Затлъстяването съкращава живота с осем години

Затлъстяването съкращава живота с осем години и води до две десетилетия влошено здраве, предупреждават канадски учени, цитирани от в. "Дейли мейл".

Обратно в новината

Коментари - Затлъстяването съкращава живота с осем години | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Диабетът е предимно наследствено заболяване, което се отключва при стрес. Не зависи чак толкова от затлъстяването.

Затова слабите мъже трябва да се женят за дебели жени ! Така ще се допълват на тегло и ще мрат заедно !

Ако те тресне един инфаркт или инсулт може да ти го съкрати и наполовина...

пълен смях. При 18.5% телесни мазнини си ходеща топка лой, да не говорим при 25+. За мъже под 15%, а за жени под 18% в случай че не спортуват. Ако спортуват мъже 10-11%, жени 13-14%

говори се за Индекс на Телесна Маса. Вземи и прочети малко. ИТМ под 18 се води недохранено тегло.

Luna0102

Как го измериха? Някоя гледачка предсказва колко години са отредени на някой, той пък взел че се гътнал на 80 с 8 години по-рано отколкото гледачката му предсказала и е бил дебел, значи е умрял от това. Друг пък не отишъл на гледачка и умрял на 30, а бил слаботелесен.

Статистически. Взима се представителна извадка, проследява се и след това на базата на атропоморфните данни и други фактори, които се отчитат, се правят съответните обобщения. Но според мен не е нужна човек да е статистик или учен или лекар, за да отчете, че затлъстяването е заболяване. А здравите не винаги живеят повече от болните, случват се злополуки и т.н. и т.н., но обикновено все пак живеят по-дълго.

Luna0102

Добре де, как изчислиха че е точно 8 години? А и не говорим за здрави и болни, а за слаби и дебели. Повечето алкохолици са слаби, но не изкарват дълго.