Детоксикация на организма след празниците

След дългият празничен цикъл, в който се преяжда със сладкиши и месо, не е лошо да се пречисти организма с детоксикираща диета.

Обратно в новината

Коментари - Детоксикация на организма след празниците | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не зная за ниската ми култура, но все си мисля че месото принадлежи към групата на храните с НЕЗАМЕНИМИ аминокиселини и хората които не го употребяват, ако имат малко повече акъл си ги набавят поне частично чрез някакви хранителни добавки и т.н. иначе здравей косопад и заболявания на костите, ставите и т.н. Но да ме убеждава някой че много хубаво мога да си хапвам хрупкайки морковчета и плодове, гарнирани с ядчици...ами не става. Трябва си балансиран хранителен режим, който включва: Риба, Месо, Сирена, Кисело мляко, Зеленчуци, Плодове, Ядки ...да ядки :) Ама всичко това трябва да се яде, а не само две или три от изброените. Да не говорим, че ако хрупам повече сурови и твърди зеленчуци(зеле, моркови), чувствителността на зъбите ми се изостря и ..... гадост болки при ядене на каквото и да било. така че по-полека със СУРОВИТЕ и твърди зеленчуци.

Пълни глупости! Според това трябва да караш на въздух в момент когато се очаква грипна епидемия. Който иска да си свали имунитета в този момент да прави подобни глупости. Истината е че не трябва да се прекалява с нищо. Със здраве!

От мненията постнати тук се вижда колко ви е културата на хранене. С изключение на черния чай, всичко друго, дадено в списъка, е добре да се избягва по принцип и винаги, не само временно. И да, може да не плюскате захар, мазно и солено и пак да се храните нормално. Остават пълнозърнести продукти, плодове, зеленчуци, бобови култури, ядки. С тях могат да се правят безкрайно много комбинации, при това - вкусни. Но е по-лесно да не мислим, а просто да бухаме това, което е пред очите ни, защото друго не знаем. После защо сме болни, дебели, нямаме енергия и т.н.

Два месеца плюскай като свинкя после иди се детоксикирай в тоалета и дай пак! Глупости за глупаци !

Снобизъм, неграмотност и фантасмагории ала Мърморски. Нароиха се едни теле разбирачи, които сипят псевдомъдрости и зомбират хаховците с безумните си дрънканици!

Има много по-лесен начин - първо отваряте който и да е учебник по физиология и откривате, че не съществува такова нещо като "детоксикация" и преставате да се тревожите за глупости. Гарантиран успех. Между другото мозъкът се храни САМО със захар... :-)

Е, ако изключим от менюто си храните, описани в точки от 1) до 9), какво остава да се яде? Само зеле и моркови ли? Явно трябва да се превърнем в някакви тревопасни! :-(((

И слама може да се яде- тя била диетична!

Чаят и кафето са забранени,НО алкохолът и цигарите само доколкото можем да ограничим!

Те постите свършиха на Рождество, какви са тия пълни пости, които предлагате по никое време?

Черният чай не пречи с нищо на организма, дори напротив! Направете си труда да почетете малко вместо само да преписвате лошо съчинени статии.

не знам за вас но аз се чувствам като баба меца и ме гони един зимен сън...

В тази диета не е посочено,само,какво да ядем през тези две седмици.

"Достатъчно е да изключите от менюто си:" ...... и следва забрана на всичко. Да бяхте написали да се яде само ядки и зарзават.

Ми не е нужно да пишат какво да се яде, защото като се напрегнем мисловно, за да го измислим, и ще изгорим сума калории. А то това е целта на занятието, особено след "дълбоко пържените" храни...каквото и да значи това на български...Може да няма смисъл, важното е да е диетично!

Ало, това диета ли е, що ли? Звучи ми налудничево.