Съвети за българите от лечителката д-р Тиен Юн

През зимата пазете бъбреците си и ограничете солта и туршиите. Това казва в интервю за БТА известната китайска лечителка д-р Тиен Юн.

Обратно в новината

Коментари - Съвети за българите от лечителката д-р Тиен Юн | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да защитим Веселина от пагубното влияние на Малта! Или да защитим Малта от пагубното влияние на Веселина! Не са добре нещата при теб. Казвам го с най-искрено съчувствие. Мъчиш се. Намери набин да се прибереш в България.

Аз пък, като голям познавач на китайците, им препоръчвам да не ядат ориз, вреди им на мозъка. И особено на лечителите...

Уважавам китайската медицина и диета,но г-жата е много далеч от нея,доколкото мога да съдя от материала на статията. В Китай предвид качеството на земята и броя на гърлата,които тя се предполага,че трябва да изхрани, осигуряването на пълноценна храна винаги е било проблем. Най-пълноценната храна за човека са месата /най-вече мазнините в тях, ферментиралите плодове,зеленчуци и мляко, лютите продукти /чесън,лук, хрян, джинджифил,лют пипер и т.н/. Китайците са се ориентирали прекрасно в това- все пак народът им не е от вчера. В отсъствието на достатъчно месо те са го заменили със соя, но задължително ферментирала соя- процесът унищожава фитоестрогените и прочее вредящи на организма вещества. Лютото и оцетът пък не слизат от трапезите им /справка-съчуанската кухня/ Аналогично за туршиите- ако консервантите в тях са оцет,сол и най-много някой и друг аспирин не се тревожете. В съвременните условия това най-вероятно ще е най-здравословната храна,която ще сложите на масата си. Друг тънък момент е факта,че оцетната киселина и солта разрушават напълно нитратите,намиращи се в изобилие в пресните зеленчуци. Колкото до млечните- още в "Записки по българските въстания" З.Стоянов, описващ бита на котелските овчари, категорично отсича: те никога не пият прясно мляко. С право- ферментацията на лактозата дава ценната за организма млечна киселина,а от друга страна прави продукта годен за консумация и в недетска възраст /ензимът лактаза,отделящ се в детска възраст от чревната лигавица на всички бозайници, отговорен за усвояването на лактозата, след определен период престава да се секретира- това е биологично средство за отбиване на малките/.

добре, само че първото, което споменаваш като наи-добро за човека изобщо не е така : месата! още по-млако мазнините в тях! Tялото ни е снабдено с ензими, които наи-вече са отговорни за разграждането на разстителните протеини и мазнини, както и захарите. В много по-малка степен тялото е способно да усвоява животински протеини и мазнини, които са сред първите окислители в човешката вътрешна микрофлора. Kиселините отделящи се от употребата на животински протеини се контрират от естествените непреработени продукти като зеленчуци и плодове с алкален заряд. И то пресни и сурови зеленчуци наи-вече. Tака че за да е здрав човек, а и без извънредни килограми, естествени храни, които са не преработени са идеален вариант за добро хранене. Без да се забравя изключително важното как да се комбинират съставките в една порция: сереали и месни продукти поети заедно предизвикават гниене в тялото защото ензимите отговорни за усвояването им, не могат да деистват едновременно... Просто така е направена храносмилателната ни система - за благоприятстване на прием на растителна храна и растителни мазнини, които са безценни например в сухите плодове като орехи, бадеми итн или в мастните плодове като авокадото, да не забравяме зехтини и други растителни масла

Въпросната лечителка живее в блока срещу нашия. Ако знаете що народ се оплака от мръсотията, от не спазване на никаква стерилност на акупункционни игли....! като гледам какво е около нея.....аха, ама надали! - "бизнес" върти дамата! И пак повтарям - нищо лично, просто наблюдение

На краставичар , краставици ще продава жмичката ;)))) Ферментиралият зелев сос в туршията в комбинация с целина , камби , моркови , карфиол , цели лукчета и сипап е ядрено гориво за имунната система ! Едно греяно вино / ракия прави комбинацията перфектна ;) Със здраве !

