Новите подови настилки могат да бъдат опасни за бебетата

Семействата, в които се очаква скорошно раждане или вече има малко бебе, трябва да отложат поставянето на нови подови настилки.

Обратно в новината

Коментари - Новите подови настилки могат да бъдат опасни за бебетата | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изтерзаният българин отново опитва с вайкане. Става въпрос само за новите настилки. Докато са нови внимавайте повече с проветряване и не подменяйте преди раждане на бебе. Със здраве.

наи едобре рогоска от тия каде са слагали наще баби те се правеха от папур

Най-добре е човек да си сложи един хубав дъбов или буков паркет и да го лакира с някакъв еко-лак на водна основа. Най-красиво, най-трайно и дори и да се захаби едно циклене и лакиране и пак е ново! Вярно, че е малко по-скъпо, но в дългосрочен план си струва инвестицията. Никога няма да си купя тия талашитени боклуци наречени "ламинат"!

Така е. В нас всички стаи са с дюшаме и толкова години още свети. Пък и създава по уютна обстановка. Чуда се на съседи които си изкъртиха паркети и дюшамета за да наслагат ламинат, които уж е по скоро поставен от дюшамето ни а изглежда по захабен, вместо да изциклят и лакират паркета и щеше да е много по добре.

А простите журналисти или махмурлиите такива, опасни ли са по принцип? Какво търси тая новина в тоя раздел? Не е ли за раздел "ТЕХНОЛОГИИ"? Ато пъти казах, като неможе някой да плува, да не се съблича, ама кой да слушка!!!!

Тази новина може да е новост за българите, ама иначе е обществена тайна от 40 години. А само да знаете колко още такива тайни са около вас ежедневно!

А бензена и стирола не са ли канцерогенни?

Ама само ще ви кажа че ламинатите по които се хвърлят много хора, защото са евтини, лесно се монтират, още по-лесно се забърсват са забранени в Калифорния за монтаж в помещения където няма трафик на хора.На гърба на всяка плочка има предупреждение да не се монтират в спални и работни кабинети в жилища.Подходящи са за коридори, чакални и др. където има вентилация или минават много хора, за да се сменя въздуха.

Да, предпочитат сивите и бежови смръдливи мокети, пълни с прахоляк, бактерии, гъби и какви ли още не боклуци. Ти чувал ли си за проветряване на стаята, а? Май не, щото в Щатите доста хора ползват климатика за проветряване и никога не си отварят прозорците.

Не забравяй, че американците ходят вкъщи с обувките и чакат да дойде домашната прислужничка да забърше веднъж седмично. Те и за това предпочитат мокетите и килимите, за да не бършат и чистят. В България не правим така. Ако помещението се проветрява редовно и се забърсва праха, не виждам проблем в ламинатите.

мисля да павирам детската стая, това вредно ли е?

е вредно! Най-добре е, да не предизвикваш срещу себе си разумно мислещите, както и Съдбата!

Хората отдавна са открили и дълго ползвали естествените материали, съвременната наука с най-новите постижения на химичния, физичния анализ, електрониката ще успее отново да преоткрие вълната, памука, лена и естествените багрила.

опасни са ако си падне на главата

Моите , уважения към ДИР.БГ , но много моля без такива новини ,които са изпразнени от съдържание!!!Защото остатаците от втърдяването на меланиновата смола не са такива !!!

не е етилбензен, а етилбензол

Не знам кой те е учил по химия, но не те е научил както трябва. Benzene i benzol са едно и също съединение, C6H6. А според IUPAC наименованието е бензен.

ало, въздухар! benzene като химическо съединение на български е БЕНЗОЛ. Разбра ли бе, остатък от въглероден диоксид!

benzol e суров бензол, има разлика. Ама що да мислиш, като можеш да си драскаш глупости?

Не само новите... И старите са опасни! Ако ще правите деца трябва да изкъртите всички настилки. Не само у вас. И в целият вход, в който живеете. Отделно, жиците по които има напрежение създават вредно електромагнитно поле. Трябва да ги изключите от електрическата мрежа. Тогава обаче ще трябва да се осветявате на свещи. А газовете, които те изпускат при горене са още по-вредни. Също така, бетона, от който се леят плочите изпуска газ радон. Така че, за да е вашето бебе защитено, трябва да го поставите в пластмасова сфера, която да има изход за дишане на покрива на панелката. А там не трябва да има антена на GSM оператор. И водата за пиене се пречиства с хлор. УЖАСТ!

Тъпак!

продава вредните настилки и не искаш вредна за джоба ти рекламааа, знам те аз!

Да го вентилираш и проветряваш полят със стирол и етилбензен.

Мокет, мокет, да има навред ...