерванти, стабилизатори, защото тя е най-евтина. А здравословната чиста храна е скъпичка. Като нямаш пари нямаш избор. 69% за заплашени от социално изключване. Нямат пари за каква да е храна.

И изключително ефикасно: вечер след хранане си сипете в една водна чаша (150 мл. ) чиста вода, прибавете половин ч.лъжичка сода бикарбонат и една с. лъжица истински ябъл. оцет. Разбъркайте добре и изпийте в продължение на 5 мин. (може и наведнъж). Ако съчетаете с лъзица мамнов мед, ще бъде още по-добре. За содата писаха наскоро като мног ефикасно антиканцерогенно средство. В съчетание с яб. оцет се получава елексир за прочистване на ч. дроб и жлъчка, по-добро усвояване на храната и неутрализизране (иозгаряне) на мазнините (особено е полезно при мазна храна) и действа укрепващо и профилактично за целия организъм. Ако накрая хапнете и 1 ябълка непосредствено преди лягане правите изключителна услуга на себе си. Спазвайте горното и можете да си хапвате и пийвате без притеснение. ПС. И ощш нещо много полезно: Вместо да консумирате сладки неща, куяувате си 1 буркан (750 гр.)бълг сусамов тахан, 1 буркан манов мед смесвате те игкато разбъркате добре. Става нещо изкл. вкусно и полезно за целия организъм , вкл. за мозъка, като за подрастващите е 6 ++ и, както и за цялото сем/. Парвата стъпка към доброто хранене е да се спре консумирането на опаковани храни (сладки и пр.).

През зимата е важно да се затопляш с храна и дрехи, а през лятото да се охлаждаш.

Има витамин "У". който преди години се продаваше и по аптеките, а след това незнайно защо изчезна.Същото се случва и с други продукти.Явно фармакомафията ликвидира едно по едно всички евтини и полезни неща!

Да разбираме, че това на снимката е перфектното здравословно тегло ?

Имаме проблеми с ерекцията, щото не ядем пишки на кучета. ще ме извините, ама предвид безкрайните културни и кулинарни различния, мисля, че китайците не могат да ми дават наклон на оная работа, защото сме абсолютно различни предвид различния климат и особености на живот. Бих дала съвет на тази дама да си гледа китайците и да не ни гледа нас, щото китайците не са в идеално зраве, оначе нямаше да ядат всичко, което мърда,

Хора стойте си на сепо отглеждайте си всичко казва ви го човек който е тръгнал от там.

познавам метода на лечение на тиен още от самото начало, когато доиде в бг. а колко е д-р само тя си знае.....прави жената бизнес с едни прахливи чаичета, а цените и са шеметни. единствената + страна в методиката и е акупунктурата. общо взето е права, че ядем повече туршии, отколкото пресни плодове и зеленчуци, но това е наложено от недоимъка на българина, за съжаление. аз лично смятам, че имаме превъзходни билки, с които да борим грипа и проблемте с бъбреците. та наи-доброто за бъбреците е вода и липов чаи и ограничаване на солта в храната.

Проблемът е в липсата на интелект и на емоционална култура. Пари българинът има достатъчно. Ако неговите пари се считат за недостатъчни, че да си поддържа здравето, то 90% от света трябваще да е в плачевно здравословно състояние. Понеже 90% от хората по света имат по-малк опари от българите според достоверни статистически данни, потевърдени от много, много проучвния. На българина му липса и още нещо: морал. Осакатен е за няколко десетилетия аморална държавна уредба. Не е до парите, а е до самоунищожителната птростотия и липса на морал. Здравето не струва пари, когато можеш да го поддържаш добро. А доброто поддържане на здравето не изиска също някакви особено големи финанси. Изисква интелект, култура и вътрешен баланс. Който на българина му липсва по манталитет, а не поради финансите му. И маа месо като обезумяло животно. Без месо не можел, разбираш ли. Ракии, туршии, пържени мазнотии... Тъпо нещо са голямата част от българите днес, казвам ви!

Въпорсът остава не дали да ядем кисело зеле, а колко. Всяко нещо е и полезно, и отрова - в зависимост от количеството.

Abu Talib

Атонията в Жлъчката, за която се говори, е причината за респираторните заболявания.А твърдението, че по меридианите тече кръв не е вярно.Обяснението ИН-ЯН е доста повърхностно, тъй като не взема предвид и климата, или казано на китайски - че става дума за античните ШУ точки.

Пробвано от мен лично - на есен октомври-ноември направете 5-6 дена диета само на пресно изцедени сокове - моркови, ябълки, круши, червено кръвно цвекло, зеле, кервиз и всичко за което се сетите /аз дори съм слагала и грозде в сокоизтисквачката/ и цяла зима сте бетон !!! Никакъв грип няма да ви хване !

Напротив, най-здравословните храни са най-евтини ! Яжте фасул, леща, пресно зеле, спанак, а месата са наистина много скъпи в БГ. Колкото по-малко месо, толкова по-полезно за организма.

ти химия не си ли учил(а), че като събереш основа с киселина какво се получава? Със сигурност не се получава нещо целебно! Че шупти, шупти, ама само за сеир. Иначе се получава сол и вода

Идете, вижте, проверете... Ако прави масажи с щастлив край - опитайте! Имам предвид класически масажи след, които да се почувствате щастливи - да не си помислите нещо друго! Иначе се лекувайте само при правоспособни медицински специалисти. Не сме нищо особено, колкото и да ни се иска, а най- обикновени хора като хора и въпросните специалисти ни знаят на изуст. Те преценяват какво трябва и какво може.