т къде се взе тая монглоидна "лечителка" с неясно определени "медицински" познания ?? Тя прилага ли на себе си простотиите които съветва да се прилагат от нас ? Малко и остава да ни препоръча да се храним само с монглоиден ориз. Ако спазваме диетите й скоро ще ни се дръпнат очичките като нейните, че даже и повече!

Да ти кажа малоумие не може да лекува. На теб няма как да ти помогне.

Ти си от тези, най-задръстените българи, който освен кебапчета и туршия, не си виждал друго. Първо си расист, второ си затворен в един микро свят, трето - знаеш да се лекуваш само с ракия! Ако не бяха тези три неща, щеше да си много по-щастлив, а най-вероятно и по-здрав. А изразът за дръпнатите очи е толкова изтъркан, не си оригинален ама изобщо! За разлика от теб има хора, които избират традиционна медицина, била и тя не българска, вместо да тичат да си купят химия на хапчета и да се тъпчат с нея до ушите.

Някой не си ли задава въпроса защо тази много способна лечителка не е останала да лекува 1.5 млрд китайци, а ги е сменила за 5-6 млн. българи?! И нека не е защото България е по-красива от Китай или, че българите сме й по- на сърце от китайците (освен ако не е от Тибет).

Идете, вижте, проверете... Ако прави масажи с щастлив край - опитайте! Имам предвид класически масажи след, които да се почувствате щастливи - да не си помислите нещо друго! Иначе се лекувайте само при правоспособни медицински специалисти. Не сме нищо особено, колкото и да ни се иска, а най- обикновени хора като хора и въпросните специалисти ни знаят на изуст. Те преценяват какво трябва и какво може.

Стою

+ Издържах до третия абзац. Във втория разбрах, че българите не се различават от останалия свят. Искам си другите масажи.

Пробвано от мен лично - на есен октомври-ноември направете 5-6 дена диета само на пресно изцедени сокове - моркови, ябълки, круши, червено кръвно цвекло, зеле, кервиз и всичко за което се сетите /аз дори съм слагала и грозде в сокоизтисквачката/ и цяла зима сте бетон !!! Никакъв грип няма да ви хване !

А качествени пресни зеленчуци откъде ? Всичко е вносен боклук, дори и скъпото с надпис "био"!

познавам метода на лечение на тиен още от самото начало, когато доиде в бг. а колко е д-р само тя си знае.....прави жената бизнес с едни прахливи чаичета, а цените и са шеметни. единствената + страна в методиката и е акупунктурата. общо взето е права, че ядем повече туршии, отколкото пресни плодове и зеленчуци, но това е наложено от недоимъка на българина, за съжаление. аз лично смятам, че имаме превъзходни билки, с които да борим грипа и проблемте с бъбреците. та наи-доброто за бъбреците е вода и липов чаи и ограничаване на солта в храната.

Abu Talib

Атонията в Жлъчката, за която се говори, е причината за респираторните заболявания.А твърдението, че по меридианите тече кръв не е вярно.Обяснението ИН-ЯН е доста повърхностно, тъй като не взема предвид и климата, или казано на китайски - че става дума за античните ШУ точки.

Хора стойте си на сепо отглеждайте си всичко казва ви го човек който е тръгнал от там.

Епа върни се и ти. Че те напрайме кмет.

Имаме проблеми с ерекцията, щото не ядем пишки на кучета. ще ме извините, ама предвид безкрайните културни и кулинарни различния, мисля, че китайците не могат да ми дават наклон на оная работа, защото сме абсолютно различни предвид различния климат и особености на живот. Бих дала съвет на тази дама да си гледа китайците и да не ни гледа нас, щото китайците не са в идеално зраве, оначе нямаше да ядат всичко, което мърда,

И ти си май расист! Я ми обясни, защо японците се лекуват при китайци, а ти не щеш? Щото са от една раса ли пак или щото са може би по-глупави от теб?

Не знам кои японци при кои китайци се лекуват (сега да не ми ги изброиш поименно), ама някак много обобщено ми се струва. И несериозно.

Да разбираме, че това на снимката е перфектното здравословно тегло ?

През зимата е важно да се затопляш с храна и дрехи, а през лятото да се охлаждаш.

И изключително ефикасно: вечер след хранане си сипете в една водна чаша (150 мл. ) чиста вода, прибавете половин ч.лъжичка сода бикарбонат и една с. лъжица истински ябъл. оцет. Разбъркайте добре и изпийте в продължение на 5 мин. (може и наведнъж). Ако съчетаете с лъзица мамнов мед, ще бъде още по-добре. За содата писаха наскоро като мног ефикасно антиканцерогенно средство. В съчетание с яб. оцет се получава елексир за прочистване на ч. дроб и жлъчка, по-добро усвояване на храната и неутрализизране (иозгаряне) на мазнините (особено е полезно при мазна храна) и действа укрепващо и профилактично за целия организъм. Ако накрая хапнете и 1 ябълка непосредствено преди лягане правите изключителна услуга на себе си. Спазвайте горното и можете да си хапвате и пийвате без притеснение. ПС. И ощш нещо много полезно: Вместо да консумирате сладки неща, куяувате си 1 буркан (750 гр.)бълг сусамов тахан, 1 буркан манов мед смесвате те игкато разбъркате добре. Става нещо изкл. вкусно и полезно за целия организъм , вкл. за мозъка, като за подрастващите е 6 ++ и, както и за цялото сем/. Парвата стъпка към доброто хранене е да се спре консумирането на опаковани храни (сладки и пр.).

ти химия не си ли учил(а), че като събереш основа с киселина какво се получава? Със сигурност не се получава нещо целебно! Че шупти, шупти, ама само за сеир. Иначе се получава сол и вода

Ни просвети какво се получава! ТАзи рецепта е изпитана и никой не ти я налага, а само я споделяме. От такива знаещи като теб сме като онези тарикати, дето на баламите вода носят...

Проблема е в липсата на пари. Иначе българите знаят каква храна е полезна и коя трябва да се яде, за здравословно хранене. Но пари няма. Между 1 и 2 милиона българи нямат никакви доходи и се свиват на издръжка от родители, роднини и т.н. и ядат най-евтината боклучеста храна с Е-та, оцветители, консерванти, стабилизатори, защото тя е най-евтина. А здравословната чиста храна е скъпичка. Като нямаш пари нямаш избор. 69% за заплашени от социално изключване. Нямат пари за каква да е храна.

Проблемът е в липсата на интелект и на емоционална култура. Пари българинът има достатъчно. Ако неговите пари се считат за недостатъчни, че да си поддържа здравето, то 90% от света трябваще да е в плачевно здравословно състояние. Понеже 90% от хората по света имат по-малк опари от българите според достоверни статистически данни, потевърдени от много, много проучвния. На българина му липса и още нещо: морал. Осакатен е за няколко десетилетия аморална държавна уредба. Не е до парите, а е до самоунищожителната птростотия и липса на морал. Здравето не струва пари, когато можеш да го поддържаш добро. А доброто поддържане на здравето не изиска също някакви особено големи финанси. Изисква интелект, култура и вътрешен баланс. Който на българина му липсва по манталитет, а не поради финансите му. И маа месо като обезумяло животно. Без месо не можел, разбираш ли. Ракии, туршии, пържени мазнотии... Тъпо нещо са голямата част от българите днес, казвам ви!

Напротив, най-здравословните храни са най-евтини ! Яжте фасул, леща, пресно зеле, спанак, а месата са наистина много скъпи в БГ. Колкото по-малко месо, толкова по-полезно за организма.

Тези ги разправяй на гергьовските агнета!

Храненето и състоянието на организма трябва да са съобразени и с генетичните фактори и географското разположение. Човек трябва да се храни редовно, умерено , сезонно, но най важното е храната да е био ,чиста от химикали . Затова бабите по селата в цял свят живеят по 100 години. Няма нужда да пиете джинджифил , просто идете в балкана и си наберете билки за зимата имаме достатъчно.

Едното не пречи на другото, джинджифилът е чужда билка, със своите полезни свойства. А загрява прекрасно, за болно гърло е много добър. Стърган джинджифил в бг билки чай е супер!