Килко ли струва този неадекватен P.R ??? Смях в залата, има стотици български шарлатани от този клас, ама нямат пари да се рекламират...

т къде се взе тая монглоидна "лечителка" с неясно определени "медицински" познания ?? Тя прилага ли на себе си простотиите които съветва да се прилагат от нас ? Малко и остава да ни препоръча да се храним само с монглоиден ориз. Ако спазваме диетите й скоро ще ни се дръпнат очичките като нейните, че даже и повече!

Да ти кажа малоумие не може да лекува. На теб няма как да ти помогне.

Ни просвети какво се получава! ТАзи рецепта е изпитана и никой не ти я налага, а само я споделяме. От такива знаещи като теб сме като онези тарикати, дето на баламите вода носят...

Епа върни се и ти. Че те напрайме кмет.

Ти си от тези, най-задръстените българи, който освен кебапчета и туршия, не си виждал друго. Първо си расист, второ си затворен в един микро свят, трето - знаеш да се лекуваш само с ракия! Ако не бяха тези три неща, щеше да си много по-щастлив, а най-вероятно и по-здрав. А изразът за дръпнатите очи е толкова изтъркан, не си оригинален ама изобщо! За разлика от теб има хора, които избират традиционна медицина, била и тя не българска, вместо да тичат да си купят химия на хапчета и да се тъпчат с нея до ушите.

И ти си май расист! Я ми обясни, защо японците се лекуват при китайци, а ти не щеш? Щото са от една раса ли пак или щото са може би по-глупави от теб?

Едното не пречи на другото, джинджифилът е чужда билка, със своите полезни свойства. А загрява прекрасно, за болно гърло е много добър. Стърган джинджифил в бг билки чай е супер!

На краставичар , краставици ще продава жмичката ;)))) Ферментиралият зелев сос в туршията в комбинация с целина , камби , моркови , карфиол , цели лукчета и сипап е ядрено гориво за имунната система ! Едно греяно вино / ракия прави комбинацията перфектна ;) Със здраве !

Стою

+ Издържах до третия абзац. Във втория разбрах, че българите не се различават от останалия свят. Искам си другите масажи.

Въпросната лечителка живее в блока срещу нашия. Ако знаете що народ се оплака от мръсотията, от не спазване на никаква стерилност на акупункционни игли....! като гледам какво е около нея.....аха, ама надали! - "бизнес" върти дамата! И пак повтарям - нищо лично, просто наблюдение

Някой не си ли задава въпроса защо тази много способна лечителка не е останала да лекува 1.5 млрд китайци, а ги е сменила за 5-6 млн. българи?! И нека не е защото България е по-красива от Китай или, че българите сме й по- на сърце от китайците (освен ако не е от Тибет).

Не знам кои японци при кои китайци се лекуват (сега да не ми ги изброиш поименно), ама някак много обобщено ми се струва. И несериозно.

Тези ги разправяй на гергьовските агнета!

Аз лично съм я изпитвал, като мия свински черва за бахур - натъркваш хубаво със сода като абразив да изстърже каквото може, след това с оцет да шупне и се отмива с вода.

Уважавам китайската медицина и диета,но г-жата е много далеч от нея,доколкото мога да съдя от материала на статията. В Китай предвид качеството на земята и броя на гърлата,които тя се предполага,че трябва да изхрани, осигуряването на пълноценна храна винаги е било проблем. Най-пълноценната храна за човека са месата /най-вече мазнините в тях, ферментиралите плодове,зеленчуци и мляко, лютите продукти /чесън,лук, хрян, джинджифил,лют пипер и т.н/. Китайците са се ориентирали прекрасно в това- все пак народът им не е от вчера. В отсъствието на достатъчно месо те са го заменили със соя, но задължително ферментирала соя- процесът унищожава фитоестрогените и прочее вредящи на организма вещества. Лютото и оцетът пък не слизат от трапезите им /справка-съчуанската кухня/ Аналогично за туршиите- ако консервантите в тях са оцет,сол и най-много някой и друг аспирин не се тревожете. В съвременните условия това най-вероятно ще е най-здравословната храна,която ще сложите на масата си. Друг тънък момент е факта,че оцетната киселина и солта разрушават напълно нитратите,намиращи се в изобилие в пресните зеленчуци. Колкото до млечните- още в "Записки по българските въстания" З.Стоянов, описващ бита на котелските овчари, категорично отсича: те никога не пият прясно мляко. С право- ферментацията на лактозата дава ценната за организма млечна киселина,а от друга страна прави продукта годен за консумация и в недетска възраст /ензимът лактаза,отделящ се в детска възраст от чревната лигавица на всички бозайници, отговорен за усвояването на лактозата, след определен период престава да се секретира- това е биологично средство за отбиване на малките/.

А качествени пресни зеленчуци откъде ? Всичко е вносен боклук, дори и скъпото с надпис "био"!

Аз пък, като голям познавач на китайците, им препоръчвам да не ядат ориз, вреди им на мозъка. И особено на лечителите...

Ама толкоз пари, верно ли? Ай... Няма да има и за туршия.

Да защитим Веселина от пагубното влияние на Малта! Или да защитим Малта от пагубното влияние на Веселина! Не са добре нещата при теб. Казвам го с най-искрено съчувствие. Мъчиш се. Намери набин да се прибереш в България.

Защото не е комунистка