Ташаци на рояци!Тази е писала,че слабия сезон на бъбреците е зимата,а всъщност статистиката сочи че бумът на бебречните заболявания е през лятото!Тогава има най-много бъбречни колики вследсвие на обезводняването от повишените загуби на течности с потенето!

Затова замезваш с туршии и солена риба през лятото. Да задържат водата. Ташаци.

лично аз не съм доволна от тази специалистка. Всеки който ходи при нея бил в прединфарктно състояние- на всекиго го казва де. А това че съдира по 150 лева за половин час и резултат- нула. Аре стига. Защо не цените истинските неща? Защото на лъжата и манипулацията са по удобни за вярване.

Ама толкоз пари, верно ли? Ай... Няма да има и за туршия.

българското чуждо поклонничество краи няма, чак ми се повръща

Тази тъпа китайска пръчка, която се прави на докторка и си продава куците чайчета и боде бездарно хората с игли за мноого пари, дето незнае повече от 100 развалени думи на български, а е тук от цифра години хич да не се обажда, че съм и набрал заради мои близки и ще я отняма. А и дир да престане да си пълни колонките с тази измамница, че само на дирници ще ми станат като си пуска Armitageto s CORE IMPACTA и SQL Map-era през ботовете. Да ви се навиди и куците манипулатори сте от дир-а. Ехо псевдо тарикати , психотрониката, невро и психо лингвистиката, евтината медиина риторика с елементи на скрито програмиране не са нищо ново и неизвестни за все по-голяма част от българските хакери и умни типове. Въобще менталния контрол с които се ползвате е подъл и нехуманен, остарял и все по явен, а и го използвате некадърно. Затова ви приканвам да се поспрете с манипулациите си, че да не подгоня и вас и тъмните ви шефове с вашите камъни по вашите дебели манипулативни кратуни.

време за реклама! у нашенско се напълни с всякакви псевдоспециалисти, китойски колкото искате

Хайде сега номера на китайката-Бойко давам,киселото зеле не го давам

Съвсем случайно бях гледала едно от предаванията на Гала "На кафе", където една от гостенките и от чужбина, мисля, че беше диетолог и лекар, сподели, че ние българите няма защо да приемаме витамини и лекарства против грип и простуда, защото освен плодовете и зеленчуците ни, имаме страхотна туршия и кисело зеле, които са богати на витамини и най-вече на витамин С. Та не знам на кого да вярвам. Със сигурност на себе си и на моя организъм, който си показва какво иска, за да се чувства здрав и в хармония.

И защо пък туршиите да са пълни с консерванти? По принцип българките сами си правят зимнината и туршиите. Та в тях консервантите са оцет и евентуално аспирин по 2 бр. на буркан "Омния", което си е почти нищо като се има предвид колко лекарства се приемат за лечение, а доста често и профилактично, и дори без за има необходимост. И още нещо, ако се хапва по малко от всичко какво лошо има. Туршията не се яде с килограми. Всяко нещо в големи количества, дори и да е най-полезното, се превръща един вид в отрова за организма.

Килко ли струва този неадекватен P.R ??? Смях в залата, има стотици български шарлатани от този клас, ама нямат пари да се рекламират...

Ква е тая, бе?!

Американците направили анкета в Чикаго с която се установило, че там полякините не страдат от рак на гърдата заради това, че си правели и консумирали кисело зеле. При втасването на зелето се образува един витамин, който предпазва от рак. Яжте кисело зеле!

А като деца всички сме чели романи за пирати и пътешественици :) ОТ тогава ми е и споменът за киселото зеле, предпазващо от скорбут. Както вече е написано в друг коментар, важен е балансът на приемане. Всичко в малки количества е полезно. А ако се комбинира с физическа активност, която да стимулира процесите в организма - няма никакъв проблем с храната. Важното е всеки да знае кое е полезно за неговия организъм и да го прави, другото е ала-бала.

Полякините нищо не ги хваща щото не изтрезняват.

Има витамин "У". който преди години се продаваше и по аптеките, а след това незнайно защо изчезна.Същото се случва и с други продукти.Явно фармакомафията ликвидира едно по едно всички евтини и полезни неща!

Въпорсът остава не дали да ядем кисело зеле, а колко. Всяко нещо е и полезно, и отрова - в зависимост от количеството.